Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] Cromatologia, focs d'artifici, òptica i optometria a la UA

Els alumnes de 2n de Batx. El passat dimarts dia 16, férem una excursió a la Universitat d’Alacant. Les activitats dutes a terme estaven relacionades amb les activitats que cursem a l’IES, en aquest cas, física o química.

Hui entrevistarem quatre dels alumnes que van participar d’aquesta interessant experiència: D’una banda, Ana Estevan i Maica Xufré, dos dels alumnes que realitzaren les pràctiques relacionades amb el món de la química; Per altra banda, Òscar Silvestre i Jordi Ribera van gaudir amb les activitats més físiques.

Entrevista a Ana Estevan i Maica Xufré

  • Com s’anomenava la vostra activitat?

Nosaltres, els de química, vam fer dues activitats. La primera era cromatografia i la segona, focs d’artifici.

 

  • En què consistien?

La primera, consistia en la descomposició de colors mitjançant diferents substàncies. Primerament, plenàrem els diversos pots en els líquids corresponents, a continuació, en un paper especial posàrem una gota de tinta, i amb un tub d'aquest, férem un forat perquè el líquid pujara i fera la reacció esperada perquè es duguera a terme la cromatografia. Al final de la pràctica es quedava així.

15

La segona pràctica, tenia com a finalitat observar el canvi de color i el procediment que provoca que nosaltres visualitzem els focs artificials de diversos colors. En diferents pots, posàvem aigua destil·lada i la mesclàvem amb els pigments que fan aquests canvis. A continuació, amb un pulveritzador, tiràvem aquesta mescla a la flama i podíem observar el canvi de color. A continuació us adjuntem un vídeo de la segona part d’aquesta pràctica, on ens mostraven un exemple de foc d’artifici.

 

  • Què heu aprés en el taller?

En el taller hem aprés certs recursos per a la descomposició de color o l'efecte dels pigments en el foc per a causar aquest efecte visual. Va ser molt interessant.

 

  • Quina us ha agradat més?

En la nostra opinió, les dues activitats van estar molt interessants, però la segona, la dels focs d’artifici, va resultar més curiosa pel fet que nosaltres teníem una mentalitat d’aquests focs molt diferent de la que en realitat és.

 16

  • Ho vau passar bé?

Sí. A més de fer aquestes pràctiques, hem pogut conéixer un poc més d’aquesta universitat, cosa que ens ajuda a fer-nos una idea de com és tot allò que cada dia tenim més prop. Per una altra banda, com no érem l’únic institut allí, vam conéixer gent que compartirà la mateixa experiència que nosaltres el pròxim any.

 

Entrevista a Òscar Silvestre i Jordi Ribera

  • Com s’anomenava la vostra activitat?

Els alumnes de física també vam fer dues activitats relacionades amb l'òptica i l'optometria.

 06

  • En què consistien?

La primera pràctica que férem els alumnes de física consistia a deixar passar llum a través d'una imatge en forma de fletxa i una lent convergent i veure com aquesta formava la projecció sobre una pantalla, després anotàvem els resultats a l’ordinador i aquest ens indicava si havíem realitzat bé les mesures o no.

La segona consistia en la mesura que realitzen els òptics per mesurar el nivell de visió o agudesa visual dels pacients i l'estudi de les diòptries d’aquests en el cas que necessitaren ulleres. També vam poder observar com veuen les persones que pateixen miopia i hipermetropia mitjançant lents dissenyades per a corregir el problema del defecte contrari.

 

  • Què heu aprés en el taller?

Nosaltres hem aprés a visualitzar el pas de la llum i com actua aquesta al passar a través de les lents convergents i divergents i, a més, el treball d’un oftalmòleg i els defectes de l'ull i la visió com son la miopia, hipermetropia i estigmatisme.

 07

  • Quin us ha agradat més?

A nosaltres ens va agradar més la segona pràctica, ja que ens va resultar més atractiva i manipulable. A més tots hem anat a una òptica per fer una revisió de la vista i ens va agradar veure-ho des de el punt de vista de l'especialista i no del pacient.

 

  • Ho vau passar bé?

Nosaltres ho vam passar molt bé i ens va parèixer molt interessant tot el que vàrem dur a terme durant les dues pràctiques. Riguérem i aprenguérem molt,cosa que ens va ajudar en el tema que estàvem donant en eixe moment en física.

Tots i totes coincidim que sempre és una bona vivència poder aprendre des de les nostres experiències: veure la universitat, conéixer altres companys i companyes d’altres centres i eixir de les aules per saber-ne més i aprofundir en tot el que donem a classe.

 

(Esta entrevista que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Biar s’uneix a la resta de consistoris del País Valencià per defensar un finançament just https://t.co/vawnCFNN0o https://t.co/L8sYjeCjw5
23hreplyretweetfavorite
BiarDigital La vaga estudiantil feminista del 14N té un seguiment del 70% a l’IES Biar https://t.co/ZW6UJLP4fU https://t.co/WlDulhxAl2
23hreplyretweetfavorite
BiarDigital [IES Digital] "EL VIVER FORESTAL DE LA FONT ROJA", pels alumnes de 2n FPB https://t.co/hr8Ad9V0X1 https://t.co/LtkGgQsAda
23hreplyretweetfavorite
BiarDigital "El procés de privatització de l'aigua a Biar", per Esquerra Unida https://t.co/bpMRa47aB4 https://t.co/55ahUjs16T

Enquesta

Sí - 70.2%
No - 23.4%
Indiferent - 6.4%

Han votat: 47
Enquesta tancada on: Setembre 21, 2018
Joomla templates by Joomlashine