Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] El biarut Carlos Hernández visita l'IES Biar. Cicle de xarrades amb exalumnes

El dia 2 de novembre, els alumnes de Batxillerat de la branca de ciències socials vam assistir a una xarrada de Carlos Hernández. Aquesta, va tractar un dels temes més importants per a nosaltres: l’educació i el mercat de treball. Açò, ens porta a la preocupació de saber què serà del nostre futur. Com tots sabem, la situació econòmica actual no ens dóna tantes oportunitats a l’hora d’estudiar com a nosaltres ens agradaria. I potser, és una de les circumstàncies que ens provoca desmotivació quan estudiem. El fet de saber que tens moltes probabilitats de no acabar treballant en allò que t’agradaria, ens fa pensar que no mereix la pena.

A la xarrada, Carlos ens va dir que sempre ens calia buscar la nostra part creativa i totes aquelles coses que ens diferencien dels altres per a aconseguir destacar sent nosaltres mateixos. Per desgràcia, el sistema educatiu no sempre ajuda els estudiants, fent que una part d’ells acaben deixant l’estudi per falta de suport i ànims. Aquests alumnes també tenen creativitat i és una llàstima que ho deixen tot per la influència d’altra gent i la desmotivació.

08

El que més ens va agradar de la xarrada va ser la metàfora que va utilitzar per tal de referir-se al mercat de treball. Va fer una comparació de la societat abans i després del que s’anomena “Quarta Revolució Industrial”. Deia que els diferents països eren peixeres, totes col·locades una al costat de l’altra. I abans, solament calia competir amb els peixos de la nostra mateixa peixera. Però, ha arribat un moment en què els vidres de les peixeres s’han trencat i tots estem dins del mateix recipient, per la qual cosa, la competència augmenta i, nosaltres, cal que augmentem també les nostres capacitats. Sempre hi haurà peixos més grans que tu tractant de menjar-te i l’única cosa que pots fer per evitar-ho és anar tu a pels peixos més menuts per fer-te més gran.

També, va esmentar que caldria que l’educació tinguera en compte l’evolució de les noves tecnologies. Ja que, si s’imparteixen les classes de la mateixa manera que fa uns anys aquest progrés no haurà servit de res.

Un altre dels aspectes de la xarrada que més ens va cridar l’atenció va ser el seu comentari respecte la nostra importància. Va afirmar que la nostra existència no té tanta rellevància com nosaltres pensem. Si fem alguna cosa malament, ningú no ho notarà i tothom ho oblidarà al pas del temps. En resum, cal que intentem arriscar-nos per veure si podem arribar on volem. Si no arrisquem, mai no tindrem la possibilitat de guanyar, ni tan sols la de perdre.

La xarrada ens va ajudar a reflexionar sobre el nostre futur, sobre què arribarem a ser i, el més important, sobre saber confiar en nosaltres mateixos. Pensem que la clau per a l’èxit la tenim ja, ens fa falta saber què fer per tal d’obrir totes les portes que anem a trobar-nos al llarg del nostre camí.

Elena Sanjuan Estevan

Claudia González Lara

1r Batx CCSS

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Biar s’uneix a la resta de consistoris del País Valencià per defensar un finançament just https://t.co/vawnCFNN0o https://t.co/L8sYjeCjw5
23hreplyretweetfavorite
BiarDigital La vaga estudiantil feminista del 14N té un seguiment del 70% a l’IES Biar https://t.co/ZW6UJLP4fU https://t.co/WlDulhxAl2
23hreplyretweetfavorite
BiarDigital [IES Digital] "EL VIVER FORESTAL DE LA FONT ROJA", pels alumnes de 2n FPB https://t.co/hr8Ad9V0X1 https://t.co/LtkGgQsAda
23hreplyretweetfavorite
BiarDigital "El procés de privatització de l'aigua a Biar", per Esquerra Unida https://t.co/bpMRa47aB4 https://t.co/55ahUjs16T

Enquesta

Sí - 70.2%
No - 23.4%
Indiferent - 6.4%

Han votat: 47
Enquesta tancada on: Setembre 21, 2018
Joomla templates by Joomlashine