Es lliuren els objectes apareguts a la Torre Medieval de Biar a l’Institut Valencià de Conservació i Restauració

Des de la Regidoria de Cultura volem informar en primer lloc que ja s’han instal·lat els nous panells informatius de les activitats i la programació de la Casa de Cultura. Segons ens conta el regidor Joan Lluís Escoda Parra aquestos panells eren una demanda de la societat biaruda per tal de tenir  la publicitat de les activitats centrades en un sol lloc. Fins ara no hi havia cap espai exterior on consultar la programació de la Casa de Cultura i calia solucionar aquesta mancança. Per això s'han instal·lat dos panells un a l’entrada del Convent i l’altre a la porta de l’Auditori de la Casa de Cultura. D’aquesta manera pretenem que els biaruts i biarudes tinguen la informació cultural al seu abast i de manera pròxima.

87

També s’han instal·lat els nous noms de les Sales de la Casa de Cultura. A iniciativa de la Regidoria de Cultura i amb el suport del Consell de Cultura, s’ha posat a cada sala un nom d’un paratge natural de Biar. D’aquesta manera a més de personalitzar les sales, fem conèixer el ric patrimoni toponímic que tenim al nostre poble.

88 

Igualment volem destacar que el passat dijous dia 16 de novembre vam lliurar els objectes apareguts a la Torre Medieval de Biar a l’Institut Valencià de Conservació i Restauració. Esperem que amb el procés de restauració aconseguim descobrir més detalls sobre aquesta troballa. També anunciem que hem depositat a l’IVAC+R un Padró de Riquesa Medieval de l’Arxiu Històric Municipal perquè siga restaurat, ja que es trobava en unes condicions que exigien aquesta mesura.

89

 

Hui tindrà lloc la primera sessió del Consell de Cultura

Hui 22 de novembre tindrà lloc la primera sessió del Consell de Cultura després de la seua constitució del passat mes de setembre. En aquest consell  es tractaran diversos punts com ara: els pressupostos participatius per al 2018; la modalitat de subvencions per a les activitats culturals; o les Trobades d’Escoles Valencianes, entre d’altres. Amb aquesta iniciativa com ja es va fer amb el Consell d’Esports, es pretén tractar de manera directa els assumptes que fan referència a l’activitat cultural de Biar.

A més a més el regidor de Participació Ciutadana informa que properament es farà públic el mecanisme per als Pressupostos Participatius: el pressupost participatiu és el mecanisme de democràcia directa que permet als ciutadans influir o decidir directament sobre els pressupostos públics. En aquest procés la ciutadania proposarà i decidirà en què s’invertiran part del pressupost d’inversió al 2018 al municipi de Biar.

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Per una banda hi ha qui aplaudeix la decisió i per altra qui entén que la nit biaruda és millor amb les campanes en… https://t.co/ejokb8CiNn
BiarDigital Precisament un informe de 2007 de la Diputació d’Alacant indicava de forma preocupant l’augment dels sulfats pel pr… https://t.co/dwzFgEB0t6
BiarDigital El benjamí de futbol l'únic que se salva de la derrota amb un empat a casa davant el #Pinós. https://t.co/vnG15HEhMD
BiarDigital Dues expulsions marquen el primer empat del Biarense en la temporada. https://t.co/cGSMvtQoiw

Enquesta

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com