Imprimir aquesta pàgina

Cicle de conferències: On està el Vinalopó?

El pròxim divendres, 29 de setembre, tindrà lloc la primera xarrada a Biar dins del cicle de conferències "On està el Vinalopó?". La xarrada serà a càrrec de Vicente José Richart Díaz, de la Junta Central d'Usuaris del Vinalopó, L'Alacantí i Consorci d'Aigües de la Marina Baixa; on s'exposarà "Les vicissituds de la planificació hidrològica. La sobeexplotació del aqüífers del Vinalopó".

La xarrada tindrà lloc a l'Auditori de la Casa de Cultura, situada a la Plaça del Convent s/n de la nostra localitat a les 20.00h. L'organització prega als assistents puntualitat. En aquesta conferència participa la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, Observatorio del Vinalopó, ¿Dónde está el Vinalopó?, el M. I. Ajuntament de Biar i "lokímica laboratorios", tot i que l'acte és un més d'un cicle que tindrà altres jornades a altres municipis de la comarca i la resta de la província.

Aquesta xarrada forma part de la taula de treball creada per les Corts amb l'objectiu de rescatar la conca del Vinalopó, projecte que va ser presentat a Biar al ple de l'Ajuntament del passat mes de maig. Aquest projecte naix per la preocupació sorgida pel deteriorament ecològic i la sobreexplotació econòmica que s'ha fet del riu, com ja ho va expressar la diputada per Elda i portaveu d’Agricultura a Compromís, Cristina Rodríguez Armigen, impulsora de la iniciativa en les Corts: “La sobreexplotació d'aquesta conca a Villena i cap a l’interior, la mala gestió en els usos de l'aigua i en la seua cura o l'absència d'un cabal ecològic, converteixen al Vinalopó en un fil d'aigua que transcorre entre formigó, plàstics i fins i tot enderrocs en bona part dels seus 90 quilòmetres fins a eixir al mar a Santa Pola. Açò ha condemnat durant anys la imatge del nostre riu com un toll sense valor, una claveguera on aboquem irresponsable i impunement les nostres deixalles i que amb aquesta mesura dóna un xicotet pas més cap a la seua regeneració i supervivència".

La mesa es crearà en el termini de sis mesos amb tots els sectors que tenen interessos a la conca del riu i servirà per formular un a diagnosi integral per al disseny del Pla Director de Restauració Ecològica i Revalorització Socioeconòmica i Ambiental del Vinalopó, els seus ecosistemes aquàtics i els terrestres dependents d’aigües subterrànies, així com del seu patrimoni natural, històric i cultural.

 

 (Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Inicieu sessió per enviar comentaris

Articles relacionats (per etiqueta)