Programa d'actes de la Festeta de Setembre, la Festa del Loreto i l'arribada de la Mahoma a Biar

Un any més Biar celebra els tradicionals actes de la Festeta de Setembre, la Festa del Loreto, així com rep la Mahoma provinent de la veïna localitat de Villena. A continuació podeu consultar el programa d'actes:

 

Del 26 d’agost al 2 de setembre

Al Santuari de la Mare de Déu de Gràcia, SANTA MISSA en sufragi de tots els biaruts difunts en el període comprés entre agost de 2016 i juliol de 2017, i SOLEMNE NOVENARI A LA NOSTRA PATRONA.

 

Dissabte, 2 de setembre

A les 8:00 h: Toc d’Alba i volteig general de campanes.

A les 13:00 h: Toc d’Àngelus i volteig general de campanes.

A les 21:00 h: Toc d’Ànimes i volteig general de campanes.

A les 22:00 h: Cercavila al voltant del poble a càrrec de la Societat Unió Musical de Biar.

 74

Diumenge, 3 de setembre

A les 7:30 h: Toc d’Alba i volteig general de campanes.

A les 8:00 h: Des del temple parroquial, eixida en processó de rogatives cap al Santuari de la Nostra Patrona. En finalitzar la processó, es baixarà la imatge de la Mare de Déu de Gràcia al Temple Parroquial.

En arribar la Mare de Déu al Passeig del Plàtano, es dispararà una mascletada. Tot seguit, la imatge de la Patrona serà rebuda amb el Cant de Benvinguda a la Plaça del Raval. Una vegada feta l’entrada al Temple Parroquial, seran cantats els himnes Biarenses i De la Coronació per la Massa Coral Mare de Déu de Gràcia. Aquests actes seran presidits per les autoritats civils i religioses, Majordomia i Junta de la Mare de Déu de Gràcia. A continuació, SANTA MISSA.

A les 12:00 h: SOLEMNE MISSA MAJOR, a càrrec del rector de Biar D. Pedro Martínez Díaz i predicada pel Reverend Sr. Enrique Garrigós Miquel. Aquesta missa serà cantada per la Massa Coral Mare de Déu de Gràcia, sota la direcció d’En Alexis Jornet Valls, en sufragi de l’Excel.lentíssim i Reverendíssim Sr. Juan Hervás Benet, fill adoptiu de la vila de Biar, amb l’assistència d’autoritats, Majordomia i Junta de la Mare de Déu de Gràcia.

En finalitzar la celebració de l’Eucaristia, solemne exposició del Santíssim Sagrament, cant del Tedeum i reserva del Santíssim. Al remat, la Massa Coral interpretarà el Biarenses.

A continuació, toc d’Àngelus, volteig general de campanes i cercavila a càrrec de la Societat Unió Musical de Biar, pels carrers de costum.

A les 19:00 h: Cercavila al voltant del poble a càrrec de la Colla de Dolçaines i Tabals “La Bassa la Vila” de Biar. 

A les 20:00 h: SOLEMNE NOVENARI i cant de la FELICITACIÓ SABATINA interpretada per la Massa Coral Mare de Déu de Gràcia. 

A les 21:00 h: SOLEMNE PROCESSÓ de la imatge de la nostra Patrona, la Mare de Déu de Gràcia, per l’itinerari de costum, presidida per autoritats civils i religioses, Majordomia i Junta de la Mare de Déu de Gràcia.

En acabar la processó, la Massa Coral oferirà a la nostra Patrona el cant del Biarenses i la Salve.

 

Dilluns, 4 de setembre

A les 7:30 h: Toc d’Alba i volteig general de campanes.

A les 8:00 h: SANTA MISSA. Acte seguit, PROCESSÓ DE LA PUJADA DE LA MARE DE DÉU DE GRÀCIA al seu santuari. Quan la imatge arribe a la Plaça del Raval, es cantarà el Canto de despedida. Al seu pas pel Passeig del Plàtano, serà disparada una gran mascletada. Les autoritats civils i religioses, Majordomia i Junta de la Mare de Déu de Gràcia assistiran a aquests actes i, a continuació, tornaran a la vila acompanyades pels acords de la Societat Unió Musical de Biar.

A les 13:00 h: Volteig general de campanes. 

A les 19:00 h: Cercavila al voltant del poble a càrrec de la Societat Unió Musical de Biar.

A les 19:30 h: A la Plaça del Raval, CONCENTRACIÓ de totes aquelles parelles que vulguen ballar les danses amb els vestits tradicionals biaruts.

Alhora, a la Plaça de la Constitució, tindran lloc les TRADICIONALS CARRERES: llarga, mitjana i curta. Hi haurà tres carreres de xiquets i tres de xiquetes, entre les edats de 6 a 8, de 9 a 11 i de 12 a 14 anys; i una carrera de sacs per a xiquets i xiquetes d’entre 4 i 5 anys. Hi obtindran premi els tres primers classificats en cadascuna de les proves.

En acabar les carreres, DESFILADA de totes les parelles, amb dolçaina i tabal,  des de la Plaça del Raval fins a la Plaça de la Constitució.

A continuació, DANSES POPULARS acompanyades pels acords de la Societat Unió Musical de Biar.

L’Ajuntament convida tot el veïnat perquè recupere la vestimenta típica biaruda i a mostrar-la en aquest acte, encara que no siga fet indispensable per a poder ballar les danses.

En acabar LES PARRANDES, podrem ballar el FANDANGO DE BIAR, acompanyat dels sons de dolçaina i tabal, per la Colla de Dolçaines i Tabals “La Bassa la Vila” de Biar. A continuació tornaran les parelles a la Plaça del Raval al so de la dolçaina i el tabal.

 75

Divendres, 8 de Setembre

FESTA DEL LORETO I ARRIBADA DE LA MAHOMA A BIAR

A les 9:00 h: Santa Missa a l’ermita del Loreto.

A les 19:00 h: Carreres populars, “biga ensabonà”, danses i parrandes.

A les 20:00 h: Arribada de la Mahoma. Es convida a tot el poble de Biar a donar-li la benvinguda.

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anuncinats, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Dotze dones i un home han deixat les llistes de l'atur. @GVAlabora https://t.co/9BIMXZpcUv
BiarDigital Els més joves del CD Biarense portaven un any sense jugar a causa de la pandèmia de la #Covid19. https://t.co/6hEXEtaFHH
BiarDigital Tot i les bones dades cal continuar amb les mesures preventives contra la #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/9ZBM2mHmlE
BiarDigital "¿Qué artista español ha conseguido que gente tan chauvinista como los franceses tarareen (se los saben de memoria)… https://t.co/IKfymdIaxA

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com