• Inici
  • Societat
  • Es restaurarà part de la muralla de la Torreta que inclourà un centre de recepció de visitants

Es restaurarà part de la muralla de la Torreta que inclourà un centre de recepció de visitants

| Eduard Garcia Molina | Societat
Es restaurarà part de la muralla de la Torreta que inclourà un centre de recepció de visitants

Les obres en la torre i el llenç de l'Arc de Jesús començaran en gener amb una inversió de 300.000 euros i els treballs inclouran un centre de recepció de visitants.

L'execució del projecte de restauració i rehabilitació de la torre i el llenç de la muralla de «l'Arc de Jesús», que daten del segle XII, ha estat aprovat en l'últim ple de Biar per unanimitat. El pressupost de l'obra ascendeix a 299.360 euros i va ser a l'abril de 2015 quan l'equip de govern anterior va sol·licitar fons a la Diputació d'Alacant per poder dur a terme l'actuació, aconseguint la subvenció els 183.389 euros. No obstant això, el projecte ha estat revisat i ampliat per l'actual corporació, i inclourà l'habilitació d'un centre de recepció de visitants ja que en l'anterior no se li donava un ús específic a les obres segons s'ha informat des del diari Información.

Els treballs començaran al gener de 2017 i, segons ha destacat l'alcalde de Biar, el socialista Julio Sanjuán, «amb el consens del ple de dimecres queda clar que tots els biaruts som conscients de la importància que revesteix la conservació del nostre ric patrimoni medieval , i precisament això ens ha convertit en un referent a tot el país ».

«L'Arc de Jesús» o també conegut com «Porta de Castella» és un arc ogival esbocat en mur de maçoneria amb acabat superior emmerletat. Es tractava d'una de les antigues portes d'entrada a la vila medieval i donava accés a l'antic call jueu. L'anomenada Torreta és una de les torres que perdura de la muralla que vorejava la vila, anterior a l'ampliació del segle XVII. Un bé de rellevància històrica i artística que cal conservar.

L'article té 49 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).