• Inici
  • Societat
  • 50 persones participen a Biar per buscar alternatives al tancament de les urgències 24 h

50 persones participen a Biar per buscar alternatives al tancament de les urgències 24 h

| Societat

El passat dimarts, 3 de desembre, es va organitzar una xerrada per part de l'Associació de Pensionistes de Biar per buscar alternatives al tancament de les urgències nocturnes del Centre de Salut a Biar. L'acte va contar amb el recolzament del Grup de Suport a les CUP de Biar, tot i que en principi era aquest el col·lectiu que ho organitzava no fou possible més que recolzar-ho pels entrebancs administratius que es posaren a l'acte.

Tot i això, a les huit de la vesprada i davant d'un públic nombrós, unes 50 persones, l'acte es va poder realitzar, amb la presència del president de l'associació, i de dos membres de la Plataforma Pro ambulància 24 h. d'Ibi (l'Alcoià) que vingueren convidats pels organitzadors i organitzadores, i membres de l'esmentat Grup. Després de la intervenció del president de l'Associació de pensionistes i de la presentació l'acte per part d'Eduard Garcia, membre del Grup de Suport, es va donar pas a la intervenció d'Aída Campos, veïna de Biar que juntament amb altres persones va treballar en la recollida de més de 1.700 signatures per demanar la reapertura de les urgències 24 h. que foren tancades fa un any i mig per part de l'ajuntament. Durant l'acte es va informar els assistents del suposat "estalvi" pel qual s'havien tancant les urgències, que al cap i a la fi sols és un infermer durant el torn de nit, ja que el metge d'urgències realitza la seua jornada al Centre integrat de Villena (Alt Vinalopó), una vegada acaba una part de la jornada a Biar.

A continuació es va donar pas als dos membres convidats de la Plataforma pro ambulància 24 h. d'Ibi, que exposaren quina estava sent la seua reclamació al seu poble i quines eines s'estaven utilitzant per pressionar i fer entendre la necessitat del restabliment del servici de cara l'administració. Per últim, es va obrir un torn de paraula per als assistents on es van debatre les accions de forma col·lectiva i individual es podien dur a terme, entre altres la possibilitat de crear una plataforma formada pels partits polítics i les associacions del poble per demanar la reapertura del servei així com una reunió amb l'alcaldessa, Magdalena Martínez. Des del Grup de Suport a la CUP es va fer palés que es pensava posar-se en contacte amb la resta d'organitzacions polítiques d'esquerra al poble: PSPV-PSOE, EUPV i Compromís per poder començar a treballar el tema i poder així mobilitzar la ciutadania per allò que consideren "els drets de totes i tots".

Entrebancs a la realització de la xerrada

Durant la presentació de l'acte es va informar dels entrebancs que des de l'ajuntament s'havien posat a la realització de l'acte tot al·legant que "no se sabia quina por hi havia en realitzar-lo" ja que quatre dies abans de realitzar la xerrada es va advertir que no es podia organitzar ni com a Grup de Suport ni de forma individual, ja que havia de ser l'Associació de Pensionistes qui ho organitzara, això va obligar a canviar els cartells, quan ja molts d'ells estaven penjats i la gent ja estava informada a través de les xarxes socials i altres mitjos. Tot i això des del Grup de Suport i l'Associació de pensionistes es va fer una valoració molt positiva de l'acte i fins i tot es va plantejar de fer-lo en altre horari per tal que més gent major i associada als Pensionistes poguera assistir.

Per últim, es va valorar també positivament que entre els assistents a l'acte es va poder veure una gran diversitat generacional, des de persones de poc més de vint anys, persones adultes i gent major interessada en la reapertura de les urgències 24 h.

L'article té 4299 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).