Nov 30, 2022

El 74% de lectors i lectores partidaris d'instal·lar sistemes d'autoconsum energètic al centre històric

Fa unes setmanes i a tenor de l'article per a Biar Digital de Josep Maria Pérez Romero, on es mostrava a favor de la modificació de l'Ordenança Municipal per permetre als veïns i veïnes que viuen al centre històric de Biar, la possibilitat d'instal·lar sistemes d'autoconsum energètic als seus domicilis, per exemple les plaques solars. Biar Digital llançava una enquesta per recollir el sentir dels nostres lectors i lectores que han volgut participar en esta qüestió.

Nov 28, 2022

María Galvañ Ferre: "Hem perdut classe però hem guanyat moltes altres coses"

Els programes Erasmus sempre han buscat la construcció del projecte europeu des de la base, des de la interacció de les i els joves en contacte amb altres iguals d'altres països europeus i des de l'educació. Si bé és cert, que han anat evolucionant també, amb l'Erasmus +, on no sols l'alumnat es desplaçava a altres llocs d'Europa, sinó també el professorat per conèixer i compartir experiències amb altres docents del continent. És per això que el nou Erasmus YES (Young European for Sustainability -Joves Europeus per la Sostenibilitat) busca precisament la sensibilització en la sostenibilitat...

Nov 25, 2022

Les comparses de Moros i Cristians de Biar reciclen 4.600 kg d'envasos de vidre durant les festes

Moros Vells ha sigut la guanyadora del sorteig d'un exclusiu dispensador de begudes fabricat en vidre i personalitzat amb la imatge de campanya En la campanya "La Reconquesta del Vidre" s'han desenvolupat accions d'educació ambiental per a sensibilitzar sobre el reciclatge de vidre en les festes

Nov 24, 2022

Biar, entre els municipis més bonics de la província d'Alacant segons National Geographic

La localitat de Biar s'encontra entre els pobles més bonics i les ciutats més boniques de la província d'Alacant. Així ho afirma National Geographic dins de la seua secció Viatges NG on el poble de Biar comparteix una vacant junt a Xàbia, Guadalest, Altea i Tabarca.

Nov 22, 2022

La desocupació baixa en 7 persones durant el mes d'octubre a Biar

El passat mes d'octubre ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 198 veïns i veïnes- amb una baixada de 3,41%, set persones menys en situació de desocupació respecte a les dades del mes de setembre.

Nov 21, 2022

L'empresa Rototank, amb seu a Biar, invertirà cinc milions d'euros a Villena en una nova planta de producció

 L'empresa Rototank, especialitzada en el disseny i fabricació de productes de plàstic i que actualment té seu a Biar i és coneguda per les seues instal·lacions a l'antiga Jesmar, té prevista la construcció d'una nova planta de producció en el Polígon Industrial de Bulilla, a la veïna localitat de Villena, amb una inversió de cinc milions d'euros, segons s'ha informat des d'Alacant Plaza.

Nov 16, 2022

L'arbre del Plàtano de Biar lidera la classificació per ser Arbre de l'Any 2023

A continuació trobareu les instruccions per votar al nostre arbre del Plàtano de Biar

Nov 15, 2022

Oferta d'ocupació de la Cooperativa Elèctrica Ntra. Senyora de Gràcia de Biar

Fins al proper 21 de novembre tenen de temps els i les aspirants al lloc de treball convocat per la Cooperativa Elèctrica Ntra. Senyora de Gràcia de Biar d'Auxiliar administratiu.

Nov 10, 2022

El Plàtano de Biar, candidat a ser Arbre de l'Any 2023

Des de l'Ajuntament s'anima a tota la Comunitat Valenciana a votar per l'únic exemplar que representa “al nostre territori”

Nov 9, 2022

Entitats locals sol·liciten protegir el terme municipal de les fotovoltaiques revisant la capacitat agrològica del sòl

Després de la taula rodona organitzada pel Centre Excursionista de Biar (CEB) i l'Associació Naturalista "El Reconco" entorn de la pretensió d'instal·lar prop d'una vintena de macroplantes fotovoltaiques al terme municipal de Biar, es van traure diverses conclusions per tal de protegir el nostre territori, unint-se així a les polítiques que s'està intentant impulsar des de la Generalitat Valenciana en matèria de protecció també.

Nov 7, 2022

Una placa dona el nom de Cristóbal Payá a l'arxiu municipal

La corporació municipal i la família van acudir a l'acte íntim que reconeix la labor de qui va ser l'arxiver des de 1967 fins a la seua defunció

Nov 2, 2022

La biaruda Ana Pérez juntament amb tres exalumnes més de l'IES Biar segon premi del concurs de Cultura Financera de la UV

El passat dijous 27 d'octubre es va entregar a la Facultat d'Economia de la Universitat de València (UV) els premis corresponents a la II edició del Concurs "Cultura Financera" per a Batxillerat i Educació Secundària Obligatòria (ESO).