Jun 29, 2022

El treball de les voluntàries de les colònies felines: Entre la invisibilitat i els avanços pel benestar animal

A vegades alguns successos posen en la palestra el treball desinteressat d'algunes persones del poble, és el cas de les responsables de les colònies de gats i gates a Biar, ens acostem a través d'este reportatge al seu treball a partir dels lamentables enverinaments de gats que es van succeir el passat mes d'abril, uns fets que ja es produïren allà pel mes de febrer de 2017 també.

Jun 29, 2022

Biar inicia la temporada estival amb la Fira d’Estiu

Comerç, hostaleria, cultura i molta diversió es donaran cita en la novena edició del certamen, que se celebra 1, 2 i 3 de juliolMés d'una trentena de comerços, restaurants, bars i cafeteries participen en l'esdeveniment estiuenc

Jun 28, 2022

La desocupació puja un punt a Biar durant el mes de maig

El passat mes de maig ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 204 veïns i veïnes- amb una pujada de 0'99%, 2 persones s'han donat d'alta en els servicis de búsqueda d'ocupació durant el mes passat.

Jun 18, 2022

Biar compta amb quinze distincions “Compromís de Qualitat Turística” SICTED

Enguany s'han renovat deu segells i s'han sumat cinc empreses més

Jun 17, 2022

La biaruda Júlia Valdés Martínez premi Extraordinari d'FP de la Comunitat Valenciana

La biaruda Júlia Valdés Martínez, estudiant del Cicle Formatiu mitjà de Tèxtil, Confecció i Pell en l'IES Cotes Baixes d'Alcoi, ha sigut reconeguda amb un Premi Extraordinari en Formació Professional de la Comunitat Valenciana.

Jun 10, 2022

Es recorda la necessitat de la neteja de bancals i parcel·les per la pujada de les temperatures

Des de la Regidoria de Parcs i Jardins i Agricultura que encapçala l'edil Pepe Soler, s'ha volgut fer un recordatori a la població de la importància que té la neteja d'herbes dels bancals i les parcel·les per evitar risc d'incendis, a l'igual que altres anys.

Jun 8, 2022

Antoni Infante: "Mentre que podem veure tota mena de canals en diversos idiomes, no podem rebre de manera normalitzada aquells que emeten en valencià"

L'atracció de les Festes de Maig de Biar fa que nombrós públic de fora del poble s'acoste i les veja, és el cas d'Antoni Infante Pérez (1958), tot i que nascut a Guadix (Granada) és afincat a Almàssera (Horta Nord), un municipi d'uns 7.000 habitants situat a l'àrea metropolitana de València. Infante va visitar el passat Dia 11 el poble i aprofitem per fer-li algunes preguntes per a Biar Digital de la campanya que actualment encapçala, Reciprocitat Ara, que treballa per la recepció d'À Punt, TV3 i IB3 en el conjunt dels territoris que compartim llengua pròpia, principalment el País Valencià,...

Maig 31, 2022

Elies Francés: "Si s'ha de treballar un Dia 11 o un Dia 12 en bé de la festa es fa"

La importància de la Mahoma en les Festes de Maig és manifesta, per exemple, en l'entrevista que realitzàvem per a "Fent poble" al veí Andrés Menor Hernández, qui ha plasmat en una tesi doctoral una ampla investigació sobre les Festes de Biar així ho manifestava, l'estima cap a este símbol tan característic.

Maig 27, 2022

[galeria fotogràfica] Fotografies del Concurs de Festes de Biar Digital

El passat dilluns i a través de les xarxes socials, des de Biar Digital es demandava als seus lectors i lectores que enviaren fotografies de les passades Festes de Maig, buscàvem fotografies originals que retrataren les Festes, després dels dos anys de paró fester.

Maig 25, 2022

La fotografia de Festes de Biar Digital (2017-2022)

La no celebració els passats 2020 i 2021 de les Festes de Biar per primera vegada des dels anys de la Guerra Civil espanyola no va ser excusa per a que des de Biar Digital no es continuara amb la publicació en xarxes socials i en Biar Digital en paper de la seua habitual fotografia de Festes.

Maig 24, 2022

Baixa la desocupació en prop d'un 5% a Biar durant el mes d'abril

El passat mes d'abril ens deixa la situació de desocupació -en la què actualment es troben 202 veïns i veïnes- amb una baixada de 4'72%, 12 persones s'han reincorporat al mercat de treball, mentre que dues han perdut el seu lloc de treball, deixant el balanç en deu persones menys en situació de desocupació a Biar.

Maig 18, 2022

La Trobada d'Escoles en valencià de l'Alcoià i el Comtat se celebra este dissabte

Este dissabte 21 de maig, la localitat d'Agres acollirà la Trobada d'Escoles en valencià de la nostra comarca, organitzada per Escola Valenciana a través de la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià i el Comtat, una Trobada que agrupa els municipis d'Agres, Alfafara i Gaianes, i que cal recordar que Biar va organitzar en 2018, tot just setze anys després d'organitzar la seua primera Trobada en 2002.