• Inici
  • Política
  • Una moció pel dia internacional de la dona i diferents tràmits marquen el Ple Municipal de febrer

Una moció pel dia internacional de la dona i diferents tràmits marquen el Ple Municipal de febrer

| Eduard Garcia Molina | Política
Una moció pel dia internacional de la dona i diferents tràmits marquen el Ple Municipal de febrer

En el Ple ordinari de l’Ajuntament de Biar corresponent al mes de febrer celebrat el passat dijous 26 de febrer, en primer lloc es va produir l'aprovació de l'acta de la sessió anterior com és habitual, com també es va aprovar l'acta del Ple de desembre, que no havia estat aprovada, ja que es va demanar la rectificació de l'acta en valencià pel nombrós número de faltes ortogràfiques que tenia el text, un fet, que dificultava la comprensió de la mateixa en algunes parts, a ulls de l'oposició, per tant la seua aprovació va quedar per al següent Ple, segon lloc es va procedir a la lectura dels decrets i anuncis de l’alcaldia per part de l'alcaldessa, Magdalena Martínez.

 

Informes i decrets de l'alcaldia

  • Presentació quadre “La flagel·lació de Crist” s’ha trobat autor flamenc del segle XVIII

  • 6 de març dia de l’arbre, que es farà a l'antic camp de futbol amb fons de la Diputació

  • Es va qualificar d'Interessant l'acte de Sagueta Nova, el remat del casament, pel que significa de rescatar tradicions biarudes

  • Del 2 al 27 de març cal fer el pagament pólvora al Banc Sabadell-CAM, de dimarts a dijous

  • S’ha realitzat un màster de la UA a l'extensió universitària de Biar

  • S’obre el registre de candidatures per a jutge de pau fins al 16 de març

  • Es farà un curs de primers auxilis, les inscripcions en AEDL

 

Donar compte de l'Informe trimestral del compliment de la Llei contra la morositat corresponent al quart trimestre de 2014

El punt s'aprova per unanimitat tot indicant per part de l'Equip de Govern que "tot és correcte" tot assenyalant que sols hi ha dos factures pagades fora de plaç a VAERSA, ja que estes factures no estaven presentades correctament per part de l'empresa. Es dóna per aprovat el punt per unanimitat.

 

Donar compte de la liquidació del Pressupost Municipal de 2014

Es procedeix a la liquidació donant part de que hi ha 1.861.755€ benefici comptant amb els ingressos de la Generalitat Valenciana. Per tant hi ha un superàvit real de 1.607.000€, remanent real en el banc 760.000€.

Per part de Cristóbal Molina, com a regidor d'hisenda, va assenyalar que "algunes lleis perjudiquen a Biar" en referència a la Llei d'Equilibri Pressupostari posada en marxa enguany pel Govern espanyol i que posen dificultat a la contractació o endeutament per part dels ajuntaments.

Per part de l'oposició, Vicent Galvany, pel Grup d'Esquerra Unida, va assenyalar que el projecte de la instal·lació de les fotovoltaiques estava caducat i que no hi havien notícies de l'empresa des de la reunió que es va tindre en setembre del passat any, tot i que es va concretar altra reunió per a principis d'este any que encara no s'ha realitzat. Galvany va fer referència al projecte per la inversió realitzada per l'empresa, uns diners que s'haurien de tornar en cas que finalment no es realitze la instal·lació. Finalment el punt s'aprova per unanimitat dels tres grups representats al Ple.

 

Declarar la caducitat del P.A.I. UO-1 "Els castellans"

Després d'una llarga cronologia dels fets en la lectura de l'expedient, cal destacar que el PAI va caducar el passat 1 de març. Durant l'estiu de 2014 es va produir un canvi de llei, i llavors es farà un període que comença ara exposició pública durant 15 dies i després es publicarà al BOP. Si no hi ha ha al·legacions es tancar de forma definitiva.

Asun Gregori, en veu del Grup Socialista, va indicar que s'havia seguit un llarg procediment d' 11 anys, i per la seua part, l'alcaldessa va indicar que dilluns passat des del seu grup es van reunir amb els veïns i veïnes de l’Agrupació d’Interés Urbanístic "El Navarro".

Per a Vicent Galvany, per EUPV, va indicar que eren "terrenys i persones segrestades per la unitat d'execució". El punt es va aprovar per unanimitat.

 

Proposta de modificació RPT de lloc administratiu i plantilla

En el punt es va debatre pel que fa a la millora de les condicions laborals d'un treballador de l'Ajuntament. Tot i que des de l'oposició es va criticar que les millores foren sols per a una persona i no per a tota la plantilla de treballadors i treballadores de l'administració local de Biar. El punt s'aprova finalment.

 

Ratificació i modificació dels Estatuts del Consorci Provincial per al Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis

Es qualifica de "tràmit burocràtic" i s'aprova per unanimitat el punt per passar al següent.

 

Rectificació d'errors materials en el Pressupost 2015

Es qualifica de "tràmit burocràtic" i s'aprova per unanimitat el punt per passar al següent.

 

Moció amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Moció que es du tots els anys per part de l'Equip de Govern en commemoració del 8 de Març.

Per part del Grup Socialista, Asun Gregori va recordar els inicis dels moviments feministes lligats al socialisme internacional entre el segle XIX i el 1911 que es va començar a celebrar i la ONU ho va aprovar el 1975.

Per part del Grup d'EU, Vicent Galvany va indicar que hi ha un "llarg camí per recórrer" i va criticar que falten polítiques d'igualtat tot criticant també el govern grec, amb Syriza al estar composat solament per homes.

Per part del Grup Popular, Cristóbal Molina, com a portaveu, va indicar que el Ple compleix amb la igualtat i poc a poc es fan reformes, i que "espera deixar de celebrar-ho en vint anys". També criticant els països d'Orient on les no dones tenen els mateixos drets que a Europa.

La moció va eixir endavant al aprovar-se per unanimitat dels tres grups.

 

Adhesió al Protocol de col·laboració per a la protecció de víctimes de violència domèstica i de gènere

Per part de l'alcaldessa, Magdalena Martínez, explica que la Policia Local ja actua seguint el protocol, per tant és un tràmit burocràtic.

Asun Gregori, en veu del Grup Socialista, recorda que la posada en marxa del número 016 per a víctimes de la violència de gènere i la llei contra esta xacra va ser posada en marxa pel PSOE el 2006.

Vicent Galvany, per EUPV, va assenyalar el patriarcat com a causa d'esta violència i també va denunciar els micromasclismes que ens trobem cada dia.

El punt es va aprovar amb els vots a favor dels tres grups representats.

 

Precs i preguntes

Respostes del Ple anterior

Per part de l'Equip de Govern es dona resposta al Grup Socialista sobre les preguntes del ple de gener, pel que fa als visitants al castell, un total de 8.185 i al museu, un total de 2.352.

També pel que fa a les obres de l'avinguda d'Alacant, José Soler, com a regidor d'obres, indica que la gent fa preguntes i suggerències sobre les obres i que estes avancen a bon ritme.

 

Preguntes per al Ple actual

Per part del Partit Socialista es pregunta a l'Equip de Govern pel compliment de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) que no es compleix ni al web ni a alguns follets editats per l'Ajuntament a ulls d'este grup.

Sobre les queixes d'alguns veïns i veïnes per l'estat del carrer del Romer o alguns carrers del barri de Santa Llúcia pel que fa al pavimentat.

Per part d'Esquerra Unida es va preguntar a l'Equip de Govern sobre l'estat i la seguretat de la torre medieval de l'arc de Jesús.

Per les obres que falten per concloure al casc antic. També pel funcionament de les Escoles esportives pel que fa al pagament i contractació.

I per un pagament a Mediterráneo TV de 605 € per la retransmissió de la festa sense contar amb la Comissió de Sant Antoni Abat de Biar, també queixant-se de que al cap i a la fi la festa havia tingut molta difusió per altres mitjans de comunicació.

L'article té 39 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).