• Inici
  • Política
  • El nomenament del pregoner de Festes i una inversió de 95.000 euros marquen el Ple d'octubre

El nomenament del pregoner de Festes i una inversió de 95.000 euros marquen el Ple d'octubre

| Eduard Garcia Molina | Política
El nomenament del pregoner de Festes i una inversió de 95.000 euros marquen el Ple d'octubre

Després de l’aprovació de l’acta del Ple anterior i de la lectura per part de l’alcaldessa, Magdalena Martínez dels informes i decrets de l’alcaldia, es dóna pas al tercer punt de l’ordre del dia.

 

3. Donar comptes de l'informe trimestral en compliment de la llei contra la morositat, tercer trimestre

S’aprova per unanimitat donar compte al Ministeri d’Hisenda dels comptes de l’Ajuntament, un tràmit que cal realitzar de forma trimestral. El punt s'aprova per unanimitat.

4. Proposta autorització de convocatòria de plaça de Policia Local

També per unanimitat dels tres grups del consistori local s’aprova convocar una plaça de Policia Local, ja que esta plaça està cobrint-se de forma interina en este moment.

 

5. Modificació de crèdits mitjançant transferència Nº 2/2014

Els grups representats en l’Ajuntament, PP, PSOE i EUPV donen la seua aprovació a l’ampliació de crèdit, que segons explica el regidor d’Hisenda, Cristóbal Molina, “no deixa de ser una tràmit per canviar els diners d’un lloc a un altre en pos de la nova contabilitat”.

 

6. Modificació de crèdits extraordinaris Nº 3/2014

També s’aprova per unanimitat la modificació de crèdit extraordinari per tal de realitzar algunes actuacions a l’avinguda d’Alacant, que necessita algunes, per una banda.

Com també es realitzarà una altra actuació als vestuaris del Poliesportiu Municipal. En total les millores pujen uns 95.000 euros, i per a la seua realització es farà el possible des de l’administració local per contractar gent del poble, segons el regidor d’Hisenda.

Cristóbal Valdés, en veu del Grup Socialista va reivindicar més participació per part de les associacions del poble i les persones que utilitzen eixos vestuaris a l’hora de realitzar la millora, i va lamentar que és un aspecte, el de la participació, que no es té en compte per part del govern local.

Vicent Galvany, per part d’EU reivindica que els vestuaris portaven molt de temps sense arreglar. I que des del seu grup ja s’havia dut a un altre Ple, a més a més va explicar que l’Ajuntament té un remanent que supera els 800.000 euros, tot tenint en compte que el consistori local té un pressupost d’uns tres milions i mig d’euros, per al regidor d’esquerres la xifra era significativa, ja que els diners de la remanent es poden invertir, explicant Galvany que per a Esquerra Unida l’Ajuntament “no és una empresa” i caldria veure on poder invertir part d’estos diners.

 

7. Modificació sol·licitud Pla Provincial d'Estalvi Energètic

Pel que fa a la seua modificació es va aprovar per unanimitat portar-ho a cap.

 

8. Nomenament del pregoner de Festes 2015

Pel que fa al nomenament del pregoner de Festes de l’any que ve, José Soler, com a regidor de Festes, va anunciar que seria Vicente Esparza, molt conegut a Biar per la seua professió com a pintor, donant pas a la lectura de la seua biografia i a algunes de les obres més rellevants de l’artista. Soler va concloure la seua intervenció afirmant la vinculació de Vicente Esparza i la seua família a la festa i que ell i els seus “alaben la festa i la Mare de Déu de Gràcia, i ens farà bones pinzellades el dia del pregó”.

Per part del Grup Socialista, Cristóbal Valdés va expressar que es tractava d’un veí que compta amb “reconeixement a nivell nacional i internacional” pel desenvolupament de la seua obra pictòrica.

Finalment, Vicent Galvany, des del Grup d’EU va donar l’enhorabona a Esparza i va recordar la vinculació a la comparsa de Blanquets i Taricks. I el va qualificar d’ “ambaixador de Biar cap a l’exterior.”

El punt va ser aprovar per unanimitat.

 

9. Precs i preguntes

Per a tancar el Ple, es va realitzar la resposta per part de l’Equip de Govern als precs i preguntes de l’oposició del Ple anterior, de setembre.

Entre altres, José Soler, com a regidor de Festes, va lamentar les faltes ortogràfiques que es van tindre en els díptics editats per la Festeta de Setembre i va assumir l’error tor afirmant que es treballaria per tal que no tornara a passar.

Pel que fa a la pregunta del Grup Socialista sobre els costos d’adequació de les cases en la part de “Fontcalent” per a algunes famílies de Biar que les han sol·licitades, Emilia Payá, com a regidora de Serveis Socials va afirmar que eren 2.735 euros, i que de les cinc vivendes ja s’han concedit dos, mentre que les tres restants estan tramitant-se per entregar-les a tres famílies de Biar a qui les cal.

 

Preguntes del Ple d'octubre

Pel que fa a les preguntes del Grup Socialista del Ple, Asun Gregori, en veu de seu grup va preguntar entre altres per algunes faroles i estat d’alguns carrers pels quals li havien arribat queixes al seu partit.

També per la no inclusió de Biar dins una ruta turística on altres pobles del nostre entorn com Villena, Onil o Xixona sí que s’havien adherit, com també sobre si s’havia respost a una enquesta sobre la situació social dels veïns i veïnes enviat pel Síndic de Greuges.

Finalment, Asun Gregori, va demanar a l’alcaldessa que quan fera declaracions als mitjans de comunicació, en relació als fets al carrer Marco del passat dijous, no al·ludira a que el PSOE local havia aprovat la realització del projecte de les obres del Centre històric, ja que segons la regidora socialista, “l’execució està fent-la l’Ajuntament”, una actuació amb la que el Partit Socialista no està d’acord, i va recordar que des del seu grup sempre s’havia demanat que la participació dels veïns calia tindre-la en compte.

Finalment, des d’EU va posar de manifest que en el desglossament del deute que manté la Generalitat Valenciana amb l’Ajuntament es manté des de fa anys, i va preguntar quines gestions s’estaven realitzant des de l’Ajuntament per tal de recuperar eixos diners.

Com també va preguntar per les voreres que s’han retirat per les obres del Centre Històric, ja que al tractar-se de pedra llaurada, “té un valor monetari”, segons el regidor Vicent Galvany.

L'article té 45 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).