• Inici
  • Política
  • Personal de l'Exèrcit es reuneix amb l'alcaldessa, el Cap de Policia i l'enginyer municipal de Biar

Personal de l'Exèrcit es reuneix amb l'alcaldessa, el Cap de Policia i l'enginyer municipal de Biar

| Ajuntament de Biar | Política
Personal de l'Exèrcit es reuneix amb l'alcaldessa, el Cap de Policia i l'enginyer municipal de Biar

Reunió d'integrants de l'Exèrcit amb l'alcaldessa de Biar | Fotografia: Ajuntament de Biar

Aquest tipus de trobades serveix d'adiestrament en la Cooperació Cívic Militar

NP. 20/05/2022. Integrants del Grup de Cooperació Cívic Militar pertanyent al Regiment d'Operacions d'Informació Nº1 han mantingut una reunió amb l'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, el Cap de la Policia Local i l'enginyer municipal amb l'objectiu d'acostar la labor de l'exèrcit espanyol a la població civil.

La trobada simula els contactes que mantenen als països als quals van destinats en missió de pau. En el despatx d'alcaldia s'han interessat per dades econòmiques, geogràfics, socials i per les infraestructures del municipi. D'aquesta manera, realitza d'adiestren en la seua relació amb personal civil com a part de la seua formació a desenvolupar en missions de pau.

L'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha agraït que Biar siga una de les poblacions triades a l'hora d'aportar el seu gra d'arena en les missions a la qual aquests soldats s'enfronten. Martínez subratlla que “estem molt satisfets de col·laborar en el seu entrenament per a acostar l'exèrcit a la població civil”.

La Cooperació Cívic Militar (CIMIC) és una de les principals capacitats que utilitza l'Exèrcit en la seua interacció amb la població civil dels països on participa formant part de les diferents Operacions Internacionals, per a així poder complir amb la seua missió, mantenint un continu contacte i una estreta coordinació amb aquesta població.

El Regiment d'Operacions d'Informació Nº1 (ROI 1), situat en l'aquarterament Sant Joan de Ribera de València, compta amb un grup especialitzat en la Cooperació Cívic Militar (CIMIC), sent l'única Unitat de les Forces Armades especialitzada en aquesta capacitat. El seu personal compta amb una alta experiència de participació en missions de pau com Bòsnia, Kosovo, l'Afganistan, Líban o Mali, en l'evacuació de civils de l'Afganistan o amb el desplegament dels seus equips per tot el territori espanyol durant l'operació Balmis en la pitjor fase de la pandèmia del COVID19.

108

Aquesta Unitat realitza periòdicament exercicis d'adiestrament en CIMIC com a part de la seua formació per al desenvolupament de la seua funció en operacions reals, tant nacionals com internacionals, per al que necessita comptar amb la col·laboració de les autoritats de diverses poblacions de la zona on es desenvoluparan les activitats, en aquest cas de la província d'Alacant, i així aconseguir un grau de realisme creïble i que la instrucció siga el més efectiva possible.

En aquesta mena d'activitats es posa de manifest la cada vegada més estreta col·laboració de l'Exèrcit amb la societat que li envolta, on conflueixen les accions militars i la col·laboració de localitats i entitats civils.

L'article té 277 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).