Biar es revela contra la taxa turística

| Ajuntament de Biar | Política
Biar es revela contra la taxa turística

Instantània de la passada sessió plenària de l'Ajuntament de Biar

Els regidors de l'equip de govern aproven que l'impost no s'implante en el municipi

NP. 06/05/2022. El ple de Biar es va manifestar en contra de la taxa turística aprovada pel Consell, al mateix temps que va acordar no aplicar-la en el municipi. En la proposta presentada pels Populars i que es va portar a terme, s'especifica que “l'Ajuntament de Biar no l'aplicarà en cap concepte, declarant-se municipis lliure de taxa al turisme”. El PSOE es va abstindre mentre Compromís va votar en contra de la proposició de l'equip de govern.

A més, en la moció presentada per l'equip de govern es va plantejar instar els grups polítics amb representació en les Corts Valencianes a signar un pacte autonòmic per a protegir el sector turístic així com a consensuar un pla urgent amb mesures per a recuperar i impulsar al sector.

Biar s'està consolidant com un referent del turisme d'interior de la província d'Alacant. De fet, les xifres d'ocupació del passat estiu i la Setmana Santa, així ho testifiquen. I, encara que la proposta estratègica del municipi és mantindre un turisme sostenible, la majoria dels edils del consistori van considerar que, “no és el moment d'imposar una taxa turística als viatgers que arriben a Biar tots els caps de setmana”.

En aquest sentit, el regidor d'Hisenda, José Luis Valdés, expressa en la moció que “aquest nou impost ataca directament a la competitivitat del sector, disminuint el poder adquisitiu dels turistes”. I per això, edil insisteix que “que l'opció presa pel PSOE, Compromís i Unides Podem llastra la recuperació del principal motor econòmic com és el turisme”.

L'article té 209 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).