• Inici
  • Política
  • Les inversions per a diferents reparacions al poble principal punt d'enfrontament entre PP i PSOE en el ple de març

Les inversions per a diferents reparacions al poble principal punt d'enfrontament entre PP i PSOE en el ple de març

| Eduard Garcia Molina | Política
Les inversions per a diferents reparacions al poble principal punt d'enfrontament entre PP i PSOE en el ple de març

Les càmeres de Canal 3 retransmeteren la sessió | Fotografia: Paco Rico Rico

El passat dijous 31 va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar corresponent al mes de març, entre altres es va aprovar l'acta de la sessió plenària anterior per donar lloc als informes i decrets d'Alcaldia:

Informes i decrets d'alcaldia

Entre altres es va informar sobre la recollida de material humanitari en solidaritat amb les persones refugiades d'Ucraïna que es va fer a la Casa de Cultura, també sobre la celebració pel Dia del Llibre, el 23 d'abril amb les activitats programades per la biblioteca. També sobre la posada en marxa de les obres per arreglar algunes filtracions en la coberta de la Casa de Cultura i millores en les oficines del Centre Social, que també estan en obres. Pel que fa a turisme Biar estarà present en la Fira de Turisme Btravel de Barcelona de l'1 al 3 d'este mes. S'ha recordat que cada dimecres l'educadora mediambiental visita Biar per a qualsevol consulta. L'alcaldessa també va advertir que s'havien gastat 150.000 bosses per a recollir els excrements dels gossos des de primers d'any fins ara, i que l'empresa de neteja ha avisat sobre la situació, demanant-se que es faça un bon ús de les bosses. També s'ha avisat de la necessitat del bon ús dels contenidors soterrats i altres contenidors, i que cal avisar dels mobles o altres per tal que l'empresa que fa eixe servici els reculla. També que el pròxim divendres 8 d'abril es tornarà a celebrar la foguera de la Mare de Déu dels Dolors. D'altra banda dissabte 23 d'abril serà el pregó de festes, així com la presentació del llibre de festes i el cartell anunciador, i el dia següent el concert de música festera, mentre que dilluns 25 d'abril arriba el Dia de Sant Vicent. Pel que fa al Pressupost Participatiu s'ha recordat que les associacions poden fer suggerències fins a finals de maig per a poder dedicar 20.000 € del pressupost a propostes de les entitats locals.

Mitjana de pagament

Es dóna el vist i plau al punt, que no deixa de ser un tràmit.

Ampliació partida pressupostària

Es tracta d'ampliar el pressupost de 59.000 € per a arreglar sostre del pavelló municipal, ja que s'han trobat goteres, i en l'actualitat s'han trobat nous problemes que s'han de subsanar i d'ací la necessitat de pujar el pressupost que s'havia presentat inicialment. Per la seua banda, Asun Gregori, com a portaveu del Grup Socialista, va preguntar si no es podria reclamar a l'empresa que va realitzar la construcció fa uns 12 o 13 anys. Tot i això, Gregori va mostrar la seua comprensió perquè les construccions poden ressentir-se pel pas del temps, és per això que Gregori va anunciar que el seu ús no podria votar a favor sense investigar esta via.

L'alcaldessa Magdalena Martínez va replicar que no és que la construcció tinguera problemes d'edificació, sinó que el pas del temps deteriora les edificacions, a l'igual que les cases particulars. A més a més Martínez va afirmar que la responsabilitat de l'empresa havia caducat ja feia anys. Finalment el punt es va aprovar gràcies als sis vots del Partit Popular tot i els tres vots en contra del Partit Socialista, en absència dels dos edils de Compromís.

Inversions diverses

S'informa per part del regidor d'Hisenda de les pròximes inversions previstes que eixiran del romanent de tresoreria de l'Ajuntament, inversions com ara un gimnàs al poliesportiu municipal, per un valor de 338.000 €, reposició de contenidors soterrats per 44.000 €, instal·lació de focus a la Casa de cultura per 4.400 €, i substitució de projectors leds al poliesportiu per 4.800 €.

Gregori per la seua part va lamentar que ja fa temps que hi ha queixes del veïns pel soroll que fan els contenidors al obrir-se i el seu deteriorament, així com que la construcció del gimnàs no estiguera en el capítol d'inversions, i que ara es tire mà del romanent de tresoreria i es va preguntar per quina raó s'especifica que el gimnàs no pot construir-se en un altre moment, preguntant-se si la mesura del PP no seria electoralista. Anunciant que el Partit Socialista votaria en contra.

El punt va eixir avant gràcies als sis vots a favor del Partit Popular, tot i que el Grup Socialista va votar en contra.

Licitació de l'hotel

Es trau el nou requisit de licitació per un període de deu anys, s'ha de pagar qualsevol empresa que supere els 2.000 € en beneficis, també plantejant una sèrie de millores pel que fa a les millores en finestres i canviar les banyeres per plats de dutxa. Es publicarà en la plataforma de contractació de l'Estat i podran presentar-se empreses de qualsevol punt geogràfic.

El punt va eixir avant per unanimitat dels tres grups representats en la Corporació Municipal, quan precisament s'incorpora l'edil Joan Lluís Escoda, portaveu del Grup de Compromís.

Canvi representant Consell Participació Ciutadana

El Grup de Teatre Vico canvia el seu representant, quedant-se com a titular José Payà Beltrán -que s'incorpora-, i com a suplent Pedro Pérez Gimeno.

Precs i preguntes de febrer

Grup Socialista

Per part d'Asun Gregori es va preguntar, entre altres, per un xicotet mur al llavador municipal sobre quan s'arreglarà, ja que és una zona turística i dóna mala imatge, Pepe Soler va respondre que eren unes pedres especials i fins que s'han trobat no s'ha pogut arreglar, però ja s'ha fet. Sobre l'arxiver municipal es va comentar que s'estava mirant, i que de moment no es podia donar accés a l'arxiu municipal. Pel que fa al Centre de Dia i la visita de la diputada de Benestar Social de la Diputació d'Alcant l'alcaldessa afirma que la institució es va comprometre a fer el projecte, es va anar a veure on serà i que en cap cas s'ha canviat de lloc, no hi ha canvis.

Per la situació de la gent jove i els locals segons la primera edil sempre hi haurà locals, però s'ha parlat amb la gent jove i el veïnat i de moment la situació està tranquila, afirmant que cal tindre paciència entre tots i que la Policia està pendent. Ana Campos, com a regidora de Joventut, va recordar que s'està plantejant un local per a la gent jove i per tal que tinguen un lloc concret on anar.

Grup de Compromís

Sobre l'adaptació a les persones amb diversitat funcional per poder visitar el castell es respon per part de Roberto Díez que pensava que la pregunta era altra, i per tant no pot respondre en este plenari a la pregunta, entre altres qüestions.

Precs i preguntes de març

Grup Socialista

Per la seua banda, Asun Gregori va preguntar si ja s'havia constituir la Mancomunitat de Serveis Socials de l'Alt Vinalopó i de si hi havien dates per a l'edificació del Centre de Dia, també va preguntar si s'estaven fent els tràmits per tindre també una residència de majors a Biar. Sobre la reparació dels camins després de les pluges d'este mes passat. Sobre algunes millores necessàries al Poliesportiu Municipal, també sobre si es farà alguna campanya sobre l'ús del punt nét, entre altres qüestions.

Grup de Compromís

Per la seua banda, Joan Lluís Escoda va insistir en el tema dels locals, si s'anava a regular, i va reclamar que havia sol·licitat un informe de la Policia Local però que encara no els l'havien fet arribar. Escoda va insistir en l'ús d'una xarxa wi-fi a l'Ajuntament per als regidors i regidores.

L'article té 242 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).