• Inici
  • Política
  • Biar rebaixa l'impost de la plusvàlua municipal a un tipus impositiu del 20%

Biar rebaixa l'impost de la plusvàlua municipal a un tipus impositiu del 20%

| Ajuntament de Biar | Política
Biar rebaixa l'impost de la plusvàlua municipal a un tipus impositiu del 20%

En el cas de les herències, l'impost es redueix en un 50%

NP. 08/03/2021. El Ple municipal de l'Ajuntament de Biar ha aprovat la modificació de l'ordenança que regula la plusvàlua necessària per a adaptar la normativa municipal sobre aquest impost al decret aprovat per l'Executiu central i als canvis que contempla.

Referent a això, el regidor d'Hisenda, José Luis Valdés, ha assenyalat que amb aquesta modificació la plusvàlua es rebaixa un 20%. I fins i tot en el cas de les herències la reducció arriba al 50 per cent. L'edil ha subratllat que “pensem que és una rebaixa justa perquè els fills quan hereten no hagen de fer un desemborsament econòmic excessiu per una propietat per la qual ja han pagat els seus pares”.

Així mateix, el consistori consolida la bonificació del 50% de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) en el centre històric, però ha aprovat que la rebaixa s'aplique de manera immediata. Valdés explica que “amb anterioritat, es pagava l'impost al complet i una vegada finalitzada l'obra, se li reembossava l'import al contribuent. Ara pagarà el que li correspon, i així s'aplica la rebaixa de manera immediata”.

Així mateix, el ple va donar el vistiplau a una sèrie de beneficis en les taxes municipals del poliesportiu, que van destinada a persones majors de 65 anys. La rebaixa suposa un 50 per cent als bons de 30 usos, que pagaran 12,5 €. Mentre que els no abonats (de més de 65 anys) abonaran 25 euros per la utilització de les instal·lacions.

L'article té 285 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).