Biar aprova el I Pla Municipal d'igualtat entre homes i dones

Biar aprova el I Pla Municipal d'igualtat entre homes i dones Pixabay

El document implementa mesures en set àrees i té vigència fins a 2025

NP. 17/11/2021. L'Ajuntament de Biar avança en matèria de gènere amb l'aprovació del I Pla Municipal d'Igualtat. L'objecte del treball és eliminar les desigualtats entre homes i dones i generar les línies estratègiques que aborden en un termini de quatre anys. La seua vigència es prolonga fins al 2025 i requerirà d'un continuat seguiment per a avaluar la implementació de les nombroses mesures que s'estableixen. A més, respon a la competència que tenen els municipis en matèria de promoció de la igualtat entre dones i homes, així com contra la violència de gènere.

La regidora de Serveis Socials, Amparo Albero, indica que “és un treball que fa un primer diagnòstic de la situació de les dones en l'àmbit laboral i social i una anàlisi àrea per àrea de l'ajuntament per a després plantejar una sèrie de mesures a dur a terme en el termini de cinc anys”.

El treball planteja una sèrie de mesures en cadascuna de les àrees municipals, que busquen fer efectiva la igualtat entre treballadors d'un i un altre sexe i corregir possibles desequilibris. El calendari d'implantació de les diferents accions s'estén des d'aquest 2021 fins a l'any 2024.

El pla es va iniciar amb una acció de participació ciutadana, en la qual es van realitzar enquestes a través de diferents canals i el resultat va ser d'un 11% de participació. Segons l'estudi, aquestes dades “es consideren una bona participació”. A més el rang d'edat que més va participar van ser dones d'entre 36 i 55 anys.

L'avaluació i redacció de mesures té un caràcter integral, de manera que en un mateix text s'han inclós les actuacions per a promoure la igualtat entre dones i homes i les actuacions dirigides a la prevenció contra la violència de gènere. Per a la consecució dels objectius el pla contempla mesures classificades en set àrees: Acció pública amb perspectiva de gènere i promoció de la igualtat; ocupació i corresponsabilitat; coeducació, cultura i esport; Urbanisme, mobilitat, medi ambient i seguretat; participació ciutadana i noves tecnologies i lluita contra la violència de gènere.

Formació, sensibilització, visualització i eines contra la violència de gènere hauran de ser promogudes per l'ajuntament, segons s'especifica en el document. Especial recalcament es fa en el concepte urbanístic. D'ell es demana que ajude en la conciliació familiar i done seguretat a les dones a l'hora d'ocupar l'espai públic, tant places, parcs com a carrers.

Informació addicional

  • Subscriu-te!:

    (Aquesta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Vos deixem l'entrevista realitzada des de La Vall Digital, entre altres a la biaruda María Lázaro Molina. https://t.co/RFUCC1Wuvs
7hreplyretweetfavorite
BiarDigital Les baixes i les condicions climatològiques li dificulten al Biarense el fet de competir contra el Rayo Ibense. https://t.co/eI3RPYYqxf
13hreplyretweetfavorite
BiarDigital Pel que fa als esports felicitar a Javi Bernabeu Molina, sisé en la Ultrafons 24 hores en pista de Barcelona. Felic… https://t.co/m9njQpbtCI
BiarDigital Ens acostem novament al món de l'esport de la mà de la jove patinadora Lucía, campiona autonòmica en categoria alev… https://t.co/kUOOEGDLt8

Enquesta

Sí, estic d'acord - 38%
No, preferiria que de nit no tocaren - 53.5%
Indiferent - 8.5%

Total votes: 129
The voting for this poll has ended on: Novembre 23, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com