• Inici
  • Política
  • Biar incrementa les inversions anuals en 456.836 euros

Biar incrementa les inversions anuals en 456.836 euros

| Ajuntament de Biar | Política
Biar incrementa les inversions anuals en 456.836 euros

El ple va aprovar la modificació de crèdit dels pressupostos de 2021 a càrrec del romanent de tresoreria

L'Ajuntament de Biar incorpora al capítol d'inversions un total de 456.836 euros del romanent de tresoreria de 2020. Així, incrementa el pressupost de 2021 que es va aprovar al desembre de 2020 amb 3.896.902 euros i eleva les inversions per damunt del mig milió d'euros.

Entre les més rellevants destaca la compra de la vella fàbrica de Jesmar, que se situa al carrer Barrera. El regidor d'Hisenda, José Luis Valdés, indica que “és una oportunitat per al consistori adquirir aquest immoble en un solar de 1.200 metres quadrats”. “La compra s'efectuarà per 300.000 euros i es dedicarà a ús administratiu o cultural”, apunta.

Així mateix, part del capital es destinarà a infraestructures esportives. Així, s'adaptarà la sala multifuncional del poliesportiu amb un import de 28.592 euros. A més s'equiparà la pista exterior amb cistelles (18.142 euros) i incorporar noves lluminàries de LEDS (3.927 euros). També s'encarregarà la redacció de projecte de gimnàs en el pavelló cobert del complex esportiu (16.656 euros). Referent a això, Valdés remarca que “volem que la seua construcció s'inicie en 2022 i per això, posem en marxa el projecte a fi d'any”.

A la Casa de Cultura, es canviaran les cortines de l'escenari així com realitzar algunes reformes per valor de 7.159 euros i s'actuarà en el sostre (28.152 euros).

Altres inversions menors són la renovació de la senyalització viària (12.873 €) o l'adquisició de 40 suports per als contenidors de fem orgànic (7.411 euros). També s'ha pressupostat el canvi de la coberta de la pèrgola de la Plaça del Convent. El mal estat de l'actual ha propiciat la instal·lació d'una nova amb un material que resisteix amb major eficàcia que la fusta les inclemències climatològiques. L'obra l'executarà el centre especial d'ocupació de Villena Integrats.

L'edil assenyala que “l'Ajuntament ha pogut realitzar aquest important increment de les inversions públiques gràcies a la gestió econòmica dels últims dos anys”. Així mateix totes les inversions pressupostàries són Inversions Financerament Sostenibles (IFS).

L'article té 330 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).