• Inici
  • Política
  • La sessió plenària ordinària de setembre aprova els dies festius per a 2022

La sessió plenària ordinària de setembre aprova els dies festius per a 2022

| Eduard Garcia Molina | Política
La sessió plenària ordinària de setembre aprova els dies festius per a 2022

El passat dijous 30 va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar corresponent al mes de setembre, on a banda de l'aprovació de les actes per part dels membres de la Corporació Municipal es va donar pas a la lectura dels decrets i informes d'alcaldia.

Informes i decrets d'alcaldia

Entre altres es va informar dels actes pel 9 d'Octubre, així com que s'està parlant amb les diferents comparses per poder celebrar el Mig Any fester, així com que es procedirà el proper 10 d'octubre a la pujada de la Mare de Déu segons manen les mesures contra la pandèmia. També el canvi d'algunes lluminàries al castell, també sobre la millora d'alguns camins gràcies al remanent de tresoreria de l'Ajuntament, i una subvenció de la Diputació d'Alacant. Pel que fa a l'arbre del Plàtano segons la primera edil s'ha tallat les branques xicotetes i seques, i alguna branca més gran i pesada s'està revisant pels tècnics, és possible que es talle alguna per evitar que caiga com va passar a l'estiu i es revisarà per un tècnic especialitzat en este tipus d'estudis.

Pel que fa a esport tornaran totes les escoles municipals, amb totes les mesures contra la Covid vigents, com és natural. S'ha concedit diverses subvencions per part de Diputació per algunes millores al Poliesportiu, com ara instal·lar un parc infantil i la col·locació de dues cistelles de mini-bàsquet, l'alcaldessa va felicitar també l'organització de la Reconco Trail que va tindre una ampla participació i per la col·laboració dels voluntaris que ho van fer possible. També sobre la campanya de conscienciació de separació de reciclatge per part de CREA.

Pel que fa a cultura es va informar que algunes activitats s'havien desplaçat a juliol, i es va avançar l'entrega de dibuixos del 8 d'octubre, per la festa del 9 d'Octubre, així com algunes subvencions rebudes per a la millora en l'accessibilitat a l'Ajuntament, i de la posada en marxa del pla d'igualtat de l'Ajuntament. També es va informar dels programes posats en marxa per combatre els efectes econòmics de la Covid de cara al comerç local, també dels programes per a la contractació d'un auxiliar administratiu subvencionat per la Generalitat, per a digitalitzar l'arxiu municipal, i també un peó de neteja i un auxiliar administratiu, contractats tots per un any i jornada completa, i també en el programa EMDONA, per a contractació d'una conserge, entre altres qüestions.

Donar compte període mitjà de pagament

El tràmit s'aprova per unanimitat, l'Ajuntament continua pagant les factures dins del que marca la llei i en pocs dies.

Aprovació de dies festius per a 2022

Els dies dessignats són el dia de la Mare de Déu de Gràcia, el 12 de maig, i el 25 d'abril per Sant Vicent.

Canvi de representant en el Consell de Participació Ciutadana de la Coral Veus Noves

 S'incorpora com a titular Rafaela Martínez Merí i com a suplent Paqui Mataix Sarrió.

Canvi de representant en el Consell de Participació Ciutadana d'AEBI

 S'incorpora com a titular Belén Puig Camarasa i com a suplent Rosa María Almiñana Valdés.

Precs i preguntes de juliol

PSPV-PSOE

Sobre la brutor generada pels gossos que no recullen els seus amos, es va respondre per part d'Ana Camps que s'insistirà en este tema. També demanant a l'edil de comerç que s'esforce per fomentar el comerç local. Gregori també va preguntar per la planta fotovoltaica projectada a prop del terme municipal de Banyeres i Beneixama, si deuen diners a l'Ajuntament les empreses o si volen deixar caducar la llicència, es va comentar per part de l'alcaldessa que la competència és autonòmica o del Ministeri, depenent de casos, afirmant que els ajuntaments estan saturats per les demanes, i s'estaria pensant des d'administracions superiors fer una suspensió per demorar donar més llicències, també es va afirmar per part de Martínez que els ajuntaments de la zona al tindre tan prop la subestació de Villena es veuen en la mateixa situació. Des de l'oposició es va recordar que la referència de la pregunta era la planta que estava projectada per fer-se a prop del límit amb el terme municipal de Banyeres, segons la primera edil la Conselleria hauria realitzat un informe últim i subsanat problemes amb Iberdrola i que sembla que tiraria avant.

Compromís

Sobre si es prendrà alguna acció en la Bassa la Vila i el seu entorn, que està cada vegada més deteriorada es va comentar per part de Pepe Soler que la bassa està destinada al reg, i en tot cas s'haurà de posar en contacte amb la Comunitat de regants i si ix alguna subvenció treballar per la seua conservació.

Preguntes del ple de setembre

PSPV-PSOE

Entre altres qüestions es va preguntar per part d'Asun Gregori, com a portaveu del Grup Socialista es va preguntar entre altres per les subvencions que han arribat a l'ajuntament no s'havien fet efectives, també sobre una plaga de ratolins a la zona de la piscina, al poliesportiu municipal, així com que els arbres d'eixa zona estan secs i sense manteniment i altres desperfectes al mateix poliesportiu. També sobre si en la Fira gastronòmica d'Alacant ha hi hagut representació de Biar, així si s'està fent alguna creació per a crear un centre juvenil a Biar, una promesa electoral del PP, també es va preguntar per què el castell va estar tancat a les vesprades durant el mes de setembre, així com per la conservació i neteja d'algunes fonts, així com per l'estat d'algunes voreres o el deterior que té el banc LGTBI a l'avinguda del País Valencià. Gregori també va preguntar pels motius pels que haja estat oberta una zanja a la part del camí de la Marcota fins a diu de hui sense tapar, l'edil socialista va recomanar que els regidors de l'Equip de Govern "peguen una volteta pel poble" per saber de les seues necessitats. També va lamentar que l'alcaldessa afirmara que no s'havien arreglat els camins durant la legislatura passada, Gregori va ensenyar un document on figura que s'havien arreglat 18 camins per valor de prop de mig milió d'euros. Finalment Gregori va recordar que l'1 d'octubre se celebraven els 90 anys del vot de la dona, gràcies a Clara Campoamor i va lamentar que l'Ajuntament de Biar no havia organitzat cap acte públic per recordar-ho.

Compromís

Per la seua banda Joan Lluís Escoda, portaveu del Grup de Compromís es va referir entre altres a les queixes rebudes per la falta de mesures de seguretat en alguns actes organitzats per l'Ajuntament com ara el futbolí humà i el lliurament del premis d'esport, també es va preguntar per què l'Ajuntament no es va sumar al dol oficial decretat per la Generalitat per Paco Cabanes "el Genovés", famós pilotari valencià. Sobre el tractament de l'arbre del Plàtano les coses s'han de fer a priori, no a posteriori, ja que com és sabut va caure una gran branca de l'arbre. També per què no es va celebrar cap cercavila al setembre, ja que les mesures contra la Covid ho permeten ja, també sobre la falta de regulació dels locals de joves i les queixes del veïnat. També sobre que hi ha sol·licituds de camins que estan per arreglar, així com sobre la millora en l'accessibilitat a la piscina municipal. Sobre la posada en marxa del Pla d'igualtat per part de l'Ajuntament Escoda va aplaudir la decisió, així com va lamentar que encara no s'haja reposat la figura del secretari o secretària municipal, tot i estar adjudicat. També es va preguntar sobre quina programació es té a l'hora d'esfaltar els carrers o què passa amb el centre juvenil per realitzar activitats, o sobre l'execució d'un auditori.

L'article té 303 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).