• Inici
  • Política
  • La construcció d'un tallafocs i una moció a favor de Palestina principals temes del Ple de juliol

La construcció d'un tallafocs i una moció a favor de Palestina principals temes del Ple de juliol

| Eduard Garcia Molina | Política
La construcció d'un tallafocs i una moció a favor de Palestina principals temes del Ple de juliol

El Ple de l'Ajuntament de Biar celebrat el passat dijous, 31 de juliol, va deixar principalment l'aprovació de la renovació del contracte de l'escoleta infantil municipal, així com l'aprovació d'un conveni amb Conselleria de Medi Ambient per construir un tallafocs que davant del risc d'incendi, haurà de protegir el nostre entorn i el casc urbà. També es va aprovar una moció d'EUPV per donar suport al poble palestí i la condemna de les agressions per part de l'Estat d'Israel.

 

Aprovació acta sessió anterior.

S'aprova l'acta del Ple de juny.

 

Informes i Decrets de l'alcaldia.

L'alcaldessa, Magdalena Martínez, dóna lectura als Informes i Decrets.

 

Donar compte de l'informe en compliment de la llei contra la morositat.

S'aprova per unanimitat dels tres grups del consistori qualificant-se de “tràmit que cal realitzar pel que fa als comptes de l'Ajuntament”.

 

Proposta d'adjudicació del contracte de gestió del servei públic “Escola infantil municipal de Biar”.

Des dels tres grups es dóna l'enhorabona a l'anterior gestora de l'escoleta i s'aprova per unanimitat el punt. Asun Gregori, des del grup Socialista ha volgut recordar algunes de les esmenes que es van posar des del seu grup durant el passat Ple de juny.

Per part de l'alcaldessa, Magdalena Martínez, s'afirma que els pares i mares han quedat contents amb la gestió i que la regidora d'educació estarà pendent de la bona marxa del servei.

 

Derogació, si procedeix, de l'ordenança fiscal del preu públic “Escola infantil municipal de Biar”.

Es cataloga d' “un tràmit que cal complir per a la renovació del contracte”, per part de l'alcaldessa.

Asun Gregori, en veu del Grup Socialista va recordar a l'Equip de Govern local la petició que van fer els socialistes per poder disposar d'un menjador escolar.

Vicent Galvany, pel Grup d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) va voler explicar que els diners per mantindre el servei venen d'una part fixa que paguen els pares i mares cada any, així com d'un part que paga Conselleria i una altra l'Ajuntament.

El punt es va aprovar per unanimitat dels grups popular, socialista i d'Esquerra Unida.

 

Aprovació, si procedeix, del conveni per a prevenció i defensa de la serra front el risc d'incendis forestals.

Des de l'Equip de Govern s'explica la seua necessitat per intentar preservar la gran massa forestal que té Biar, i que la realització del tallafocs correspon a un conveni que es té amb Conselleria de Medi Ambient, ja que l'objectiu principal és protegir el casc urbà davant de possibles incendis, tot i que per tal de fer el tallafocs els tècnics de la Generalitat estan parlant amb els veïns i veïnes afectades.

Cristóbal Valdés, en veu del Grup Socialista, va avisar de la sequera que patim i de la “dràstica retallada per a combatre els incendis per part de la Generalitat”, la qual va classificar de “nefasta”, així com va fixar en la prevenció com a millor arma. També va criticar que estes actuacions acostumen a dur-se a cap els anys que hi ha eleccions titllant-ho d'electoralista.

Vicent Galvany, com a portaveu del Grup d'Esquerra Unida va advertir que Biar era el poble amb més massa forestal de la comarca que està fora del parc de la Serra de Mariola, i va emplaçar l'Equip de Govern a realitzar algun acte públic per explicar als veïns i veïnes de Biar els canvis que suposarà en el nostre entorn la realització del tallafocs, al que l'alcaldessa va respondre que ja s'estaven reunint els tècnics de forma individual amb les persones afectes per explicar-ho.

Finalment el punt es va aprovar per unanimitat dels tres grups.

 

Moció de recolzament als Drets del poble palestí i de condemna a les agressions de l'Estat d'Israel

A continuació es va procedir a l'acceptació d'una moció d'urgència proposada per Esquerra Unida per condemnar la massacre de civils que està tenint lloc a la Franja de Gaza per part de l'Estat d'Israel, la moció, que va rebre el suport dels tres grups i va ser aprovada per unanimitat, demana instar al Govern espanyol a trencar relacions amb Israel, instar l'ONU a posar a Palestina sota la protecció internacional, a una investigació de l'ONU sobre els bombardejos, així com a l'enderrocament del mur i reparació dels danys ocasionats pel bombardeig.

El Ple va acabar amb la resposta per part de l'Equip de Govern dels precs i preguntes del Ple anterior i la formulació de nous per part de l'oposició.

L'article té 48 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).