• Inici
  • Política
  • Finalitzen els programes EMCORP, ECOVID i Emerge a Biar amb un resultat positiu

Finalitzen els programes EMCORP, ECOVID i Emerge a Biar amb un resultat positiu

| Ajuntament de Biar | Política
Finalitzen els programes EMCORP, ECOVID i Emerge a Biar amb un resultat positiu

Dotze treballadors han reforçat la plantilla municipal al llarg de sis mesos

L'alcaldessa s'acomiada d'ells amb paraules d'agraïment per la seua labor

NP. 27/05/2021. Les deu persones contractades per l'Ajuntament de Biar en els diferents programes de Foment d'Ocupació - Ecovid, Emcorp i Emerge- han finalitzat el seu treball. Els tres plans del Servei Valencià de Formació i Ocupació Labora cobreixen el total dels costos salarials. I, en total, el finançament d'aquests llocs de treball, que han reforçat durant sis mesos la plantilla municipal, han suposat una ajuda de més de 150.000 euros.

Així, dos operaris de neteja inclosos en el programa ECOVID deixen un bon sabor de boca en el municipi, després de ser uns dels grans lluitadors contra el coronavirus. La seua labor de 6 mesos s'ha dedicat a la desinfecció d'espais públics, edificis municipals i centres escolars amb l'objectiu de frenar els efectes de la pandèmia. La inversió en aquest programa de foment de l'ocupació, finançat per Labora, ha sigut de 21.958, 56 euros.

L'alcaldessa de Biar, Magdalena Martínez, ha dit adéu als treballadors agraint-los la seua labor i la seua implicació al llarg d'aquests mesos. Així mateix Martinez ha indicat que “continuarem acudint a les convocatòries que ofereix Labora perquè significa, alhora, un reforç de la plantilla municipal durant uns mesos i una manera de formar-se i treballar per a aturats de llarga duració”.

Un altre programa al qual s'ha posat punt i final és el EMCORP. Amb l'ajuda es va contractar dos peons d'obres públiques per un període de sis mesos. Aquestes persones van ser seleccionades per l'Agència Local de Desenvolupament Econòmic i LABORA, i el programa té com a fi fomentar la seua integració sociolaboral i per a optar deuen que figurar inscrites com a demandants d'ocupació i tindre més de 30 anys. El cost del pla ha superat els 23.500 euros.

Així mateix, la labor de les huit persones de la brigada forestal -un capatàs i set peons- s'ha centrat en la neteja i desbrossament de rambles, neteja de depòsits d'incendis i cunetes de camins. El contracte es va realitzar a través de la subvenció de Labora, dins del programa EMERGE, que té per objectiu donar suport a la inserció laboral alhora que realitzar actuacions que mitiguen o reduïsquen un risc contemplat en un pla o procediment d'Emergències i de manera especial la reducció dels riscos poblacionals derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavorisquen la intervenció dels mitjans d'extinció. L'ajuda de 107.843,58 euros ha cobert totes les despeses salarials.

L'estratègia de Emerge respon a tres dels grans reptes que enfronta actualment la Comunitat Valenciana: la necessitat de mantindre adequadament el patrimoni natural per a evitar els incendis forestals, el creixent risc de despoblament i la necessitat de generar llocs de treball per a garantir la inclusió social.

L'article té 52 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).