Imprimir aquesta pàgina

Biar aprova en ple el Pla Resistir II amb una quantia de més de 68.000 euros

Una de les primeres sessions plenàries de la legislatura actual Una de les primeres sessions plenàries de la legislatura actual

NP. 27/04/2021. Biar va aprovar per unanimitat en la sessió plenària que es va celebrar ahir el segon Pla Resistir. La convocatòria per a la presentació de sol·licituds s'obrirà una vegada es publiquen les bases en el Butlletí de la Província i el termini per a presentar-les finalitzarà 20 dies després. El regidor d'Hisenda, José Luis Valdés, va indicar que “amb aquestes noves ajudes es pretén arribar al 100 per 100 de les empreses, autònoms i micropimes que han vist limitades la seua activitat empresarial per la incidència del coronavirus”.

Les ajudes es destinaran principalment al comerç minorista i activitats relacionades amb salons d'estètica i perruqueries, floristeries. modistes, joieries, fotògrafs, artesans de la ceràmica, dissenyadors, papereries i administracions de loteria. En total s'atén més de quinze epígrafs del CNAE, que no van entrar en la primera fase.

Les ajudes seran de la mateixa quantia que en la primera convocatòria. Aconsegueixen els 2.000 euros per cada persona treballadora autònoma o microempresa de fins a 10 treballadors, més altres 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020, fins a aconseguir un màxim de 4.000 euros per sol·licitud. A aquestes se'ls farà front amb el remanent de 68.121 euros que va quedar després de tancar el termini de les primeres.

Valdés va assenyalar que “el pla Resistir I s'ha pagat en menys d'un mes i per a això, s'han realitzat tres Juntes de Govern” i va afegir que “hem sigut àgils i seguirem en aquesta mateixa línia i per això, conforme arriben les sol·licituds, es resoldran i es pagaran”.

En la primera convocatòria, es van aprovar 22 expedients. En l'actualitat, ja s'han entregat 47.600 euros en ajudes directes a l'hostaleria (cafeteries, restaurants i bars), oci, activitats culturals i esportives, els sectors més castigats per la pandèmia. Els fons ixen de les arques de la Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial d'Alacant i l'Ajuntament de Biar.

Així mateix, el regidor d'Hisenda va explicar que “s'ha fet una estimació del muntant total de les ajudes i entenem que amb el pressupostat es pot arribar a tots però, en el cas de no ser així, es convocarà una tercera fase”.

(Aquesta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).

Articles relacionats (per etiqueta)