El no reconeixement de compatibilitat per a activitat en el sector públic i privat de l'Enginyer Tècnic, el punt més debatut del ple d'abril

El ple se va celebrar de forma telemàtica com ve sent habitual El ple se va celebrar de forma telemàtica com ve sent habitual

Ahir 26 va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar corresponent al mes d'abril, on a banda de l'aprovació de les actes per part dels membres de la Corporació Municipal es va donar pas a la lectura dels decrets i informes d'alcaldia.

EnVídeo

Punxeu si voleu veure el vídeo de Canal 3 TV Biar

Entre altres es va informar de la celebració del Consell de Cultura on es van programar activitats per part de les associacions, un fet que dependrà de la normativa de les autoritats sanitàries, també sobre l'entrega dels marcapàgines (punts de llibre) pel concurs del Dia del llibre. Es va informar de la presentació del llibre de Just Sellés "Amira", igualment sobre que estan els terminis oberts de la bossa de treball d'auxiliar de llar, fins al dia 28 i la bossa de netejadors d'edificis municipals, fins al dia 6 de maig, tota la informació està a la web de l'Ajuntament.

Sobre la visita del conseller de Política Territorial, Arcadi España per vore les obres que s'han fet estes últimes setmanes a Biar. Pel que fa a la presentació llibre de festes, que es farà el proper 1 de maig, un homenatge a les festes, sense assistència, restransmés en directe per Canal 3. La setmana següent ja es tindran els exemplars físics.

També està obert el termini per a les persones que vulguen fer compost, una informació que s'ha donat a través del WhatsApp de l'Ajuntament. D'altra banda els peons d'obres i forestals acabaran este mes de treballar gràcies als programes de la Generalitat.

Donar compte del període mitjà de pagament als proveïdors

La mitjana és de tres dies i mig segons el regidor d'Hisenda.

Aprovació Pla Resistir II

El Pla Resistir uneix als ajuntaments, diputacions i Generalitat per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia en els comerços. En el cas de Biar s'han invertit 47.600 €, mentre que hi ha disponibles alguna cosa més de 68.000 € que es destinaran a les sol·licituds d'ajudes que vinguen dels següents sectors: floristeries, perruqueries i estètica, modistes, tendes de roba i complements, dissenyadors, fotògrafs, joieries, artesans de la ceràmica, tendes d'electrodomèstics, tendes de mobles, ferreteries, perfumeries, papererires, tendes multipreu, administracions de loteria... 

Les bases són les mateixes que les de la primera fase, autònoms de fins a deu treballadors, inclós el propi autònom, que estiga d'alta a data 31/12/2020. Les ajudes són de 2.000 € per cada autònom + 200 € per cada treballador d'alta a data 31/12/2020. Tindran vint dies des de la seua publicació per tal de demanar les ajudes.

Per part del Grup Socialista, en veu de l'edil Asun Gregori, portaveu del grup, es va preguntar si la Diputació havia posat ja els diners per a les ajudes del Pla, una pregunta que s'ha de consultar per part de l'alcaldessa. El punt es va aprovar per unanimitat dels tres grups representats en la Corporació Municipal.

Proposta de no autorització de compatibilitat per a activitat en el sector públic i privat de l'Enginyer Tècnic

Segons la llei de compatibilitat, al superar el complement específic del lloc en un 30% de les retribucions anuals, per tant la compatibilitat no es podria concedir. La persona afectada val a dir que estava realitzant unes consultes i per eixe motiu es va deixar damunt la taula, un fet que va provocar la protesta per part del Grup Socialista. En este cas dependrà del treballador si rebaixa un 30% les retribucions o no.

Des del PSOE es va mostra el seu malestar perquè l'alcaldessa en el ple passat, mostrant la seua sorpresa per la flexibilitat que va tindre l'Equip de Govern de que el funcionari presentara un escrit. Segons Gregori encara no entenen perquè es va deixar damunt la taula el punt i que l'alcaldessa sol·licitara retirar el punt de l'ordre del dia, al tindre la potestat. Segons l'edil socialista "estava jugant-se en la corda fluixa per la part dels terminis". Tot i que l'alcaldessa va recriminar que es faria algun ple extraordinari si calia. Gregori va demanar que es notifique en temps i en forma al treballador la decisió del plenari de la no compatibilitat. Gregori va afirmar que el seu grup exploraria si no es comunica degudament al funcionari quina és la responsabilitat de l'Equip de Govern si s'excedeix el termini.

Segons la primera edil va afirmar que s'està dins de termini, i que al dia següent del plenari s'entregaria dins de temps i forma el no reconeixement de la compatibilitat, ja que el funcionari treballa a l'Ajuntament actualment. El punt es va aprovar per unanimitat finalment.

Precs i preguntes

PSPV-PSOE

Pel que fa a l'ús de l'alberg juvenil de Biar, per part de Roberto Díez es respon que està tancat per la situació sanitària, i que l'any passat abans de l'inici de la crisi sanitària es va sol·licitar per part del consistori local que es puguera licitar, però per part de l'IVAJ es va denegar esta solució. L'IVAJ subcontracta les empreses (neteja, càtering, manteniment...). Díez va expressar poca confiança en el futur de l'alberg i que de moment es té previst publicar una licitació per part de l'IVAJ i que s'espera a finals de juliol estiga en funcionament.

Pel que fa a quan es realitzaran els plenaris presencials es va comentar que quan decaiga l'Estat d'alarma està previst que sí que siguen presencials. 

Preguntes del ple del mes d'abril

PSPV-PSOE

Entre altres es va preguntar per què no s'ha celebrat l'escoleta de Pasqüa a Biar, si s'organitzarà alguna activitat per als dies de no-festes, 10, 11 i 12 de maig, ja que els centre educatius estaran tancats. Si s'està fent algun tràmit per adherir-se Biar al Pla Conviu, un pla a cinc anys vista per a l'edificació de residències i centres de dia al nostre territori. Sobre la imatge que dóna el poble per la crescuda de l'herba en algunes zones del poble. També sobre si hi ha informe tècnic per al canvi del rellotge del campanar i les factures pertinents, així com per l'estat d'algunes fonts que estan sense neteja. Pel que fa a la plantilla de la Policia Local que s'està reduint, per quina solució es prendrà, i finalment per les raons per les quals no es va retransmetre el passat ple extraordinari i en canvi es va traure una missa, l'edil socialista va preguntar de qui depén la programació de Canal 3, entre altres qüestions.

Compromís

Entre altres per part de Joan Lluís Escoda es va preguntar per què s'excusen en la situació de pandèmia per a fer activitats l'Equip de Govern, ja que el Dia de la llengua materna no es va celebrar però sí el Dia del llibre. Pel que fa a fer més accessible en un futur l'Ajuntament, si es farà en esta legislatura. Pel que fa al centre de majors es diu de licitar l'hotel per dinamisme econòmic, es reivindica que un Centre de Dia també portaria treball i es vol saber si es reuniran amb les persones que ho reivindiquen i d'altra banda quantes reunions han tingut amb la Plataforma de Jubilats i Pensionistes de Biar.

Sobre els danys a carrasques, oliveres i ametlers en finques particulars, com es solucionarà el tema, en la zona de l'antiga via del tren. L'estat d'algunes senyals, i per l'estat de la Bassa la Vila, també se sumen al PSOE en saber per què no hi ha cap escoleta de Pasqua o sobre algunes factures. I finalment fent un recordatori pel dia de la visibilitat lèsbica, el 26 d'abril i felicitant la Banda de Música per la decisió del govern central en reconéixer les bandes de música valencianes com a Bé de Patrimoni Cultural.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Mitjà

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Dotze dones i un home han deixat les llistes de l'atur. @GVAlabora https://t.co/9BIMXZpcUv
BiarDigital Els més joves del CD Biarense portaven un any sense jugar a causa de la pandèmia de la #Covid19. https://t.co/6hEXEtaFHH
BiarDigital Tot i les bones dades cal continuar amb les mesures preventives contra la #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/9ZBM2mHmlE
BiarDigital "¿Qué artista español ha conseguido que gente tan chauvinista como los franceses tarareen (se los saben de memoria)… https://t.co/IKfymdIaxA

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com