• Inici
  • Política
  • El conseller d'Obres Públiques visita la nova glorieta en la CV-799 per a millorar la seguretat viària en la travessia de Biar

El conseller d'Obres Públiques visita la nova glorieta en la CV-799 per a millorar la seguretat viària en la travessia de Biar

| Ajuntament de Biar | Política
El conseller d'Obres Públiques visita la nova glorieta en la CV-799 per a millorar la seguretat viària en la travessia de Biar

● El pressupost de la rotonda és de 103.000 euros i ordena un tram perillós per la velocitat del trànsit, la multiplicitat d'accessos i girs.

NP. 10/04/2021. El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha visitat la rotonda construïda a Biar amb la finalitat de millorar la mobilitat per als vianants i la seguretat tant de transeünts com de vehicles en la travessia de Biar, un tram potencialment perillós per la velocitat del trànsit, la multiplicitat d'accessos i pels girs a esquerra associats. Les obres de la glorieta en la CV-799, concretament entre els punts quilomètrics 7+000 i 7+700, van finalitzar fa unes setmanes, després de tres mesos d'obres. La inversió ha sigut de 103.000 euros, "contribuirà a modernitzar i incrementar la seguretat de les carreteres de la Comunitat Valenciana", ha destacat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

050

053

"Un dels objectius de la Generalitat -ha assegurat el titular de Mobilitat-, és disminuir la sinistralitat en les nostres carreteres i, en aquest sentit, es fa un esforç continu per a actualitzar la nostra xarxa viària amb infraestructures com les del municipi de Biar". Al mateix temps, España ha indicat que “la Generalitat vol donar un impuls a la seguretat viària en les carreteres i sobretot, les que travessen nuclis urbans. L'exemple de Biar és important, en la connexió de Biar i Villena que té una nova rotonda i millores de seguretat viària en el propi nucli urbà”, ha postil·lat.

La glorieta compta amb ràdios interior i exterior de 9,5 i 14,5 metres respectivament, amb un únic carril de 5 metres d'ample i amb vorals, exterior i interior, de 0,5 metres. Al llarg d'una longitud de 823 metres s'ha renovat la capa superficial del ferm per a millorar la seguretat i comoditat de la circulació en la travessia. En total, s'ha renovat una superfície de 7,766 metres quadrats amb aglomerat i 1,013 metres quadrats amb rajola d'acabat granític en dos tons.

051

052

L'alcaldessa de Biar Magdalena Martínez ha relatat que “en principi, tres mesos d'obres en l'avinguda principal del municipi és complicat i tothom es queixa però finalment, els veïns han pogut observar com l'actuació millora la seguretat viària i dels vianants en una zona trànsit de xiquets al col·legi. En aquest moment, la rotonda ha millorat el trànsit viari en un encreuament complicat”. Ara, només falta la decoració de la rotonda, per al que s'ha encarregat un monument, que materialitzarà com una rèplica un escut de Biar.

Nous projectes

Per part seua, el cap del Servei Territorial de la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Enrique del Río, ha assenyalat que “ja està projectada una segona rotonda en la intersecció amb la carretera de La Canyada”. “Hi ha un problema, que afectem una parcel·la de sòl urbà i li demanàrem a l'Ajuntament, si podia aconseguir la disponibilitat dels hereus. Ha costat molt de temps però estan a punt d'aconseguir-ho”, ha explicat.

054

L'article té 41 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).