Més de 300.000 € per acabar les millores del polígon industrial

L'alcaldessa Magdalena Martínez i la resta de la Corporació Municipal L'alcaldessa Magdalena Martínez i la resta de la Corporació Municipal

El passat dijous 11 de febrer va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar, on a banda de l'aprovació de l'acta de la sessió anterior per part dels membres de la Corporació Municipal, es va donar pas a la lectura dels decrets i informes d'alcaldia del ple ordinadi de gener, que cal recordar que s'havia ajornat:

EnVídeo

Punxeu si voleu veure el vídeo de Canal 3 TV Biar

Entre altres sobre la instal·lació dels contenidors marrons -per a brossa orgànica-, també es va informar d'algunes millores al Poliesportiu Municipal o la baixa de l'app Línea Verda que es canviarà per un servei de WhatsApp per fer arribar incidències a l'Ajuntament. També que el servei d'ajuda a domicili s'ha reforçat, d'altra banda sobre la instal·lació dels purificadors d'aire al CEIP Mare de Déu de Gràcia, la sol·licitud del programa ENCORP de la Generalitat Valenciana i EMERGE, per a persones que es troben sense ocupació, també sobre la suspensió de les Festes de Maig per a l'any que ve. També sobre la finalització de la rotonda a l'avinguda d'Alacant, o sobre alguns camins que s'han arreglat. També sobre el fet que es poden sol·licitar les bonificacions de l'IAE per a les empreses que hagen tingut pèrdues durant l'any passat, fins al mes de març.

Per quarta vegada el ple es va celebrar telemàticament i retransmés en directe per Canal 3 amb total normalitat.

Ratificació del decret per a sol·licitar una subvenció a l'IVACE

Es tracta de sol·licitar una nova subvenció a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, l'IVACE, organisme depenent de la Generalitat Valenciana, per tal de dotar el polígon industrial de càmeres de control d'accessos, lluminàries on calga per la millora de l'eficiència energètica i senyalització de carrers.És una subvenció complementària de la subvenció anterior, per una quantia de 327.000 € amb l'IVA inclós. El punt s'aprova per unanimitat dels tres grups polítics representats en el ple.

Reconeixement extrajudicial de crèdits

Es tracta de pagar unes factures de l'any passat, uns treballs en el catàleg dels béns de l'Ajuntament per tal de digitalitzar-ho desenvolupant unes ferramentes informàtiques. Segons Asun Gregori, portaveu del Grup Socialista, reclama explicacions sobre les factures. Per part de Compromís es va qualificar d'un tràmit més i es dóna aprovació pels tres grups de la Corporació finalment.

Ratificació per sol·licitar una subvenció al Pla "Más cerca"

Es tracta d'un programa de la Diputació de 219.000 € per acondicionament d'obres: en el carrer Portell, arreglar un mur pel seu perill per restaurar-lo després de la nevada, seran 94.000 €. La resta és per adequar l'edifici on està la Policia Local per preservar la privacitat de les instal·lacions. 125.000 € els aportarà la Diputació i la resta l'Ajuntament de Biar. S'aprova per unanimitat el punt.

Adhesió al servei d'Educadors ambientals del Consorci Pla Zonal de residus (Zona 8)

S'oferta per part del Consorci el servei d'educadors ambientals per tal d'explicar la millora en el reciclatge i gestió de residus. Al ser una despesa per a l'Ajuntament es va proposar compartir el treball de l'educador, ja que no és obligat que estiga els cinc dies de la setmana laboral per als municipis menuts. Si es comparteix entre diversos municipis menuts serà més fàcil i econòmic per al Consorci i els ajuntaments. El punt s'aprova per unanimitat per traslladar la proposta.

Precs i preguntes del ple de desembre

PSPV-PSOE

Pel que fa a si s’actuarà contra els amos dels gossos que deixen les deposicions dels animals al carrer, segons Ana Campos si la Policia ho veu s'aplica la normativa, si no, no es pot. També si s’augmentarà la vigilància als carrers per complir les restriccions per evitar la propagació de la pandèmia, segons l'alcaldessa la Policia Local està fent esta labor. Es proposa de fer les sessions a la Casa de Cultura per fer-les presencials, tot i això per les actuals restriccions indiquen que és millor fer-los de forma telemàtica. Sobre les raons per les quals a l'oposició no se la va convidar a la reunió amb els veïns i veïnes del Figueral, la primera edil reconeix l'error i confirma que no hi van hi haver acords o per que no es va publicitar la visita del president del consorci CREA -del PSOE-, segons Campos simplement no tenien fotos, i que d'haver-les tingut les haurien publicat. Així com es va indicar que caldria replantejar-se la ubicació d'una de les casetes per a les colònies de gats que està al castell, segons Campos els tècnics havien donat resposta, ja que allà aparquen els cotxes i els felins poden anar buscant la calor dels motors i quedar-se atrapats o que els propietaris sense saber-ho arranquen el vehicle.

Compromís

Entre altres es va preguntar per què no es posa una persona per suplir a la bibliotecària en l'Agència de Lectura durant les passades vacances de Nadal, que es farà un ús de les instal·lacions, segons Amparo Albero s'ha parlat el tema amb la responsable de l'Agència per subsanar-ho i es mirarà una persona.

Preguntes del ple del mes de gener

PSPV-PSOE

Entre altres qüestions es va reclamar sobre l'enviament de l'acord del passat plenari de setembre per la incorporació d'un infermer o infermera en els centres educatius, per a la portaveu socialista Asun Gregori, segons l'edil no recollia el que es va debatre en el ple a banda d'alguns errors de forma. També sobre la senyalització en algunes obres o altres senyalitzacions fixes als carrers del poble. Sobre la incorporació d'un funcionari a l'Ajuntament que reclama la seua plaça i s'ha de veure si és compatible amb la seua activitat laboral privada. També sobre la cobertura d'un altre funcionari que s'ha jubilat recentment després de molts anys de servei, o la cobertura del lloc de secretari, qui ha renunciat a la seua plaça. D'altra banda sobre la suspensió dels actes festius, ja que segons Gregori alguns actes se suspenen però altres no, al fil de la suspensió de les Festes de Maig. Sobre una factura de 1.800 € de l'Associació de Castells i Palaus d'Espanya, preguntant que encara no s'ha fet el conveni amb aquesta associació però sí que s'ha presentat la factura. També sobre la utilització del valencià per part de l'Ajuntament, remetent en castellà l'escrit que demana per al llibre de Festes al president de la Generalitat i el president de les Corts la seua col·laboració habitual en el llibre.

Compromís

Per la seua banda el portaveu del Grup de Compromís Joan Lluís Escoda va sol·licitar que les actes dels plenaris es puguen triar en les dues llengües oficials. També sobre el control dels locals de joves per part de la Policia Local per tal d'aturar la propagació de la pandèmia, també sobre unes factures que s'estan realitzant amb el concepte "gabinet de premsa", preguntant-se Escoda que els populars van afirmar que l'Ajuntament no en necessitava un. Proposant també fer una publicació més ampla pel que fa al llibre de Festes, entre altres qüestions.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Mitjà

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital "Lo primero que le tiraron según se apagaron las luces fueron colillas que iluminaron un poco el escenario. Siguier… https://t.co/uuV0zA9URI
6hreplyretweetfavorite
BiarDigital 📌Demà en les papereries-llibreries de #Biar trobareu un nou número de Biar Digital en paper. 👉🏻Encara esteu a temp… https://t.co/vO0DEBP8fe
15hreplyretweetfavorite
BiarDigital També continua la vacunació de les persones de 64 i 65 anys per part del Departament de Salut d'Elda amb una ampla… https://t.co/FdwWOWUzaA
15hreplyretweetfavorite
BiarDigital Projectada una segona rotonda en la intersecció amb la carretera de La Canyada”. @Biarsensacion @generalitat https://t.co/kZ05w6HNRm

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com