1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Aprovats els Pressupostos Municipals per a 2021

El passat dimarts 22 de desembre va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar, on a banda de l'aprovació de les actes per part dels membres de l'Equip de Govern i el Grup de Compromís -el Grup Socialista va votar en contra al considerar que l'acta els va arribar unes hores abans de la sessió plenària i no amb prou temps per llegir-la-, es va donar pas a la lectura dels decrets i informes d'alcaldia a continuació. Un plenari que es va celebrar novament de forma telemàtica.

EnVídeo

Punxeu si voleu veure el vídeo de Canal 3 TV Biar

Decrets i informes d'Alcaldia

Entre altres es va parlar de les últimes contractacions de persones desocupades a través dels programes de la Generalitat. També sobre la campanya en suport al comerç local en marxa fins al dia 6 de gener. També sobre el taller d’intel·ligència emocional que es farà a l’IES o sobre la gimcana per als xiquets i xiquetes amb motiu de les dates nadalenques. Pel que fa a les obres en marxa estan acabant les obres als camins de la Pedregosa i el camí de Xàtiva.

Derogació taxa entrada de vehicles per les voreres

Se suprimeix una taxa de huit euros per als vehicles que entren a través de la vorera del carrer a les coxeres, entrades que tenen un gual. Segons l'edil d'Hisenda, José Luís Valdés s'entén que està pagant-se una taxa major per tindre el gual, i que faria prescindible aquesta taxa. Per part de la portaveu socialista Asun Gregori va mostrar la seua preocupació perquè s'han de complir un mínim de metres per tindre un gual, en cas de no complir amb això es contractava aquest altre tipus de taxa per poder tindre una coxera, segons Gregori molts veïns dels carrers dels casc històric es poden veure afectats. Des de Compromís el seu portaveu Joan Lluís Escoda va lamentar "la desprotecció dels veïns del centre històric" per la mesura. Per la seua banda l'edil d'Hisenda va comentar que els veïns no haurien de demanar cap tipus de gual ni reserva, posat que són carrers on no es pot aparcar.

Reconeixement extrajudicial de crèdits

Es tracta d’una factura que s’ha d’abonar però no estava registrada, reclamat el pagament mesos després per l'empresa.

Aprovació Pressupost Municipal 2021

Es presenten per part de l’edil d’Hisenda com a una “continuïtat dels de l’any passat”. Elevant el sostre de gasto i en un 9% la quantitat fins a 3.896.902 euros. Valdés va posar èmfasi en les diferents parts en les què es divideix el pressupost: despesa de personal de l'Ajuntament, despeses fixes de suministres i el capítol d'inversions, així i tot va destacar que es dotarà a les regidories del màxim possible incrementant les regidories amb majors necessitats per la pandèmia: neteja d’instal·lacions municipals, desinfecció del col·legi, programes assistencials, a banda de mantindre les inversions realitzades fins ara.

També va destacar que les dietes i remuneracions de l'Equip de Govern queden congelades, mentre que es manté l'assignació a les associacions igual que les de l'any passat, i s'augmenta en 15.000 € la inversió en assistència social, i en 10.000 € a Creu Roja. En el capítol d'inversions sols es reflecteix una. Biar destinarà 65.000 euros a la millora i ampliació de la xarxa d'aigua potable.

Des de la bancada socialista en veu de l'edil Asun Gregori es va lamenetar que els pressupostos "sols cobreixen l'expedient", es va preguntar per algunes despeses pel que fa al suplement de les Espies si es preveu que no hi haurà Festes l'any que ve, o sobre l'assignació a l'Associació de Castells i Palaus Turístics d'Espanya. Així mateix es van llançar quatre propostes per tal d'aprovar els pressupostos per part del Grup Socialista: la realització d'un estudi sobre la ubicació, necessitats i altres per al futur Centre Juvenil, la rehabilitació de la Casa Marco, la realització d'un estudi per a que la cantina del Centre Social puga estar oberta al públic en general, i la presentació de l'estudi que està el·laborant la UA sobre la proposta de realització d'un Centre de Dia a Biar.

Per part de Compromís també es va ser crítics, observant que no s'havia atés els precs del seu grup l'any passat pel que fa al pressupost, qüestionant que si durant l'any que ve es faran les modificacions de crèdit oportunes per a fer inversions el seu Grup no podria votar a favor perquè no sap què s'aprovarà. Va sol·licitar l'ampliació de sistemes informàtics per a l'administració local, lamentant que es mantinga rebaixada l'aportació al Fons Valencià de la Solidaritat.

La resposta per part de l'edil d'Hisenda va voler tranquilitzar a l'oposició afirmant que les factures de Festes si es presenten en temps i forma s'han d'abonar, recordant les despeses de manteniment de les comparses i esperant el suport de l'oposició en algunes de les inversions que es faran gràcies al remanant de tresoreria. Pel que fa al suport econòmic a l'Associació de Castells i Palaus d'Espanya va nomenar alguns altres ajuntaments com ara Morella, Sagunt o Villena que també hi participen, afirmant que dóna promoció al poble. Algunes altres de les propostes socialistes es va afirmar que s'estudiarien.

Zonificació de zona bàsica de Serveis Socials

S'aprova l'adhesió de Biar a la Mancomunitat de Beneixama, El Camp de Mirra i La Canyada pel que fa a l'àrea de Serveis Socials, d'acord a la normativa autonòmica que ho sol·licitarà a partir de 2022. El punt s'aprova per unanimitat.

Pla Edificant de la Generalitat Valenciana

S'aprova el tràmit i es posa en coneixement de la Conselleria d'Educació, a partir d’ací es posarà en marxa la redacció dels plecs per concursar les empreses a l’obra pública i començar el més prompte possible les obres. Un projecte consensuat amb l’equip directiu del col·legi, l’arquitecte municipal i l’Ajuntament.

Moció del PP contra l'impost de depòsit de residus no perillosos en abocador

Segons el portaveu del Grup Popular, José Luís Valdés es tracta d'incloure una nova taxa que penalitza l'eliminació de residus en abocador, per a reduir-los, quan segons els populars cal buscar incentivar a la ciutadania en bé de la selecció de residus, la recollida separada i fomentar la inverstigació i la innovació tecnològica del tractament de residus. Segons Valdés aquest gravamen l'acabarà pagant el ciutadà.

Des del Grup Socialista es va recordar les inversions que es fan en aquesta matèria des de la Unió Europea i que seran gestionades per les Comunitats Autònomes, va criticar la gestó del PP durant els anys 2013, 14 i 15 quan encara estaven en la Generalitat, i va lamentar que el PP es preocupe per aquestes empreses de recollida de residus, recordant que precisament el Cas Brugal que porta deu anys va vindre per aquesta causa.

Des de Compromís es va criticar l'escenari fatalista que dibuixa el PP, preguntant-se perquè es porta la moció en aquest moment. Finalment la moció es va aprovar gràcies als sis vots a favor del PP, tot i els tres vots en contra del PSPV-PSOE i els dos de Compromís.

Precs i preguntes

PSPV-PSOE

Sobre si s'està examinant l'aigua per previndre la propagació del Covid-19 es va indicar que s'han fet analítiques en octubre, novembre i desembre. També sobre el manteniment dels contenidors de fem clausurats, segons Ana Campos es diu que s’ha parlat amb l’empresa, un està arreglat i els altres no tardaran.

Sobre la situació de l'hotel, per quins dies està obert i quins no, segons Roberto Díez afirma que segons el responsable l’estiu ha estat bé per a l’hotel, però en passar aquests mesos que va en mínims. Es va apremiar a que estiga en marxa tot i que oficialment està obert, està buscant-se la possibilitat d'obrir concurs públic per tal que alguna empresa puga continuar amb l'explotació de l'hotel.

Així mateix es va preguntar per uns vertits d'una empresa denunciats pel SEPRONA, informes per part de l’empresa que gestiona l’aigua, está parlant-se amb l’empresa, hi ha una empresa que s’encarrega. També perquè la incidència del COVID-19 ara és pitjor que quan es va decretar el tancament d'instal·lacions municipals, sobre quin era el criteri, es parla amb el cap del centre de salut i la rastrejadora, es va creure convenient fer-ho així.

Finalment sobre si al CEIP es posaran purificadors d'aire i medidors de CO2, està en estudi segons la regidora d’Educació, s’instal·laran al gener.

Compromís

A la pregunta que si el regidor i regidores de l'oposició es quedaren sense WI-FI a casa, des d'on segueixen el ple telemàtic què passaria, es respon per part de José Luís Valdés -regidor de Noves Tecnologies- que se seria comprensius amb la situació i s'esperarien fins que se solucionara. També a la pregunta de perquè no es publicita igual les subvencions que venen de Conselleria en comparació a les de la Diputació, Valdés respon que es fa per igual i que fins i tot es dóna tracte preferent a l'administració autonòmica.

Preguntes plenari de desembre

PSPV-PSOE

Entre altres es pregunta sobre l’estat d’alguns contenidors de brossa i si s’actuarà contra els amos dels gossos que deixen les deposicions dels animals al carrer. També si s’augmentarà la vigilància als carrers per complir les restriccions per evitar la propagació de la pandèmia. Es proposa de fer les sessions a la Casa de Cultura per fer-les presencials. Sobre les raons per les quals a l'oposició no se la va convidar a la reunió amb els veïns i veïnes del Figueral o per que no es va publicitar la visita del president del consorci CREA -del PSOE-. Així com es va indicar que caldria replantejar-se la ubicació d'una de les casetes per a les colònies de gats que està al castell, ja que allà aparquen els cotxes i els felins poden anar buscant la calor dels motors i quedar-se atrapats o que els propietaris sense saber-ho arranquen el vehicle.

Compromís

Entre altres es va preguntar per què no es posa una persona per suplir a la bibliotecària en l'Agència de Lectura durant aquestes vacances de Nadal, que es farà un ús de les instal·lacions. Les felicitacions nadalenques dels grups van tancar la sessió.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Mitjà

   yt    Instagram

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Xarxes socials

BiarDigital Amb motiu del 40 aniversari del #23F, demanem a qui era alcalde de #Biar aleshores, Just Román, per com es van viur… https://t.co/Xx3HTXTj0H
14hreplyretweetfavorite
BiarDigital Els canvis no afectaran la visió del campanar de l'església, un dels grans atractius del patrimoni local. https://t.co/p2gypnESI9
14hreplyretweetfavorite
BiarDigital 📌En les papereries-llibreries de #Biar trobareu el vostre exemplar mensual de Biar Digital en paper, on teniu un to… https://t.co/mPnC4HQCEl
BiarDigital 📌Recordeu que al registre municipal i l'oficina de turisme trobareu el calendari anual que edita l'Institut d'Estud… https://t.co/iNUAIe8y2Z

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com