• Inici
  • Política
  • Compromís xifra en 24.000 les persones a les comarques d'Alacant que podran deduir entre 150 i 200 euros del lloguer

Compromís xifra en 24.000 les persones a les comarques d'Alacant que podran deduir entre 150 i 200 euros del lloguer

| Compromís Diputació d'Alacant | Política
Compromís xifra en 24.000 les persones a les comarques d'Alacant que podran deduir entre 150 i 200 euros del lloguer

Fran Ferri i Aitana Mas, portaveu i portaveu adjunta de Compromís a les Corts, presenten a Alacant la reforma fiscal proposada per la coalició en la llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2021 i que recaptaran entre 50 i 100 milions d'euros A nivell autonòmic.

10 de desembre de 2020

La reforma fiscal plantejada per Compromís als pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2021 permetran que 24.000 ciutadans i ciutadanes alacantines puguen gaudir en la pròxima declaració de la renda de deduccions entre 150 i 200 euros de lloguer. Aquestes deduccions al lloguer augmenten de manera considerable per a les rendes de persones joves o dones víctimes de violència masclista.

Fran Ferri i Aitana Mas, portaveu i portaveu adjunta de Compromís a les Corts, han presentat aquest dijous a diversos càrrecs de la comarca de l'Alacantí les mesures fiscals incloses per la coalició en la llei d'acompanyament als pressupostos autonòmics, que serà aprovada junt amb els comptes autonòmics finals el proper 23 de desembre, i el seu impacte a les comarques alacantines.

Concretament, en les comarques d’Alacant, la pujada per a l’IRPF per a les rendes de més de 140.000 euros afectarà únicament a 1.184 persones (sobre vora 720.000 declarants totals en la província), el 0,16% dels contribuents alacantins. Quant a l’impost als grans patrimonis, que només han de pagar aquells que tinguen més de 500.000 euros en patrimoni sense comptar amb la residència habitual, dels 720.000 declarants de la província només hauran de pagar-lo 7.048 persones.

Els diputats autonòmics han explicat com aquestos nous trams per a major recaptació de recursos permetran al conjunt del País Valencià recaptar entre 50 i 100 milions d'euros. “Els nous trams de la llei permetran accedir a recaudacións que, per exemple, suposen el contracte de 2.000 treballadors de la nostra sanitat”, ha comparat Ferri.

“Pagaran més les persones més riques, les quals inclús durant esta crisi han guanyat diners, els bancs i les societats que acumulen desenes o centenars de pisos buits, o les grans multinacionals del sector elèctric. I es beneficiarà tota la ciutadania valenciana perquè tindrem més recursos per a les polítiques per a les persones, però també la classe mitjana i treballadora amb noves deduccions al lloguer i a l’autoconsum elèctric”, ha conclòs el portaveu valencianista.

Ordenança de la vergonya

Ferri ha denunciat a més el posicionament de l'equip de govern a l'Ajuntament d'Alacant amb l'impuls d'una ordenança de convivència. “Hem de parlar molt clar: és una ordenança feta a imatge de la Llei de Vagos i Maleantes que va estar vigent durant el franquisme. És una ordenança que diu que el problema no és la pobresa, sinó que ho són els pobres. I per això les multes a persones que demanen diners pel carrer o a les víctimes de la prostitució. Que el PP, Ciudadanos i Vox miren més per exemple el treball que fa Mónica Oltra al Consell amb la renda valenciana, amb els programes de suport a les persones prostituïdes, i que miren menys al franquisme. I que retiren l’ordenança que ha tingut una gran contestació social”, ha considerat Ferri. 

L'article té 29 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).