1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

La nova Llei d'Educació el punt més debatut del plenari municipal de novembre

L'alcaldessa Magdalena Martínez i la resta de la Corporació Municipal L'alcaldessa Magdalena Martínez i la resta de la Corporació Municipal

El passat dilluns 30 de novembre va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar, on a banda de l'aprovació de les actes per part dels membres de la Corporació Municipal, es va donar pas a la lectura dels decrets i informes d'alcaldia que es va deixar per al final.

EnVídeo

Punxeu si voleu veure el vídeo de Canal 3 TV Biar

Per segona vegada el ple es va celebrar telemàticament i retransmés en directe per Canal 3, si bé és cert que per les condicions sanitàries s'han fet altres plenaris de forma telemàtica però no s'havia restransmés en directe, en tot cas posteriorment s'ha publicat en vídeo en el canal de Youtube de Canal 3 o en l'apartat d'actes de la web de l'Ajuntament de Biar.

Estudi i aprovació de la declaració d'especial interés a la bonificació de l'impost de construccions, instal·lacions i obres

Es tracta d'un tràmit per aprovar la bonificació del 50% de la quota per a les obres que es realitzen en el casc històric de Biar, una bonificació que anteriorment es feia d'ofici en l'Oficina Tècnica, tot i que per llei ha de passar pel plenari. S'aprova per unanimitat.

Estudi i aprovació de la moficiació de l'Ordenança fiscal de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres

Es fa competent al ple de l'Ajuntament per assignar la bonificació de la quota per a establiments comercials que s'establisquen en el casc històric, acumulant-se fins al 90% juntament amb la que es fa per la pròpia rehabilitació de l'immoble. En la redacció de l'ordenança es va reclamar per part de l'oposició un llenguatge més inclusiu i una dinamització del casc històric.

Estudi i aprovació de la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de l'impost d'activitats econòmiques

En juny es van introduir dues bonificacions per unanimitat i que tindran vida en 2021, una bonificació de la quota del IAE del 25%, bé per una baixada del 20% de facturació respecte a l'any passat, o declaren pèrdues. S'aprova realitzar un model de sol·licitud per a les empreses que ho vulguen tramitar a petició de SUMA.

Estudi i aprovació de la modificació de l'Ordenança fiscal de la taxa d'ocupació de la via pública

Es tracta de que les taxes cubrisquen almenys el cost dels tràmits administratius pel que fa a ocupació pública -terrasses dels bars, andamis per a obres, etc...- com marca la llei d'hisendes locals, un mínim de 10€. Per part del Grup Socialista es va lamentar que fora "una pujada un poc elevada" i que s'hauria de fer de forma progressiva. Per part del Grup de Compromís també es va criticar la pujada per fer-la en "un moment delicat". El punt s'aprova amb els vots a favor del PP i en contra de PSPV-PSOE i Compromís.

Estudi i aprovacio del canvi de representant de la mesa de l'AMPA de l'Escola Infantil Municipal

Serà la titular Aida Parra Barceló i la suplent Sonia Hernández Richart. S'aprova per unanimitat.

Estudi i aprovació de la pròrroga del contracte de servei de l'escola infantil

Es preveia la prórroga per dos anys més i un any addicional, s'ha manifestat la intenció de continuar i l'informe es favorable a continuar amb el servei. S'aprova per unanimitat.

Estudi i aprovació definitiva del conveni de condicionament i permuta del camí "El cantalar"

Aprovat per unanimitat el tràmit que és l'últim escull per aprovar el conveni.

Moció conjunta grups municipals del Dia contra la violència sobre la dona

Es posa èmfasi en la crisi econòmica, sanitària i social generada pel COVID-19 i que oculta una greu xacra com és la violència sobre la dona. Per part d'Asun Gregori com a portaveu socialista va puntualitzar que tot i que la Corporació Municipal està composta per set dones, fora un home -el portaveu del PP- qui llegira la moció. Escoda des de Compromís va posar èmfasi en que sembla que la violència sobre la dona sembla menys violència, posat que si foren 80 infermers, polítics i taxistes els assassinats consideraríem terrorisme aquestes accions. S'aprova per unanimitat la moció.

Moció Grup Popular per a la modificació de la Llei Orgànica de la LOE

Per part del portaveu del PP, José Luís Valdés, va lamentar les "presses" en la tramitació de la LOMLOE per part del govern central, també lamentant que s'haja fet d'esquenes a la comunitat educativa, segons Valdés. Indicant que tots els partits polítics han fracassat per no saber consensuar un pacte per l'educació a nivell estatal. També comentant que "s'escolte als pares d'alumnes de col·legis d'educació especial per a que continue la gratuïtat de la seua educació", reivindicant els drets d'una educació excelent. Posant de manifest la necessitat de la "cultura de l'esforç".

La rèplica va vindre per part d'Asun Gregori, portaveu del Grup Socialista, argumentant que s'havien presentat 1.100 esmenes per a la tramitació parlamentària per part de la ciutadania, sindicats de l'educació, etc... reunint-se amb els col·lectius que han sol·licitat fer-ho amb el Ministeri d'Educació. Gregori va defensar l'ampli ventall de forces polítiques d'esquerra i dreta que han votat a favor de la llei, mentre que la llei Wert -del PP- sols va obtindre els vots de la majoria absoluta dels conservadors. També desmentint la hipotètica desaparició del castellà com a llengua vehicular de l'ensenyament, assenyalant que fins i tot la Constitució espanyola no parla de llengües vehiculars en l'ensenyament. Desmentint que hi haja cap canvi en l'educació especial i en l'accés a ella com diu el Partit Popular.

Per part de Compromís es va defensar que no tenia sentit portar el poble de Biar al Congrés dels Diputats de Madrid, un debat que ocupava una hora del plenari i que en paraules d'Escoda pensava aquestes mocions no aporten res, pel que fa a la iniciativa del PP. Com també va lamentar que els conservadors defensen ara l'Educació Pública quan "vostés estan condemnats pels casos de corrupció més sagnants i per furtar els diners de l'Educació Pública", així com apostant per la nova llei, ja que "és molt més innovadora que l'anterior", encara que a la gent de Compromís li agradaria haver anat més enllà. Després d'un torn de rèplica la moció va eixir avant amb els sis vots del PP i els cinc vots en contra que sumen PSPV-PSOE i Compromís.

Mocions urgents

Modificació anualitats Pla Edificant de la Generalitat

Es modifica perquè enguany no es realitzarà cap obra del Pla Edificant per construir el nou edifici del CEIP Mare de Déu de Gràcia.

Informes i decrets d'alcaldia

Entre altres es va informar de que s'han alçat les restriccions per frenar el COVID-19, també sobre una campanya per recolzar els comerços i serveis de Biar. També sobre un teatre de títeres en la Casa de Cultura i un teatre infantil, així com les activitats -un taller virtual- pel 25 de Novembre, que foren online. També es va comentar que s'estava estudiant com fer l'entrega dels regals de cara a Reis. Sobre obres que s'ha arreglat un dels pous que avasteix a Biar d'aigua amb una subvenció del 50% de la Diputació.

Pel que fa a Festes es va comentar que el llibre de Festes es realitzarà tot i que de forma més reduïda per continuar amb aquesta tradició, encara que estarà en l'aire la celebració dels dies festius.

Precs i preguntes

Sobre la pregunta a la realització de les PCR als treballadors de l'Ajuntament es va respondre per part de l'alcaldessa que s'havia fet la prova en cas d'haver estat en contacte amb algun malalt, i per la part de les reclamacions de l'APP Línia Verde es va dir que sí que es responia si era responsabilitat de l'Ajuntament, entre altres qüestions.

Preguntes del ple del mes de novembre

PSPV-PSOE

Es va preguntar per alguns desperfectes en immobles del poble, i si s'està examinant l'aigua per previndre la propagació del Covid-19. També sobre el manteniment dels contenidors de fem clausurats, o sobre la situació de l'hotel, per quins dies està obert i quins no. També sobre la campanya de comerç que està gestionant-se a través de la responsable de Protocol de l'Ajuntament i no per l'AEDL, també sobre qui es farà càrrec del pagament dels premis. El motiu segons Roberto Díez és que es pagarà per part de l'Ajuntament la campanya i que la responsable d'AEDL està de baixa, per la necessitat de gastar els diners del pressupost finançar-ho l'administració local.

Així mateix es va preguntar per uns vertits d'una empresa denunciats pel SEPRONA, preguntant per part de l'edil socialista si reincideix quines mesures es prendran. També perquè la incidència del COVID-19 ara és pitjor que quan es va decretar el tancament d'instal·lacions municipals, sobre quin era el criteri. Finalment sobre si al CEIP es posaran purificadors d'aire i medidors de CO2.

Compromís

Es va fer per part de Joan Lluís Escoda pel que fa als plenaris municipals telemàtics que si se'n va el wi-fi a casa -els regidors i regidores de l'oposició estan a casa- què passaria, si s'hauria de repetir el plenari. També sobre la situació de l'hotel, així com es va aplaudir la realització del taller pel 25N tot i lamentar que es podrien haver fet moltes més activitats en estiu -quan la situació era millor pel que fa a la pandèmia- i no es van fer, per exemple a l'aire lliure com en altres localitats pròximes. També sobre per què es dóna difusió a algunes subvencions -les que venen de Diputació- i si venen de Conselleria per exemple, no es fa en totes. I finalment, entre altres, per quina raó no es va convocar la concentració del 25N, qualificant-la Escoda d'"excessiva prudència".

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Mitjà

   yt    Instagram

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Xarxes socials

BiarDigital Recordeu que per veure la vinyeta d'este mes la trobareu amb el vostre exemplar de Biar Digital en paper, en les pa… https://t.co/Vp0yC28oFp
2hreplyretweetfavorite
BiarDigital El Pla Resisteix significa per a #Biar una ajuda de 115.726 euros destinat a empreses d'hostaleria, establiments es… https://t.co/LoSEp9iPZY
2hreplyretweetfavorite
BiarDigital 😷A hores d'ara la incidència acumulada en els últims 14 dies a #Biar se situa en 3.323,35 casos per cada 100.000 ha… https://t.co/L7LMhbcg3j

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Enquesta

Molt positiu - 15.4%
Positiu - 12.8%
Regular - 17.9%
Negatiu - 20.5%
Molt negatiu - 33.3%

Total votes: 39
The voting for this poll has ended on: Juliol 16, 2020
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com