• Inici
  • Política
  • Compromís alerta de la baixa execució del pressupost de la Diputació, només un 46%

Compromís alerta de la baixa execució del pressupost de la Diputació, només un 46%

| Compromís Diputació d'Alacant | Política
Compromís alerta de la baixa execució del pressupost de la Diputació, només un 46%

14 mesos després de la promesa d'ajudes contra la DANA i a dos mesos de començar 2021, un informe de la interventora sobre la despesa pressupostada de 2020 dibuixa una situació d'ineficiència inversora de la institució provincial alacantina.

17 de novembre de 2020

Compromís ha mostrat la seua preocupació per la baixa execució pressupostària de la Diputació d'Alacant, que sale molt mal parada en l'informe de la Intervenció de la institució provincial aprovat al novembre per l'hemicicle provincial. Només el 46% del pressupost ha sigut executat, xifra que situa a aquest ens administratiu entre els pitjors a l'hora de filtrar la inversió i la redistribució de recursos als municipis.

Dels 273.601.677 milions d'euros de crèdits definitius en el pressupost s'han executat només 126 milions durant tot 2020. L'informe d'Intervenció no fa una altra cosa que indicar el que ja va advertir fa un mes la coalició valencianista, quan va denunciar el retard en les ajudes al xicotet comerç en plena pandèmia de la Covid-19.

En aquest sentit, per al portaveu valencianista en la institució, Gerard Fullana, resulta especialment significatiu que hagen passat 14 mesos des que s'anunciaren les ajudes als municipis afectats per la DANA (depressió atmosfèrica de nivells alts) sense que s'haja aprovat cap subvenció. O que l'entitat provincial s'haja enrocat en la no participació del fons autonòmic de cooperació o no haja aprovat en 9 mesos ni una sola petició de projectes del pla Planifica.

“Aquesta setmana s'han complit 14 mesos de la DANA i encara no s'han aprovat les ajudes en el ple de la Diputació. Està passant el mateix amb altres ajudes anunciades. Però és que aquelles partides que sí que estan aprovades, estem veient que no estan executant-se. Som una de les administracions que més baixa execució en té de la Comunitat Valenciana i això té una implicació clara: quan tu centres la teua activitat política per a autopromocionarte deixes de costat de forma alarmant les teues obligacions”, ha assenyalat Fullana respecte a la gestió de la institució per part del seu president, Carlos Mazón.

L'article té 43 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).