1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Tres mocions del Grup Popular centren el debat del Ple Municipal de setembre

El ple es va celebrar amb la deguda distància social i mascaretes El ple es va celebrar amb la deguda distància social i mascaretes Paco Rico Rico

El passat dilluns 28 de setembre va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar, a banda de l'aprovació de les actes per part dels membres de la Corporació Municipal, es va donar pas a la lectura dels decrets i informes d'alcaldia, entre altres es van anunciar jornades i iniciatives de foment de l'ocupació a nivell local, les dades d'empreses i autònoms que han rebut l'ajuda de l'Ajuntament per paliar els efectes de la pandèmia, o sobre la contractació a través dels programes de la Generalitat de personal per a l'Ajuntament de forma temporal.

EnVídeo

Punxeu si voleu veure el vídeo de Canal 3 TV Biar

Així com la posada en marxa d'una nova app a nivell local de promoció turística. En esports l'inici de les activitats esportives pel que fa a escoles esportives i gimnàstica de forma controlada. També es va anunciar la finalització de les obres a la plaça del Convent -mitjans d'agost- i les d'una part del camí de la Foia. També sobre la represa del taller de la memòria a partir del dia 5 d'este mes. Així com la celebració del 9 d'Octubre amb un acte institucional a la Casa de Cultura retransmés per C3 amb entrega del premi 9 d'Octubre a Cristóbal Payà, arxiver de la Vila de Biar.

Aprovació compte general exercici 2019

Es dóna aprovació al compte detallant-se per part del portaveu d'Hisenda les línies d'actuació pel que fa a la inversió al poble. El punt ix avant per unanimitat.

Proposta sobre la resolució del recurs de reposició interposat per Hidraqua contra l'acord de ple de 28 de març de 2018

Segons el regidor d'Hisenda és recomanable realitzar el pagament d'una suma que puja poc més de 40.000 € a Hidraqua ja que segons els serveis jurídics de la Diputació seria probable que l'Ajuntament perguera un hipotètic contenciós davant la reclamació d'Hidraqua de pagar els diners que se li adeuten pels treballs realitzats. Segons José Luís Valdés si el poble es beneficia de les obres realitzades cal pagar i evitar la via judicial.

Per la seua part Asun Gregori com a portaveu del Grup Socialista recorda que successius informes de Secretaria de l'Ajuntament havien recomanat no fer el pagament de les factures a Hidraqua. Tot i això Gregori va avançar el vot favorable del seu grup.

Per part de Compromís, Joan Lluís Escoda va posar èmfasi en que el servei d'aigua havia sigut un dels temes de major enfrontament entre els grups polítics a l'Ajuntament. Escoda va condicionar el vot del seu grup a que s'explicara el motiu de pagar ara eixos diners.

Magdalena Martínez va respondre que no s'havien fraccionat les factures -fet que seria ilegal- posat que eren quatre obres diferents -punt de debat en anteriors plenaris- i que per tant tenien factures diferents. Martínez va insistir en la necessitat de pagar les factures que s'adeuten des de fa anys per no anar a un contenciós i tindre risc de perdre'l. Finalment la proposta va eixir avant amb els vots a favor del PP i PSPV-PSOE i l'abstenció de Compromís.

Designació dies festius locals 2021

Dia de Sant Vicent, dilluns 12 d'abril i dissabte 10 de juliol, Sant Cristòfol.

Reconeixement extrajudicial de crèdits

Segons el regidor d'Hisenda, José Luís Valdés, este punt és una continuació de l'anterior, pel que fa a uns materials de construcció venuts fa mesos a l'Ajuntament però s'ha presentat per part d'Hidraqua la factura ara. Amb un informe jurídic a favor de pagar les factures que no es presenten dins de l'any natural el Grup Socialista avança el seu vot favorable com també el Grup Popular, mentre que Compromís s'absté també en aquest punt.

Modificació de crèdits mitjançant suplement de crèdit

Es tracta dels diners que es van destinar a les ajudes a empreses i autònoms per la irrupció de la pandèmia del COVID-19. Segons l'edil d'Hisenda són un total de 45.000 € que no s'han destinat a aquest propòsit perquè els interessats han renunciat a l'ajuda al rebre la de la Generalitat -major que la de l'Ajuntament- i per tant aquests diners es destinaran a altres menesters una vegada aprovat que s'utilitzen per part de l'administració local. La proposta s'aprova per unanimitat.

Modificació de crèdits mitjançant suplement de crèdit

Segons s'explica per part del regidor d'Hisenda s'han de traure 23.000 € per fer una inversió econòmicament sostenible per tal de reparar unes fugues detectades en el pou d'aigua que està situat dalt del santuari de la Mare de Déu de Gràcia, tot i que la meitat, 24.000 € vindrà finançat per la Diputació d'Alacant. La modificació de crèdit ix avant per unanimitat.

Moció del Partit Popular sol·licitant proves COVID-19 per a la CV

Per part de la formació convervadora es demana tests de forma massiva per a la població en la nostra comunitat autònoma, posant especial èmfasi en la necessitat de fer-les de cara als centres educatius pel que fa als treballadors i treballadores dels centres, celebrant que des de l'administració valenciana es vaja en la bona direcció.

Afirmació que van trobar resposta des de la bancada socialista per part d'Asun Gregori, qui va posar de manifest el protocol que s'està fent per part de la Generalitat, afirmant que és una moció oportunista. Per part del Grup de Compromís també es va titllar com a "moció imposada pel seu partit" [pel PP] posant de manifest que l'Ajuntament sols havia fet un test fa mesos i que segons la UE "la Comunitat Valenciana és exemplar". Tots dos portaveus van comparar la situació al País Valencià a causa de la pandèmia amb la que s'està patint a la Comunitat de Madrid, que acumula una tercera part dels casos a tot l'Estat espanyol. La moció va eixir avant amb els vots del PP tot i el vot en contra de l'oposició.

Moció del Partit Popular sol·licitant la incorporació d'un/a infermera als centres educatius

Moció model presentada pel PP a la que es va unir una esmena del Grup Socialista, esmena acceptada pels populars i que finalment va donar lloc a un text més ampli unint les dues propostes de redacció. Ja que segons els grups presentants tant la proposta com l'esmena dels socialistes a la moció del PP "van en la mateixa direcció" per sol·licitar la incorporació en els centres educatius valencians d'un infermer o infermera. La moció per demanar a l'administració valenciana aquesta iniciativa ix avant amb els vots del PP i del PSOE, amb el vot en contra de Compromís, qui va justificar el vot perquè són demandes del Col·legi d'Infermeria des de fa anys.

Moció de l'Ajuntament de Villena per a la continuació del projecte de Puerto seco del Levante Interior a Villena

Es demana el suport a esta iniciativa des de la població veïna que puga repercutir en els municipis del voltant. Es tracta de ser un territori més atractiu per a noves empreses, així com un port logístic i el desenvolupament de les comunicacions per tren o carretera. La proximitat a les províncies d'Albacete o la regió de Múrcia farà que se'n beneficien també, la moció va trobar el suport dels tres grups representats en l'Ajuntament.

Moció del PP en defensa de la propietat privada i per defensar-se de l'ocupació ilegal

Des de la formació conservadora s'insta al govern espanyol a prendre mesures contra este fenomen airejat des de fa un temps per part d'alguns mitjans de comunicació, així com per preservar el dret constitucional a la propietat privada. Per la seua banda, des del Grup Socialista es va qüestionar que es presente ara aquesta moció posant en valor el treball del Ministeri de Justícia sobre la matèria i recordant quan el govern d'Aznar permetia l'aprofitament per part dels fons buitre de les propietats de les persones. Per part de Compromís Joan Lluís Escoda va preguntar quants pisos ocupats hi ha a Biar i per què des del PP s'ataca a les persones pobres. La moció va eixir avant gràcies als sis vots a favor del PP, mentre que el PSOE es va abstindre i Compromís es va oposar amb el seu vot en contra.

Precs i preguntes

PSPV-PSOE

Mesures de desinfeccions de zones de bars, parcs infantils, etc... si s'augmentaran, s'explica per part d'Ana Campos que es desinfecten tots els matins, també per la presència de sofàs a la part del castell, pròxims a un localet de joves que pressumptament els haurien deixat allà es respon per part de Campos que caldria una campanya per joves i majors. Sobre la publicació de les actes dels plenaris durant els confinament es respon que un ja s'ha passat als mitjans i que l'altre ha tingut problemes tècnics per poder-lo passar, el primer es posarà per Canal 3 TV, entre altres qüestions.

Compromís

Hi ha una preocupació pel descontrol de bicicletes, moltes d'elles van en contra direcció, i també va mostrar la seua preocupació pel tema de la proliferació dels locals de joves, temes que segons l'alcaldessa s'està tenint en compte per part de la Policia Local, entre altres qüestions.

Preguntes del ple del mes de setembre

PSPV-PSOE

Es va preguntar per part de la portaveu del grup Asun Gregori per la renovació de l'hotel -pel que fa a la concessió a l'empresa-. També sobre la demora de fins a sis mesos segons alguns usuaris en rebre l'ajuda a la dependència o si es realitzarà algun acte pel 9 d'Octubre. Entre altres qüestions.

Compromís

En veu del seu portaveu Joan Lluís Escoda es va demanar utilitzar un llenguatge inclusiu a l'Equip de Govern. Sobre algunes actituds incíviques de les persones que tenen animals domèstics, per la necessitat de realitzar alguna campanya de sensibilització. Sobre els motius pels quals l'oficina de turisme va estar tancada i la no existència de plànols del poble de cara als visitants.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Mitjà

   yt    Instagram

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Xarxes socials

BiarDigital En la web trobareu l'exemplar de Biar Digital en paper del mes anterior. Recordeu que en les papereries-llibreries… https://t.co/wOPmKx520N
BiarDigital Esta vesprada concentració convocada per l'Associació Feminista Flama Violeta i divendres taller telemàtic amb la b… https://t.co/mRVf8dYjjw
BiarDigital "Radiografia d'un primer any universitari passat per gel i mascareta", per Pablo Alcaraz. La visió d'un jove estudi… https://t.co/U7xBu0BGnv
BiarDigital "Revuelto "Antón", per Antón Miralles. https://t.co/u8LmiL5IV9 https://t.co/mUT6LqHlDT

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Enquesta

Molt positiu - 15.4%
Positiu - 12.8%
Regular - 17.9%
Negatiu - 20.5%
Molt negatiu - 33.3%

Total votes: 39
The voting for this poll has ended on: Juliol 16, 2020
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com