• Inici
  • Política
  • Compromís xifra en 35 milions el deute de la Diputació amb els pobles aquest any 2020

Compromís xifra en 35 milions el deute de la Diputació amb els pobles aquest any 2020

| Compromís Diputació d'Alacant | Política
Compromís xifra en  35 milions el deute de la Diputació amb els pobles aquest any 2020

La no tramitació de les ajudes als municipis afectats per la DANA i altres transmissions de fons pressupostats per a 2020, així com a 10 plans anunciats al llarg de l’any i sense executar, sumen quantitats milionàries que converteixen els pobles d’Alacant en els pitjors finançats per part de les institucions provincials. 

La coalició proposa al plenari un acord reparador per afrontar les necessitats municipals i, en cas de no obrir-se este espai de diàleg, demanarà la dimissió de l’equip de govern. 

Més de 35 milions d’euros sumen els diners promesos als 141 pobles alacantins per part de l’equip de govern de la Diputació d’Alacant durant el present pressupost, quantitat que suposa una alarmant disminució dels recursos enviats als municipis en comparació amb exercicis anteriors i respecte a les institucions provincials de València i Castelló. 

En la setmana que es compleix el primer aniversari de la catàstrofe climàtica patida al Baix Segura, Compromís ha registrat una proposta per al proper ple provincial buscant un acord entre tots els grups que servisca per a reparar el greuge comparatiu generat pel deute  de la institució amb els municipis d’enguany. 

En cas de no obrir-se este espai de diàleg, els valencianistes estan disposats a demanar la dimissió de l’equip de govern per una situació generada per una important no execució dels pressupost del 2020 i una filera de promeses de plans de finançament incomplides. 

“En 365 dies la Diputació d’Alacant, del PP i C’s, ha sigut incapaç ja no d’enviar sinó ni tan sols d’aprovar ajudes per als municipis afectats per la DANA”, ha explicat el portaveu valencianista, Gerard Fullana. ”Som la institució provincial que menys diners envia als pobles. Hem sigut  incapaços d’enviar el Fons de Cooperació als municipis com a València i Castelló, i portem un nivell d’execució de línies de subvenció record a la negativa. Demanem un acord per a retornar als municipis el que els deu la Diputació d’Alacant. Del contrari, és evident que caldrà un canvi de govern a la Diputació d’Alacant” 

Dèficit i promeses incomplides 

El dèficit generat sota la presidència de Carlos Mazón es centra essencialment en tres qüestions d’especial importància: la no participació del fons de cooperació municipal, la no aprovació d’ajudes per als efectes de la DANA un any després d’haver succeït i la no execució pressupostària de dotzenes de partides anunciades en l’aprovació de pressupostos. 

Les transmissions de fons anunciades en el pressupost 2020 i en el pla d’inversions adjunt compromès i que estan a hores d’ara inexecutades són: Fons de Cooperació Municipal (15 milions d’euros), Ajudes d’emergència front la DANA (6 M), Pla d’inversions zones verdes (2 M), Pla d’Estalvi Energètic (1,8 M), Pla de millores en masses forestals (500.000 euros), Pla d’inversions en plantació d’arbres (1 M), Pla especial de millora de carreteres provincials (1,6 M), Pla de millora de camins de titularitat municipal i ni provincial (2,4 M), Pla d’execució dels plans contra incendis (200.000 euros), Pla d’inversió per manteniment municipals dels centres escolars (150.000 euros), Pla d’inversions en projectes de promoció turística (1 M), Pla de manteniment d’edificis patrimonials (600.000 euros), Reactivació de les inversions al Consorci d’Aigües de la Marina Alta (sense especificar), finançament per a la redacció del projecte lanzadera del tren de la Costa (sense especificar), i altres projectes no executats al pressupost.

L'article té 31 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).