Biar aprova una reducció de l'IBI urbà d'un 3%

| Eduard Garcia Molina | Política
Biar aprova una reducció de l'IBI urbà d'un 3%

El ple acorda una bateria de mesures fiscals per a fer costat a les pimes amb bonificacions en l'IAE.

NP. 03/07/2020. La reducció de l'Impost sobre Béns immobles (IBI) de naturalesa urbana en un 3%, que s'aplicarà en el pròxim exercici fiscal (any 2021), és una de les accions acordades pel ple de l'Ajuntament de Biar. La proposta d'Alcaldia de rebaixar el tipus impositiu del 0,68 al 0,66 per cent s'ha portat avant per unanimitat com a mesura de suport als veïns, autònoms i pimes per a fer front a la crisi generada pel COVID-19.

El projecte de l'equip de govern del PP en esta legislatura establia mesures econòmiques com la rebaixa d'impostos, que en temps de pandèmia s'han tornat imprescindibles per a ajudar a la població. En este sentit, l'alcaldessa, Magdalena Martínez, indica que “la nostra idea és continuar rebaixant l'IBI encara que no podem ser massa ambiciosos perquè es preveu que els anys que s'aveïnen seran complicats”.

A més de la rebaixa d'un 3 per cent de l'IBI, com a mesura excepcional, les famílies més vulnerables podran ajornar el pagament d'aquest impost fins a finals d'any sense interessos. Per a això, només serà necessari comptar amb un informe del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Biar.

D'altra banda, el ple també va aprovar mesures encaminades a fer costat a les empreses. Ara, - després de les ajudes publicades per a pimes i micropimes- es llança una bateria de reduccions fiscals a través de l'Impost d'activitats Econòmiques (IAE). Així, a les empreses amb un volum de facturació d'entre 1 i 10 milions d'euros que siguen comerços, hotels o restaurants, o les que sense pertànyer a este tipus de negocis acrediten que la seua facturació s'ha vist reduïda en un 20% o que el seu balanç final llança pèrdues se'ls bonificarà l'impost en un 20%. Si de mitjana una empresa d'aquest volum abona cada any uns 3.000 euros a les arques municipals, veurà reduïda la quota en uns 600 euros.

Així mateix, si les empreses inicien un altre tipus d'activitat o que s'implanten en el municipi comptaran amb una reducció d'un 50% en l'IAE en un període de tres anys. És una mesura encaminada a diversificar el teixit econòmic de la població.

L'article té 5 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).