• Inici
  • Política
  • Compromís acudirà al Síndic si en 24 hores la Diputació no lliura la comptabilitat dels grups polítics entre 2007-2015

Compromís acudirà al Síndic si en 24 hores la Diputació no lliura la comptabilitat dels grups polítics entre 2007-2015

| Compromís Diputació d'Alacant | Política
Compromís acudirà al Síndic si en 24 hores la Diputació no lliura la comptabilitat dels grups polítics entre 2007-2015

Intervenció posposa el lliurament de la documentació reclamada des de fa quatre mesos, i de nou ahir mateix, per Gerard Fullana adduint que no està preparada.

16 de juny de 2020

Compromís demanarà l'empara del Síndic de Greuges  si en 24 hores la Diputació d'Alacant no ha lliurat l'expedient de la comptabilitat dels grups polítics entre 2007 i 2015. Des que el representant de la coalició, Gerard FuLlana, reclamara la documentació per primera vegada han passat quatre mesos, superant-se de sobres els cinc dies que predisposa la llei perquè es faça lliurament a l'oposició d'informació reclamada.

L'assignació dels diners als grups polítics que conformen l'hemicicle de l'entitat provincial, així com la seua gestió, arrosseguen una gran poLèmica des de 2015, que el seu clímax s'aconsegueix el març passat en descobrir-se que 124.000 euros del Grup Popular van ser ingressats en un compte d'una entitat murciana de la qual encara no es coneix la titularitat. A aquesta quantitat s'ha de sumar també el traspàs entre 2015 i 2018 de 485.000 euros sense justificació del Grup Polític Popular als comptes del Partit Popular contravenint el propi article 9 del reglament intern de la Diputació, que estableix que l'ús de les assignacions econòmiques als grups polítics ha de ser per a activitats pròpies del grup polític en qüestió.

Tal com es va fer públic fa quatre mesos la coalició va sol·licitar per a adjuntar al procés judicial obert la documentació referent a la justificació de despeses de les anteriors legislatures a fi de comprovar fins quan es remunta la pràctica d'efectuar ingressos als comptes del partit sense acreditar les despeses com els produïts entre 2015 i 2018.

L'article té 28 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).