• Inici
  • Política
  • Compromís reclama més coherència i menys partidisme en la reivindicació de recursos per a la Comunitat Valenciana

Compromís reclama més coherència i menys partidisme en la reivindicació de recursos per a la Comunitat Valenciana

| Compromís Diputació d'Alacant | Política
Compromís reclama més coherència i menys partidisme en la reivindicació de recursos per a la Comunitat Valenciana

La coalició manté el pols al Govern central i tira avant en la Diputació d'Alacant una moció amb el suport de tots els partits i l'abstenció socialista per a reivindicar un millor repartiment de fons estatals.

Enorme pas arrere en Transparència en excloure PP i C’s a l'oposició de les resolucions de concessió d'ajudes per part de la institució.

3 de juny de 2020

Més coherència i menys partidisme ha reclamat Compromís durant el ple extraordinari celebrat en la Diputació d'Alacant aquest dimecres. La coalició ha tirat avant una moció en la qual es demanava al govern de Pedro Sánchez un repartiment més equitatiu del Fons No Reembossable per a les autonomies en la lluita contra els efectes de la Covid-19.

La coalició ha buscat el consens de totes les forces en les institucions valencianes per a constituir un front comú davant Madrid i reclamar a més que hi haja un fons de compensació amb la finalitat d'alleujar l'infrafinançament sistèmic que pateix la Comunitat Valenciana. La  moció ha comptat amb el suport de PP, C’s i l'abstenció del PSOE. 

“Hem votat el que portem cinc anys votant. D'aquesta s'hi eixirà amb coherència i amb la voluntat ferma de tots els partits. De la mateixa forma que criticàvem al PP, ho fem ara al PSOE”, ha assenyalat el portaveu de la coalició en la Diputació, Gerard Fullana. 

Pas enrere en Transparència

Un pas més cap al presidencialisme i un pas enrere en matèria de Transparència. El canvi en les bases d'atorgament de subvencions en la Diputació d'Alacant aprovat aquest dimecres redueix enormement a la capacitat de fiscalització real d'ajudes i permetrà que a partir d'ara les resolucions de la concessió de les mateixes depenga del president de la institució i no de les comissions informatives en les quals està representats tots els partits del ple.

Compromís denuncia que d'aquesta forma s'eludeix fiscalització real de les subvencions i anul·la la capacitat de reacció de l'oposició que sempre tindrà coneixement de les inversions de l'equip de govern una vegada s'hagen aprovat, tal com s'ha aprovat en el ple d'aquest dimecres.

“Parlen de consens en tot el que diuen i fan però després no ho demostren acabant amb mesures de Transparència que han existit fins i tot durant en els anys més ópacos i corruptes d'aquesta institució  com van ser els del ripollismo”, ha protestat Fullana sobre l’actitud de PP i C’s.

Fons de Cooperació

Compromís considera “cínic” que l'equip de govern condicione l'entrada de la Diputació en el Fons de Cooperació de la Generalitat Valenciana a la fi d'un suposat greuge comparatiu amb la província d'Alacant basat en l'exercici de competències impròpies.  

“A les 9 de la nit d'ahir ens van presentar una esmena a la totalitat plagada de victimisme després d'anys negant-se al fet que els ajuntaments alacantins puguen participar en el fons de cooperació. Les competències impròpies que actualment assumeix la Diputació d'Alacant són producte del castell que es va construir Joaquín Ripoll  amb Carlos Mazón de vicepresident repartint-se el territori amb el PP de València, sense saber si la institució podia assumir les despeses a les quals s'abocava. La Diputació d'Alacant no ha fet si més no l'esforç de les altres dues diputacions per cercar camins per a participar”, ha apuntat Fullana.

L'article té 26 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).