• Inici
  • Política
  • Compromís busca el front comú en la Diputació davant l’actual repartiment dels fons europeus contra la Covid

Compromís busca el front comú en la Diputació davant l’actual repartiment dels fons europeus contra la Covid

| Compromís Diputació d'Alacant | Política
Compromís busca el front comú en la Diputació davant l’actual repartiment dels fons europeus contra la Covid

La coalició presenta al plenari de demà dimecres una moció perquè la institució reclame al Govern central que 10.000 dels 16.000 milions d’euros per a fer front als efectes de la pandèmia es repartisquen amb un criteri poblacional i es sumen 315 milions d’euros al fons que rebrà la Comunitat Valenciana com a forma de compensació per l’infrafinançament sistemic patit per la ciutadania.

2 de juny de 2020

El grup de Compromís a la Diputació d’Alacant ha presentat una moció al plenari que es celebra dimecres a la institució perquè aquesta reclame al Govern central un repartiment més just del Fons No Reemborsable per a les autonomies i que 10.000 dels 16.000 milions pressupostats siguen distribuïts amb criteri poblacional.

La coalició busca el consens de totes les forces a les institucions valencianes per a constituir un front comú davant Madrid i reclamar a més que hi haja un fons de compensació amb la finalitat d’alleujar l’infrafinançament sistèmic que pateix la Comunitat Valenciana. Aquest lacra inversora de l’Estat fa que, per exemple, la inversió estatal en cada habitant de la província estiga 117 euros per baix de la mitjana inversora a la resta d’autonomies d’acord als últims pressupostos de l’Estat aprovats en 2018.

La suma d’aquest fons de compensació amb els nous càlculs del repartiment de fons permitria a la Generalitat Valenciana ingressar 315 milions d’euros més dels previstos en l’actualitat pel govern de La Moncloa, quantitat que incrementaria el fons final a rebre pels valencians i valencianes fins als 1.060 milions d’euros.

“Busquem un consens polític fóra del soroll i la brega”,ha manifestat el portaveu de la coalició a la Diputació, Gerard Fullana. “Els polítics d’aquesta terra hem de mostrar-nos units contra uns interessos a la capital estatal que mantenen una relació de menyspreu de Madrid cap als nostres problemes i projecte autonòmic. La realitat és que les alacantines i alacantins hem hagut de fer front a esta crisi sanitària amb una significativa quantitat de recursos menors per part de l'Estat. Si bé és cert, que front aquesta mancança els pressupostos de la Conselleria de Sanitat han augmentat un 23 % més des de 2015, no podem permetre que la important inversió del Govern del Botànic en matèria sanitària relegue al Govern central del seu deute amb la nostra autonomia”.

L'article té 31 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).