• Inici
  • Política
  • Fullana proposa en la Diputació unitat de consens polític institucional davant la crisi de recursos sanitaris

Fullana proposa en la Diputació unitat de consens polític institucional davant la crisi de recursos sanitaris

| Compromis Diputació d'Alacant | Política
Fullana proposa en la Diputació unitat de consens polític institucional davant la crisi de recursos sanitaris

El portaveu de Compromís en la institució alacantina planteja ‘1267’, un pacte polític per reclamar els 1.267 milions d’euros d’inversió estatal que igualaria a la ciutadania valenciana amb la resta de l’Estat.

22 de maig de 2020

El portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, ha proposat durant el ple extraordinari celebrat aquest divendres ‘1267’, un pacte institucional per a construir un consens entre les institucions i la societat perquè no passe una setmana més sense rebre els recursos que fan falta per a atendre els serveis públics com ara la sanitat o l’assistència social en condicions com les de la resta de territoris.

El nom de la proposta respon a “la xifra milionària que faria que un ciutadà que visqués a Pego, a Altea, a Xixona, a Crevillent, a Alacant o a Redován tinguera igualtat de condicions sanitàries i d’ajuda econòmica davant la crisi que un ciutadà que viu a Logroño, San Vicente de la Barquera, Valladolid, Mérida o Portugalete”, ha explicat Fullana.

La proposta del portaveu respon a l’injust repartiment dels 16.000 milions d’euros per part de l’Estat per a la lluita contra la Covid-19, circumstància la qual reincideix en el maltractament financer que sistemàticament rep la Comunitat Valenciana any rere any. Els 1.267 milions proposats  contemplen no sols la xifra que milloraria el repartiment del fons contra la Covid, sinó que també sumen les quantitas dels fons de compensació que normalment deixen de rebre els serveis públics valencians.

Acord d’ajuts per al comerç local i els autònoms

Per una altra banda, Fullana ha felicitat l’equip de govern i els tècnics de la Diputació que han fet possible l’acord d’ajuda als autònoms “lligat a ajudes vinculades a una despesa en present i important, consensuada amb tots els grups i que reparteix els diners de tots de forma justa als municipis i directe al cor de l’economia de les comarques alacantines: les pimes i el comerç local”.

L'article té 29 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).