• Inici
  • Política
  • Mazón aprofita la crisi del Covid-19 per eliminar la fiscalització de subvencions de comissions informatives i plenaris

Mazón aprofita la crisi del Covid-19 per eliminar la fiscalització de subvencions de comissions informatives i plenaris

| Compromís Diputació d'Alacant | Política
Mazón aprofita la crisi del Covid-19 per eliminar la fiscalització de subvencions de comissions informatives i plenaris

Compromís acusa el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, d’encetar una “deriva autoritària presidencialista sense precedents en la Diputació” per canviar les bases d’execucions de subvencions i esquivar així els controls des de les comissions informatives i els plenaris.

El president de la Diputació instaura per primera vegada un sistema on aprovarà per decret la convocatòria i resolució de subvencions.

Compromís negocia amb Ciudadanos i PSPV frenar la “deriva autoritària sense precedents de Mazón” a través d’esmenes.

8 d’abril de 2020

Aprofitar la crisi de Covid-19 per esborrar del mapa, per la porta de darrere, el control i votació a les comissions informatives de les subvencions de la Diputació. Compromís a la Diputació d’Alacant ha denunciat la decisió del president de la institució, el zaplanista Carlos Mazón, de canviar massivament les bases d’execució de subvencions de l’ens provincial de forma que l’equip de govern pot esquivar els controls de les comissions així com del plenari de la pròpia institució. Per primera vegada en la història de la institució Mazón pretén que les bases de convocatòria i la resolució de subvencions de la totalitat de subvencions no hagen de passar el filtre de cap òrgan on estiga representada l’oposició, això és, ni el plenari ni les comissions informatives.

L’estratègia va començar el mes de març amb la primera proposta de canvi de les bases d’execució de subvencions. En estes comissions Compromís va advertir en solitari de la situació in voce durant les comissions. Davant este fet les primeres bases van quedar damunt la taula sense ser aprovades tot i les queixes dels diputats de Partit Popular que pretenien seguir amb el procés, davant les queixes de l’oposició i els dubtes de Ciudadanos al respecte, que no havien sigut informats pel president. A la pràctica la mesura representa també un prejudici pels socis de govern del Partit Popular donat que tant la convocatòria com les resolucions passarien a ser aprovades per decret pel president després de rebre l’informe de la comissió tècnica. Ara, en plena crisi del Covid-19, Mazón incompleix l’acordat en la darrera comissió i per la porta de darrere torna a intentar la deriva presidencialista. Hui dimecres ha intentat aprovar un paquet conjunt de fins a cinc bases d’execució de subvencions per un valor total de 1.551.904 euros.

Amb esta nova fórmula el president aprovaria tot allò rellevant de les subvencions als municipis, i no seria fins després de setmanes i sota el format d’entrega de decrets que la resta de diputats i diputades en podrien tenir coneixement. Sense opció a vot i sense opció a informació i debat en el moment de l’aprovació.

“Passen els mesos i cada dia la dinàmica de treball d’aquesta institució tendeix a crear espais més obscurs. Amb el ressorgiment del Zaplanisme en la Diputació d’Alacant torna una forma d’entendre la gestió pública que Mazón ja va aprendre fa més de 10 anys com a vicepresident de José Joaquín Ripoll”, ha lamentat el portaveu de Compromís, Gerard Fullana.

Fullana ha destacat que “les subvencions als municipis és allò més essencial de la institució, i resulta lamentable l’obsessió del zaplanista Mazón de convertir la Diputació només en un trampolí d’ascens personal, la seua obsessió per figurar durant la crisi del Covid-19 on no té competències mentre oblida tot allò on sí que en té fa molta vergonya aliena”.

Compromís ha criticat “la desaparició dels socis de govern del Partit Popular” davant derives autoritàries com esta o en corrupteles com els desviaments de diners públics sense acreditar justificació a comptes del Partit Popular a Múrcia.

L'article té 25 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).