1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

La intervenció de Flama Violeta i l'Associació de Dones de Biar a causa de la desaparició de la Regidoria d'Igualtat marquen el ple de juliol

Primer de tot es presenta per part de l'alcaldessa al nou secretari, així com s'adverteix que no es podran llegir els anuncis i decrets d'alcaldia per un error, després d'aprovar les dos últimes actes, es donarà compte en la pròxima sessió.

Puxeu este enllaç per veure el vídeo que recullen les càmeres de Canal 3 TV

Aprovació inicial del conveni entre l'Ajuntament de Biar i Áridos López

S'aprova començar el procediment administratiu per a la permuta d'un camí: el camí Cantalar, en el què la proposta és fer un traçat ja que es troba desviat i amb diversos perills i que deu arreglar-se segons l'alcaldessa. El punt s'aprova per unanimitat.

Modificació estatuts consorci residus Zona XIII

Es va fer la modificació i s'ha d'aprovar per cada un dels municipis adherits. El punt s'aprova per unanimitat.

Correcció error material transcripció clàusules 13.1 del PPT i 10.1.1 del PCAP

Es tracta de la correcció d'uns documents en les clàusules dels plecs de condicions de contractació d'un dels serveis, concretament el suministre d'energia elèctrica. Segons s'explica per part del regidor d'Hisenda no ha perjudicat a ningú la situació i el plenari és l'organisme competent per aprovar la correcció. El punt s'aprova per unanimitat.

Designació dies festius locals 2020

Queden dessignats el dia de Sant Vicent, 20 d'abril i Sant Cristòfol, 10 de juliol. El punt s'aprova per unanimitat.

Inclusió representants Consell Local de Participació Ciutadana de l'Associació Feminista Flama Violeta

Arantxa Escoda Parra i Marta Calabuig Albero seran les representants de Flama Violeta en el CPC.

Modificació Relació Llocs de Treball Policia Local

Per part de José Luís Valdés s'avança el vot favorable de la seua formació, alavant el treball de la Policia Local, i explicant que s'amortitza una plaça del cos de Policia Local. Aprovant-se el punt per unanimitat per PP, PSPV-PSOE i Compromís.

Moció de Compromís per Biar sobre l'eliminació de la Regidoria d'Igualtat

Per la seua banda Joan Lluís Escoda va lamentar que el Partit Popular haja deixat de banda la Regidoria d'Igualtat, afirmant que és més necessària que mai, i que per a la seua formació no és fer-se una foto o anar a una concentració, sinó molt més. Segons Escoda si no li posem nom a una cosa no existeix, acusant als populars de "voler tornar a un passat". L'edil de Compromís va demandar a l'Equip de Govern "polítiques actives en favor de la igualtat", com també va lamentar l'absència de la bandera LGTBI a l'Ajuntament.

Per la seua part, Asun Gregori, com a portaveu del Grup Socialista va lamentar el llenguatge sexista que està començant a utilitzar l'Ajuntament, com ara en la Fireta o en les bústies dels diferents regidors i regidores. També lamentant que no es facen convocatòries de repulsa a la violència masclista des de l'Ajuntament, i que hagen de ser les associacions locals que les impulsen, i posant en dubte quines campanyes de sensibilització i conscienciació es faran sobre la violència sexista.

Segons el portaveu popular, José Luís Valdés, no s'abandonarien les polítiques en favor d'igualtat, i que el repartiment de les regidories és una resolució de les àrees en general, afirmant que dins de Serveis Socials estaria dins la cobertura a les persones majors o la igualtat. Lamentant-se també per part de Valdés que se'ls retraga que no potenciaran la Seu Universitària també. Valdés va retraure a l'oposició que no treballaven en equip, tot el contrari que els populars, segons el portaveu del PP. Valdés es va mostrar apenat per la moció.

En la rèplica Escoda va lamentar que encara no s'havia reunit el nou Equip de Govern amb la direcció de la UA pel que fa a la Seu Universitària, així com va afirmar que hi havia una intenció en eliminar la Regidoria d'Igualtat. Escoda també va lamentar els pactes del Partit Popular amb l'extremadreta en altres comunitats autònomes i capitals, demanat que es recapacitara per part del PP.

Per la seua banda, Asun Gregori va demanar que l'Ajuntament com a administració més pròxima es pose al capdavant del rebuig a la violència masclista i que es recupere la Regidoria d'Igualtat.

Finalment, Martínez va recriminar que el nou Equip de Govern porta escassament un mes i mig, posant-se al dia i que des del mes de març no hi ha secretari -incorporat recentment-, afirmant que des de l'Equip de Govern es treballarà per la igualtat, afirmant que no necessàriament cal un cartell per a defensar la igualtat o tindre una regidoria concreta, també recriminant que les partides pressupostàries d'Igualtat eixien de la Regidoria de Cultura en l'anterior govern municipal, sent regidor Joan Lluís Escoda.

Finalment la moció no va eixir avant pels vots en contra del Grup Popular, i a favor del PSPV-PSOE i Compromís.

Mocions urgents

Millores en el polígon industrial

S'aprova la moció en favor de millores per al polígon industrial, una inversió de 438.000 € gràcies a una subvenció de la Generalitat -a través de la Conselleria d'Economia Sostenible i Sectors Productius-, amb açò s'instal·larà fibra òptica i millora de comunicacions, d'eliminació de residus i millores en la seguretat amb càmeres de vídeo-vigilància.

Asun Gregori per la seua part va recordar que el PP va votar en contra del Pressupost Municipal, tot i que esta subvenció estava inclosa. 

Per la seua banda, Magdalena Martínez va lamentar que es va perdre la subvenció de l'any passat i que ara calia córrer per tal de poder portar avant la reforma.

Moció del Partit Popular sobre la prevenció d'incendis i ajudes als damnificats

Es va aprofitar per donar les gràcies als voluntaris de prevenció del medi ambient per part del portaveu popular, José Luís Valdés, així com als professionals de l'extinció d'incendis i agrair el seu treball. La moció tracta de fer un toca d'atenció a la Generalitat Valenciana per a que "no es demore el les ajudes als damnificats". També es demana des del PP que a Biar li cal tindre brigades forestals al propi poble per la gran massa forestal que té Biar.

Per la seua banda, Joan Lluís Escoda, com a portaveu de Compromís va avançar el vot en contra del seu grup, perquè la moció no s'havia pogut debatre, entrant per urgència al registre. Escoda també va criticar el tipus de neteja que es vol fer des del PP.

Des de la bancada socialista, Asun Gregori, va qualificar la moció d'oportunista, posat que segons els populars es presenta pels fets ocorreguts a Beneixama el passat 15 de juliol. Gregori també es va preguntar per la responsabilitat de Diputació en la prevenció i ajudes, institució governada pel PP. Gregori va recordar que gràcies als programes d'ocupació de la Generalitat es poden demanar brigades forestals, com ja es va fer durant la legislatura passada. Finalment, la portaveu socialista va avançar el vot en contra del seu grup "per ètica, per moral i per decència".

La moció es va aprovar gràcies a la majoria absoluta del Partit Popular a l'Ajuntament de Biar.

Precs i preguntes

Grup de Compromís

Per part del Grup de Compromís es va preguntar entre altres assumptes per l'estat de les faroles a l'IES, sobre l'informe de la Fireta d'Estiu, també sobre la baixada de la plaça de l'Ajuntament, zona on s'esvaren les persones, solució que segons l'alcaldessa està en marxa. També sobre un escrit de Josefina Molina Molina, qui reclama un resposta per part de l'Ajuntament sobre la problemàtica del seu carrer. També sobre l'estat de la bomba de la piscina que ha estat prou de temps sense arreglar-se, segons Escoda, demanant que siguen coses que no tornen a passar, com també sobre la desestimació de l'ajuda de la Diputació d'Alacant per a arreglar la xarxa d'aigua potable dels carrers Tejares i Carrils.

Finalment es va demanar per part de la regidora de Compromís, Tere Román, que al seu grup es referisquen en femení al dirigir-se per escrit, i que s'intente utilitzar el menor paper possible pel bé del medi ambient.

Grup Socialista

Sobre la neteja dels ivornals de l'arbre del Plàtano, un arbre monumental i de gran consideracions com és sabut. També sobre el canvi d'ubicació dels comerços durant la Fireta cap al carrer Sant Cristòfol, o també per la no celebració del sopar de germanor al mes d'agost, també sobre la no celebració del Campus de Futbol 'Ricardo Arias'. També de les queixes dels veïns i veïnes del carrer Onil que no van poder traure de les cotxeres els seus vehicles per estar allà la Fireta el passat cap de setmana, un carrer amb moltes cotxeres, va matitzar Gregori. L'edil socialsta també va mostrar la seua queixa per hi haver dos altaveus en una de les branques de l'arbre del Plàtano.

Intervenció de l'Associació Feminista Flama Violeta i l'Associació de Dones, Consumidors i Usuaris de Biar

Fora de plenari es va realitzar la intervenció per part de Mariam El Mourjany Román en veu de les dos associacions -entitats de les quals hi havia diverses persones al Saló de Plenaris-, qui va lamentar la desaparició de la Regidoria d'Igualtat, afirmant que les dones porten tres segles de lluita per la igualtat, interpretant la retirada de la regidoria com un retrocés. En el manifest llegit també es va referir a que "les dones de Biar no tenen cap suport per part del nou govern municipal", també lamentant que el dia 28 de juny no va hi haver cap reivindicació del dia de l'Orgull LGTBI, trobant-se "desemparat este col·lectiu", defensant alhora la necessitat de reimplantar la Regidoria d'Igualtat, demanant que l'Equip de Govern reconsidere que es torne a implantar.

Per part de l'alcaldessa va respondre que dins de la Regidoria de Serveis Socials entra tant dona, igualtat, com menors o tercera edat. Martínez també va demanar un marge de confiança en el nou Equip de Govern que ha entrat fa un mes i mig i amb un estiu ple d'activitats han d'atendre-les. Per part de la regidora de Serveis Socials, Amparo Albero, va avançar que ja s'estaven preparant algunes xarrades als centres educatius.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Mitjà

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    Instagram

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Xarxes socials

BiarDigital 📌Se celebra el primer plenari presencial des de febrer a causa del decret de l'Estat d'Alarma. https://t.co/UmFiRWKJCM
BiarDigital 📌#Biar es va unir a la iniciativa que ahir va il·luminar els ajuntaments i altres edificis públics amb els colors d… https://t.co/FUXuxAs4TF
BiarDigital Una pujada més moderada respecte a les dades de l'atur durant el mes de maig, lluny dels forts increments durant el… https://t.co/PKRWv5Mzjn

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Enquesta

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com