Previous ◁ | ▷ Next

Dos mocions sobre l'absència de la pólvora en festes van marcar l'últim ple de la legislatura

Primer de tot es presenta a la nova secretària de l'Ajuntament de Biar, Julia Ribera, per part de l'actual alcalde en funcions Julio Sanjuán, qui va presidir el seu últim plenari, almenys de moment.

Més avall podeu vore el vídeo que recullen les càmeres de Canal 3 TV

A continuació s'aprova per unanimitat l'acta de la sessió plenària anterior, i al no hi haver decrets d'Alcaldia es passa al tercer punt.

Aprovació definitiva del projecte d'urbanització UO 'La Lloma'

Segons s'explica és un projecte que ves des de fa 17 anys, del polígon de la Lloma, baix del polígon industrial 'Els dos pins'. Una volta s'ha adaptat al projecte presentat durant la passada legislatura i esperant que es torne a taxar, es porta avant dins del Pla General.

Per part de Magdalena Martínez va comentar no entendre les presses després de tres anys, i portar el punt a plenari un dia abans de les eleccions, ja que la sessió es va celebrar el passat divendres 24 de maig. Posant en dubtes també alguns aspectes del procés. Segons Martínez, esta retaxació no apareixeria en l'informe de Secretaria. Finalment s'aprova el punt gràcies a la majoria absoluta dels membres de la Corporació.

Aprovació del compte general de l'exercici 2018

Per la seua part, la portaveu del Grup Popular Magdalena Martínez va expressar la seua queixa perquè hi ha de temps per aprovar-lo fins a octubre, dient que no s'entén que es vulga aprovar de pressa i carrera. L'alcalde va justificar que el 10 d'abril ja havia passat per comissió i que era de lògica portar-lo a l'últim plenari de la legislatura.

Per la seua banda, Asun Gregori va afirmar que en el passat ple ja s'havia anunciat que este punt aniria a este plenari, citant que en tot cas les càmeres van recollir el plenari d'abril i que després d'un mes i mig des del PP no es va plantejar cap dubte ni al·legació. Finalment els vots a favor dels tres grups que conformaven l'Equip de Govern aprovaren el punt, tot i que el Grup Popular va votar en contra.

Moció de Compromís sobre el desproveiment de la pólvora en festes de maig

Segons el portaveu del Grup de Compromís, Joan Lluís Escoda, va lamentar que s'atentara a 'la nostra forma de fer festa', sent que els actes amb arcabussos són els més antics de les festes i a partir dels quals se celebraren. Tot i això, la rèplica va vindre per part de Magdalena Martínez, qui va lamentar que no es fera una moció conjunta per part de l'Equip de Govern. Al que Escoda va respondre que eren partits diferents amb independència política.

Martínez va lamentar que cap autoritat de l'àmbit local i autonòmic on es reparteixen els càrrecs entre PSOE i Compromís, qui va lamentar que es demanaren responsabilitats 'a toro pasado' i que no s'hagueren fet abans les gestions per a tindre la pólvora en festes. L'alcalde Julio Sanjuán i el portaveu de Compromís lamentaren que no es moguera fitxa davant d'esta problemàtica davant de Diputació, institució governada pel Partit Popular. Finalment la moció es va aprovar per sis vots a favor, els de PSOE, Compromís i Esquerra Unida, i els vots en contra del Partit Popular.

A continuació es va donar pas a la moció del PSPV-PSOE sobre el desproveiment de pólvora negra en festes

Per part de la regidora de Festes, actualment en funcions, Cristina Hernández, va relatar el procés des del moment que es va notificar a l'Ajuntament de Biar de que no hi havia pólvora. Demanant la homologació de la pólvora que hi havia per a que puguera disparar-se, segons Hernández la responsable era l'empresa subministradora de la pólvora, i no les diferents adminsitracions. Cristina Hernández va desitjar que no tornara a passar mai més. Finalment es va aprovar la moció per part dels tres grups progressistes i el vot en contra del Partit Popular.

Precs i preguntes

Posat que des del Grup Popular no es va realitzar cap pregunta a l'Equip de Govern el plenari es va tancar amb la resposta per part de l'alcalde -actualment en funcions- Julio Sanjuán a l'oposició per tancar l'últim plenari de la legislatura.

Mitjà

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital De què moren els biaruts i biarudes? https://t.co/WRMP2qlD2Y
BiarDigital Primera entrevista a Magdalena Martínez des de que torna a ocupar el càrrec d'alcaldessa. @Biarsensacion https://t.co/PnyFBgXGVi
BiarDigital En les papereries-llibreries de Biar trobareu el nou exemplar de Biar Digital en paper. https://t.co/DlPXjgdBMA
BiarDigital Nova secció dins de l'espai IES Digital, Internet segura. https://t.co/kIHQCuYick

Enquesta

Molt positiu - 12.2%
Positiu - 9.8%
Regular - 12.2%
Negatiu - 22%
Molt negatiu - 34.1%
Indiferent - 9.8%

Han votat: 41
Enquesta tancada on: Novembre 11, 2019
Joomla templates by Joomlashine