• Inici
  • Política
  • Rafaela Mollà Mas escollida una volta més com a Jutgessa de Pau

Rafaela Mollà Mas escollida una volta més com a Jutgessa de Pau

| Eduard Garcia Molina | Política
Rafaela Mollà Mas escollida una volta més com a Jutgessa de Pau

El passat 25 d'abril va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar del mes passat, a banda de l'aprovació de l'acta anterior per part dels membres de la Corporació Municipal, es va donar pas a la lectura dels decrets i informes d'alcaldia per part del primer edil Julio Sanjuán, entre altres:

Pel que fa a Educació sobre la jornada de portes obertes en l'Escoleta Municipal Infantil el pròxim 25 de maig i també de la reunió informativa del pròxim 7 de maig per informar del període d'inscripció en l'Escoleta.

Pel que fa a la utilització de la pólvora, que segons la lectura del secretari Cristóbal Piñeiro s'aplaça el repartiment de la pólvora al passat dilluns, dia de Sant Vicent, explicant que es deu a un problema intern del Ministeri d'Indústria, alié a l'Ajuntament per tant, qui va haver de vetllar pel compliment dels terminis i pel compliment en l'enviament de la documentació per tal que pugueren accedir a la pólvora i poder tirar finalment el passat dilluns, dia de Sant Vicent. Igualment es va explicar que des de l'administració local s'havia estat en contacte amb els presidents de les diferents comparses.

Informes trimestral de morositat

Correspon al primer trimestre de l'any i s'informa que l'Ajuntament està pagant en una mitjana de poc més de dos dies.

Alçament d'objeccions

S'aprova l'alçament pel que fa a algunes factures que han de passar pel plenari per justificar el gasto. S'aprova amb els vots a favor de l'Equip de Govern i l'abstenció de l'Ajuntament.

Reconeixement extrajudicial de crèdits

La factura correspon a l'estiu passat, a través d'una subvenció de la Diputació que subvencionava una part, l'únic que es va presentar amb molt de retard la factura per part de l'empresa.Igualment l'Equip de Govern va votar a favor, mentre que el grup de l'oposició es va abstindre.

Elecció Jutge de Pau titular i suplent

Es tria a Rafaela Mollà Mas amb nou vots, i un per a Josefa Almiñana Català. Mentre que María Dolores Nácher Albero com a suplent per set vots a favor dels deu membres de la Corporació que assistiren al plenari, mentre que dos vots van ser per a Josefa Almiñana i un per a María Bravo Ruiz.

Modificació RPT de la Brigada d'Obres

Segons s'explica per part de l'alcalde des de l'Ajuntament cal invertir en capital humà i que ha sigut senya de l'actual Equip de Govern, segons s'ha permés pels processos administratius. Un punt que es va aprovar pels vots a favor dels membres de l'Equip de Govern i l'abstenció del Grup Popular.

Tot i això per part de la portaveu popular, Magdalena Martínez va preguntar de quina partida eixiria la pujada de salari dels treballadors, posat que el pressupost estava tancat. Segons l'alcalde es podia assumir segons intervenció, sense haver de comprometre cap àrea pel que fa a gastos.

Per part del regidor de Servicis Socials va anunciar una pujada de la jornada laboral a la treballadora de la Dependència i de la psicòloga que passaran de tindre la jornada laboral del 75% al 100%, jornada completa per a les treballadores de l'àrea de Serveis Socials. Val a dir que la pujada de jornada de la psicòloga depén d'una subvenció ja concedida, ja que com és lògic a la pujada de jornada s'equipara el salari per treballar més hores.

Amortització plaça agent de Policia Local

La plaça encara que ara es perd es recuperarà en un futur, comptant de moment amb el suport si fora necessari d'alguna ajuda puntual per part de la Guàrdia Civil o Policia Nacional.El punt s'aprova amb els vots a favor de PSOE, Compromís i EU i l'abstenció del Partit Popular.

Canvi en el Consell de Participació Ciutadana

Mª Soledad Valdés Sarrió com a titular i Antonia Ferriz Beneito com a suplent seran les representants en el Consell de Participació Ciutadana de Biar per part de l'Associació de Pensionistes.

Acord de col·laboració per instal·lació de l'AutoSERVEF

Segons s'explica per l'alcalde Julio Sanjuán després de la proposta del Grup Popular i fer els tràmits s'ha dut a terme la iniciativa. Així el veïnat tindrà un servici al poble per renovar la targeta del DARDE entre altres i no s'hauran de desplaçar a Villena.

Aprovació contracte de neteja d'edificis pblics

Segons Sanjuán ja feia un temps que s'havia acabat el contracte i després d'alguns tràmits de les tres empreses que s'han presentat al concurs públic se l'emporta una empresa de la ciutat de València,  segons Sanjuán qui va felicitar a l'empresa per ser competitiva, va comentar que en el poble s'està content amb l'empresa.

Segons Asun Gregori com a portaveu del Grup Socialista va explicar que este era l'últim pas, i que s'ampliava la neteja d'edificis a la casa Marco, el poliesportiu i altres. El contracte es farà a cinc anys.

Magdalena Martínez com a portaveu popular va comentar que des del seu grup es votaria a favor, punt que finalment es va aprovar amb els vots a favor dels Grups Popular, Socialista i de Compromís, i l'abstenció del Grup d'Esquerra Unida.

Declarar desert l'expedient de suministre elèctric a les instal·lacions de l'Ajuntament de Biar

Segons explica l'alcalde va quedar desert al presentar-se dos empreses, fent una oferta superior a la que es va posar en el plec de condicions. Per este fet es va haver d'anul·lar l'adjudicació quedant deserta.

Segons la portaveu popular va dir que el seu grup votaria a favor, i que tot i que el contracte de la llum s'ha acabat tocaria començar des de zero el procediment. Preguntant pel preu que s'està cobrant i desitjant que el procés siga ràpid i es puga contractar.

Incoació de realització de contracte de subministrament elèctric d'alta tensió per a les instal·lacions de l'Ajuntament de Biar

Segons s'explica pel primer edil que s'espera en este nou procés vore quantes empreses es presenten.

També explica l'edil popular esperant que les empreses que concursen puguen accedir, celebrant que algunes de les observacions del PP s'han acceptat per a esta nova oferta de cara a les empreses. El punt també es va aprovar per unanimitat dels membres de la Corporació Municipal.

Aprovació nous preus contradictoris de l'obra de restauració i rehabilitació de la torre i llenç de la muralla de l'Arc de Jesús

Este punt s'explica per part de Sanjuán com "una història llarga", degut als problemes amb els que s'han trobat en l'execució i tardança en complir els terminis indicats en el contracte. Segons Sanjuán s'ha aplicat una penalització i no es pagarà a l'empresa fins que s'acaben definitivament les obres, ni tampoc es tornarà l'aval que l'empresa havia entregat. També pressionant per firmar amb les millores exigides des de l'Ajuntament.

Segons Magdalena Martínez les millores i diferències en els preus i les millores es pregunta "què passa amb eixos diners". Sent que es canvien unes coses per altres que són més barates. Segons Martínez, "no ho veuen clar". I que no tenim l'obra ni s'acaba, i tampoc se sap què fa l'empresa, anunciant que el seu grup no votaria a favor.

Segons Sanjuán l'obra de la Torreta està acabada, i que ara l'empresa té pressa, però que fins que no estiguen les millores fetes no es recepcionària l'obra, i que demanant 200.000 € de sobre-cost és un despropòsit que l'Ajuntament no acceptaria. Finalment el punt es va aprovar gràcies als vots a favor dels tres grups de l'Equip de Govern i els vots en contra del Grup Popular.

Precs i preguntes

En primer lloc es va respondre a les preguntes del plenari anterior per donar pas a les preguntes del plenari actual per part del Grup Popular, entre altres sobre la neteja d'algunes zones del poble, també sobre la falta de suministrament d'aigua en una zona del poble que segons l'alcalde es deuria a problemes amb una vàlvula, un fet que es va produir tres dies després i que pressumptament correspondria a una manipulació malintencionada, fets denunciats davant de la Guàrdia Civil, entre altres. 

L'article té 42 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).