• Inici
  • Política
  • El Ple de l'Ajuntament aprova dedicar 800.000 € a inversions financerament sostenibles per al poble

El Ple de l'Ajuntament aprova dedicar 800.000 € a inversions financerament sostenibles per al poble

| Eduard Garcia Molina | Política
El Ple de l'Ajuntament aprova dedicar 800.000 € a inversions financerament sostenibles per al poble

Durant el Ple Municipal extraordinari del passat dilluns 15 d'abril es va aprovar per unanimitat dels grups que composen la Corporació Municipal acometre diferents obres i projectes per al poble. Estos projectes van des del condicionament del paviment del carrer Carrils, també del carrer Torreta (de forma parcial), la pavimentació de la placeta del carrer Talega o la millora de la infraestructura tecnològica del polígon industrial "Els Dos Pins" de Biar, així com la renovació d'equips i lluminària de la xarxa d'enllumenament públic i la coberta de la pista de patinatge del poliesportiu municipal.

Acometre estes millores suposa una inversió de 801.708 €, dels quals 247.553 € venen de la Generalitat Valenciana -per acometre les obres de millora d'accés i museïtzació del castell-, mentre que els 554.155 € restants eixiran del remanent de tresoreria de l'Ajuntament de Biar, ja que la institució té un poc més de tres milions d'euros en remanent de tresoreria per poder-los invertir al poble.

La modificació de crèdits va tindre l'aprovació per unanimitat en el Plenari de dilluns com diem, tot i que des del Grup Popular es va mostrar la seua queixa titllant la mesura d'electoralista, no va impedir que els populars vortaren a favor de la modificació, tot i que el vot en la comissió informativa va ser d'abstenció. Tot i això, acometres les obres i projectes de millora han passat un primer tràmit administratiu, ara afronten una sèrie de fases on s'ha de traure a concurs públic la licitació de les obres, entre altres.

Val a dir que els pressupostos van des dels 15.067 € del cost de la pavimentació del carrer Talega, als 450.097 € que s'invertiran en la millora d'infraestructures tecnològiques en el polígon, millores com ara la millora de la seguretat amb càmeres de videovigilància, la millora de l'enllumenat o la instal·lació de la fibra òptica per millorar les comunicacions via Internet, entre altres. La resta de la inversió es concreta en la pavimentació del carrer Torreta dotat amb 47.653 €, el condicionament del carrer Carrils amb 44.293 €, la renovació d'equips i llumenàries de la xarxa d'enllumenat públic amb 24.200 € o la coberta de la pista de patinatge en el poliesportiu amb una inversió que ascendeix als 220.397 €.

L'article té 35 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).