1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Cristina Hernández: "Les regidories del Partit Socialista són de molta gestió. Ens queden moltes coses per fer i esperem poder continuar fent-les"

A poc més de dos mesos de les eleccions locals -que enguany coincidiran amb les europees per l'avança de les autonòmiques- les diferents formacions polítiques fan balanç de la legislatura. Parlem esta volta amb Cristina Hernández, edil del Partit Socialista qui parla d'algunes de les seues àrees com ara turisme, parcs i jardins o festes.

Oferim este contingut gràcies al patrocini de l'Agrupació Socialista de Biar.

TURISME

Biar va participar en la Fira Internacional de Turisme a Madrid dins l'estand de Costa Blanca, com es valora la participació?

Bon dia. Des del Partit Socialista és una de les apostes més importants, de fet portem unes 20.000 visites anuals a les instal·lacions amb les que comptem, amb jornades de portes obertes. I l'assistència a fires també han sigut molt importants durant esta legislatura: vam estar a Sant Sebastià, on vam donar a conéixer un Alacant d'interior, ens deien "açò és Alacant, de veritat?", i també estarem en la Fira del Turisme Industrial de Barcelona. És una fira a la què anem esta setmana perquè anem a portar tot allò que es produeix a Biar. L'associació AEBI ha preparat uns follets amb tot el que allà va, anem a fer degustacions, tallers de fang i ceràmica, també anem a preparar una ponència sobre el turisme industrial en el Palau de Congressos de Barcelona. Estem molt il·lusionats per l'aposta turística des de la Regidoria de Desenvolupament Econòmic perquè hem agrandat la Fireta d'Estiu, hem implantat el Mercat Nadalenc que en estos quatre anys està tenint la seua pròpia evolució, i tot i que queda molt per fer estem molt satisfets, en això estem.

Esta setmana Biar estarà present en Barcelona en esta Fira de Turisme Industrial.

Anem dijous 21 a muntar. I la Fira és del 21 al 24 a Barcelona, anem amb la Diputació, amb el segell de Costa Blanca. Esperem que a l'igual que l'any passat hi haja molta afluència i vaja molt bé.

FESTES

S'ha celebrat recentment el curs de la pólvora, com ho valoreu?

He de dir que la Regidoria de Festes abarca no sols les festes de Moros i Cristians, comencem en gener amb la festivitat dels Reis Mags, però després i gràcies a la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat també es fa el Rei Pàixaro, i fins Nadal és tot un devenir de festes. Si bé és cert que les festes de Moros i Cristians des del Partit Socialista el que hem volgut és treballar com una comissió de festes, perquè realment amb la nova ITC 26 que és la llei d'ús i manipulació de la pólvora d'armes d'avant-càrrega, hem hagut de treballar molt i hem d'estar molt contents i agraïts a les comparses i els seus presidents perquè sabem que és una labor que no està pagada ni amb tot l'or del món, amb tot el treball i implicació que això suposa, per a que Biar no perga l'acte dels trons de les armes d'avant-càrrega. 

El curs és el segon any que el fem, l'any passat no era obligatori però tot i això el van fer més de 300 persones el curs, i este any han sigut 115 persones més. Ja tenim preparats els diplomes i les targetes que hem preparat per a que puguen portar-la cada tirador identificada. Però nosaltres des del Partit Socialista el que volem és conservar, afiançar i evolucionar conforme a la llei el nostre patrimoni, les nostres tradicions i les nostres festes.

Ens situem a menys de dos mesos de les festes de Moros i Cristians, es preveu alguna novetat o que siguen una continuïtat?

Les festes són una continuïtat però amb una evolució. Sabem que hem hagut de preservar l'arc de Sant Roc perquè es queia. Hem d'evolucionar en la nostra forma de treballar, però el sentit de la festa és allò que hem de mantindre: tenim una entrada, una baixada de la Mare de Déu, tenim un Ball dels Espies... em sent festera i ens sentim dels del Partit Socialista molt arrelats en la nostra festa, perquè tots som del poble i tots som festers. 

Per a nosaltres és una regidoria dura i difícil, però molt satisfactòria. Sobre tot les dos eixides que hem fet amb les nostres festes de Moros i Cristians per donar-les a conéixer a Cinctorres, en el mes de setembre de l'any passat coincidint que la patrona de Cinctorres a l'igual que a Biar és la Mare de Déu de Gràcia, aleshores hem fet un agermanament molt emocionant, però el culmen va ser quan vam estar a FITUR, vore el teu poble desfilant amb la teua banda de música municipal per Madrid... la veritat és que per a mi va ser un orgull de poble i se'm van posar els pèls de punta.

062

PARCS I JARDINS

S'ha posat en marxa la nova APP municipal, Línea Verde, que ajudarà a la conservació dels parcs i jardins del poble. També ens agradaria que ens comentares les millores i novetats en esta àrea.

He de dir que novetats hi ha, però en primer lloc he de comentar que Biar no és un dels pobles on hi haja molt de vandalisme, hem d'estar orgullosos que som un poble que conserva prou bé els seus parcs i el seu entorn. Si que és cert que en el nou parc que hi ha al Plàtano, la novetat va ser tan gran, que anava tanta gent que van hi haver desperfectes d'ús. Entenc que vandalisme no ha hi hagut quasi, alguna pintadeta que arreglarem. Els parcs s'utilitzen i es viuen, volem que els espais verds ens ajuden a la convivència dels majors amb els xiquets, amb les famílies... on puga estar una persona major passejant tranquil·lament i tinga el seu espai, els xiquets i xiquetes estar jugant, o altres jugant al baló, perquè jugar al baló millora la psicomotricitat de tots els xiquets i tota la vida s'ha jugat al carrer i cal tornar.

Pel que fa a parcs tenim el que vam fer al costat del pou de la neu, que ens falta arreglar l'accés al parc. S'han quedat coses que tenim previst acabar, però des del Partit Socialista pensem que allò principal és viure al carrer i la unió entre les famílies.

061

De fet s'ha realitzat hui dilluns una activitat al carrer...

Sí. I a més a més el de l'aplicació verda [Línea Verde] per a nosaltres és molt important, ha sigut una labor de govern, però així tenim una comunicació directa amb el ciutadà, que quan veu un desperfecte fa una fotografia i arriba a les persones que ha d'arribar, a l'oficina tècnica, a la regidoria determinada, i hi ha una comunicació directa de qualsevol cosa que calga fer.

Pel que comentaves de la convivència en el carrer deia que hui dilluns s'ha realitzat una nova activitat entre les persones majors amb els seus néts i nétes i xiquets i xiquetes

Ha sigut una aposta que ens va avisar una televisió que necessitava conéixer jocs tradicionals, i la imatge que volíem donar nosaltres a través de la televisió À Punt és que Biar és un poble viu on hi ha molts xiquets, on el carrer es disfruta. La llàstima és que ahir [diumenge] teníem 30 graus i hui [dilluns] tenim 15... i ha fet un poc de fred, però molt contents perquè des de l'Associació de Jubilats han preparat una gatxamiga per a que els xiquets i xiquetes també esmorzen de forma tradicional, hem portat unes fruites, hem pintat les línies en el parc per a que tots els dies els xiquets puguen jugar a la tella o el sambori, al tres en ratlla, al mocador... fomentant així la convivència. 

Els iaios i les iaes són els que ara recullen als néts i nétes dele cole, els porten a casa i els donen de dinar, açò i allò. Però per a que hi haja una millor interactuació i es divertisquen junts trobem que són importants [este tipus d'iniciatives].

Que no siga tot la tàblet, el mòbil o l'ordinador...

No, no, el sedentarisme no és bo.

Estes últimes setmanes ens hem trobat amb una bona notícia, com és la recuperació de la gestió de l'alberg per part d'una empresa privada de nou.

No és correcte, però ho expliquem. Quan des del Partit Socialista ens vam enterar que l'IVAJ -Institut Valencià de la Joventut-, anava a tancar i anul·lar el contracte amb l'empresa privada que gestionava l'alberg, ens vam preocupar perquè són més de 100 llits, l'empresa que portava l'alberg havia mogut moltíssim la gent [i les pernoctacions], fins i tot la gent del poble que ja utilitzava l'alberg, i la gent sabia que a Biar podies anar a un alberg o a un hotel de quatre estreles.

L'alberg es volia utilitzar per acollir a menors refugiats, nosaltres som un poble obert, de fet vam donar altres opcions per a que no es tancara l'alberg, recordem quan la guerra de Bòsnia [anys 90] vam tindre ací a 60 refugiats -crec recordar-, i Biar sempre s'ha bolcat i és molt solidari. Fins i tot la parròquia va a realitzar també un dia solidari i es bolquen totes les comparses, i es bolca tot el món. Però pensar que perdríem 100 llits amb la clausura de l'alberg... és molta gent que pot vindre a visitar-nos. Des del Partit Socialista el que vam fer és amb l'alcalde Julio al capdavant, va moure directament amb qui havia de parlar per solucionar-ho.

Fa relativament poc, un mes i mig més o menys, la bona notícia de que l'alberg es mantindria. La gestió continua portant-la l'IVAJ però la persona encarregada d'estar allà, mantindre-ho i tot seria la mateixa que ho portava fins ara, és a dir, que és coneixedor del funcionament de l'alberg, esperem que per a Setmana Santa estiga obert, per a l'estiu estarà obert, en hivern acabaran les reformes, perquè s'ha d'actualitzar i reformar, i a partir d'ací hem de vore si continua, perquè hi ha eleccions [a la Generalitat Valenciana l'últim diumenge d'abril] i dependrà del govern que entre l'ús que se li ha de donar. Nosaltres des de les nostres regidories sempre hem apostat per l'evolució i perquè no es perda ni un sol llit, és més, no sols no van a perdre's, a pesar que un dels hotels ha tancat -de 16 habitacions-, sinó que tenim un projecte que tard un o dos, d'una apertura d'un hotel de més de 20 habitacions.

Alberg

Important també que es puguen recuperar eixos llocs de treball.

Sí, sabeu que les regidories de tot el Partit Socialista, tant de la meua companya Asun com del meu company l'alcalde Julio, tenim moltes regidories de gestió, portem moltíssima gestió: Asun està portant Medi Ambient, RSU, brosses i neteja i sobretot Educació, que ho està fent de meravella sobretot amb el Pla Edificant, que prompte parlarà la meua companya també i explicarà tot el que està fent. I l'alcalde Julio qui porta l'alcaldia amb el que això comporta de gestió. Ens queden moltes coses per fer i esperem poder continuar fent-les.

Entenc que resumir en una resposta prop de quatre anys per valorar la legislatura no és fàcil però ho intentem...

Ho puc intentar, els meus companys també tindran l'oportunitat de fer-ho. Puc dir que des Partit Socialista hem treballat en un tripartit i hem fet les coses el millor que hem pogut i hem sabut, és veritat que moltes voltes quan ve un ciutadà i té un problema nosaltres intentem solucionar el problema, però xoquem amb que darrere hi ha una burocràcia i uns problemes amb els quals per molt que ho intentes no pots passar.

I per atre lloc està bé perquè així s'eviten els casos de corrupció que han hi hagut estos anys anteriors, per això s'ha establit un sistema de control tan gran que moltes voltes el que fa és entorpir un poc la labor de gestió. A voltes el ciutadà creu que no ho fas perquè no vols, però la veritat és que en nom del Grup Socialista, que és des d'on puc parlar, a voles ho comentem. Intentem fer-ho el millor que podem, ara hem tingut un període on han hi hagut l'aplicació de noves lleis, amb un canvi fins i tot en els funcionaris de l'Ajuntament. Tots hem hagut d'aprendre i evolucionar amb uns canvis que han sigut molt durs, per exemple amb la llei de contractació que és duríssima: necessitem tres pressupostos per comprar qualsevol cosa. La burocràcia semblava que s'estava alleugerint un poc, perquè tots utilitzem Internet, però ara és prou complicat donar una solució immediata a qualsevol problema que hi haja.

La veritat és que ens hem pogut equivocar com a persones que som, ho reconeixem i si algú ens ha dit alguna cosa ho reconeixem. Però la voluntat del Partit Socialista ha sigut sempre treballar en la unitat i amb el tripartit, en la gestió... tenim moltes regidories de gestió, i estes regidories són un poc ingrates perquè no es veuen en el carrer, es veuen ací darrere, en el despatx. Encara que jo tinc regidories d'estar molt en el carrer... però la veritat és que ha sigut dur però engrandidor perquè hem aprés moltíssim del tracte humà amb la gent i de posar-nos en l'altre lloc, perquè abans érem dels que anàvem a demanar, i ara sabem el que costa donar.

També he de dir que este govern amb la gestió del Partit Socialista el que hem fet és tindre un remanent de tresoreria importantíssim, l'hem augmentat fins a 3 milions d'euros, que quasi que s'iguala al Pressupost Municipal. Este Ajuntament ha deixat a 0 deute, 0 absolut, no hi ha deute en este Ajuntament i els Pressupostos estan aprovats. Tenim regidories que gasten més i altres menys, és l'evolució, i el que ens està portant a treballar. Per la meua part vull agrair i dir a tots els ciutadans que si tenen qualsevol dubte o pregunta, qualsevol company del Partit Socialista estem oberts a escoltar-los i a tirar avant.

Amb això ens quedem, avant i moltes gràcies.

Moltes gràcies a vosaltres.

Mitjà

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    Instagram

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Xarxes socials

BiarDigital 📌Oriol Chacón: Els francesos tenen una cultura molt més crítica que nosaltres amb tot allò que no els agrada, i grà… https://t.co/51VnYz7fLm
37mreplyretweetfavorite
BiarDigital 📌Cada dimarts a la vesprada trobareu en la web un nou relat del nostre col·laborador Antón Miralles: "Inocencio", [… https://t.co/2xy8UMowmR
BiarDigital 📌Dijous vos portem una nova entrega d'Estudiant fora amb Oriol Chacón, des de París. https://t.co/MKMq3WoT8L
BiarDigital 📌Encara esteu a temps de no quedar-vos sense el vostre número de Biar Digital en paper, el trobareu en les papereri… https://t.co/VVE19M9vuq

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Enquesta

Molt positiu - 15.4%
Positiu - 12.8%
Regular - 17.9%
Negatiu - 20.5%
Molt negatiu - 33.3%

Total votes: 39
The voting for this poll has ended on: Juliol 16, 2020
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com