1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

El ple municipal es compromet a portar avant un Centre de Dia davant la presència de representants de la Plataforma de Jubilats i Pensionistes

El passat 29 de novembre va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar, a banda de l'aprovació de l'acta anterior per part dels membres de la Corporació Municipal, es va donar pas a la lectura dels decrets i informes d'alcaldia per part del primer edil Julio Sanjuán, entre altres:

La incorporació de dos peons d'obra, dos jardiners i un mestre d'obra a nivell de l'Ajuntament. També sobre les activitats de la Regidoria d'Esports, com ara el torneig de pindball o el dia del baló, en el què participaren unes 70 persones, també del dia de la raqueta o la IV cursa nadalenca familiar. Des de la Regidoria d'Esports també s'indiaren algunes millores en el poliesportiu municipal. Pel que fa a la gestió de la piscina municipal a l'estar gestionada directament des de l'Ajuntament segons la Regidoria el poble s'ha estalviat 18.300 € esta temporada, al no estar gestionada de forma privada com venia fent-se.

Pel que fa a Cultura es va fer un repàs de les activitats que s'han anat desenvolupant durant el mes de novembre, així com de les pròximes de cara a desembre.

Pel que fa a Servicis Socials entre altres es va nomenar el curs per a persones cuidadores no professionals que han de fer-se'n càrrec de persones amb malalties com ara l'Alzheimer, fruit del progressiu envelliment de la societat.

Proposta d'aprovació de la memòria de viabilitat econòmica del Pla especial de protecció del casc històric de Biar

Sobre esta proposta per part del primer edil senyala la lentitud en el temps per a portar avant este projecte, esperant que la resposta que vinga de la Generalitat siga positiva a este pla de protecció especial del casc històric, un procés que ve des de l'any 2004 tramitant-se per l'adminsitració local. Segons l'alcalde es busca que el poble es beneficie dels fons d'ajuda al desenvolupament rural de la Unió Europea, els fons FEDER, i que per tant la vila de Biar es puga beneficiar d'estes ajudes gràcies a tindre aprovat este pla especial.

Per part de l'oposició en veu de Magdalena Martínez es va demanar agilitzar este procés, ja que des de setembre de 2016 no se li ha donat resposta a Conselleria per tota una sèrie de modificacions en la memòria, retard que el primer edil va justificar pels canvis en la plantilla de l'Ajuntament en estos dos anys. Finalment el punt es va aprovar per unanimitat dels onze membres de la Corporació Municipal.

Compromís pel que fa a la ubicació del futur Centre de Dia de Biar

Per part de l'alcalde es va cridar a la necessitat d'un compromís entre els diferents grups municipals d'aprovar la proposta, i que es porte a terme indiferentment del que passe una vegada passades les eleccions de maig de l'any que ve i que puga donar una configuració diferent del la Corporació Municipal actual.

La possibiltat s'obri a partir del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana de translladar l'edifici d'infantil del CEIP Mare de Déu de Gràcia juntament amb la resta d'edificis en l'avinguda d'Alcoi, fet que faria que les instal·lacions de la plaça del Convent quedaren lliures per a un altre ús municipal d'adaptar-ho.

En veu de la portaveu del Grup Municipal Socialista, Asun Gregori, va voler reivindicar el dret de la ciutadania a este compromís, també que siga l'Ajuntament de Biar el principal impulsor tot defugint l'electoralisme al ser un compromís de les quatre formacions polítiques representades en el plenari municipal, segons Gregori.

Per la seua part Joan Lluís Escoda com a portaveu de Compromís, va repassar els passos que s'han de donar fins a 2021, que en teoria l'edifici del CEIP en el Convent passarà a l'avinguda d'Alcoi, fent palés que és un projecte col·lectiu de les administracions, incidint en este "compromís per al poble" i posant en valor el paper de la plataforma que va estar present en el plenari a través d'alguns membres d'esta.

Per la seua part, el regidor de Serveis Socials i portaveu d'Esquerra Unida Ángel Troncoso, va voler cedir el seu torn de paraula en este punt als membres de la plataforma de jubilats i pensionistes en el saló de plens, tot i que per indicació de la secretària no era possible al no permetre-ho el reglament. Donat el cas Troncoso va reivindicar que este acord s'hauria de plasmar per escrit, agraïnt el treball de la Plataforma de jubilats i pensionistes de Biar pel seu treball altruista.

Per part del Grup Popular es va matitzar que en la proposta s'indicara "Centre de majors" i no "Centre de Dia". Segons els populars és un concepte més ample i que si en el títol es refereix a un concepte en el cos del text es deu mantindre el mateix concepte. Tot i algunes discrepàncies menors la proposta es va aprovar per la unanimitat dels 11 membres de la Corporació Municipal.

Proposta d'alçament de reparo

Es tracta de dos factures: una del concurs d'arts plàstiques del Nou d'Octubre i l'altre del dinar que fa la Guàrdia Civil el 12 d'octubre i que paguen els ajuntaments de la zona del cuarter de Villena, al canviar la llei es fa un reparo per part de secretaria-intervenció i per este motiu va a plenari per aprovar el seu pagament. La proposta va eixir avant amb els vots a favor de l'Equip de Govern i l'abstenció del Grup Popular.

Nomenament del pregoner de Festes de Maig 2019

José Pedro Maestre Escobar, Pepe 'el manisero' de Ceràmica Artística Maestre serà el pregoner de les Festes de Moros i Cristians d'enguany. El nostre veí va rebre el reconeixement per part dels membres de l'Equip de Govern per la seua trajectòria, felicitant-se per part dels diferents membres municipals.

Proposta d'adhesió al Pacte Valencià contra la violència de gènere i les agressions masclistes

El plenari de l'Ajuntamnet s'ahereix al Pacte contra la violència sobre la dona, una xacra que com sabem castiga la nostra societat. Entre altres es posa en valor per part de l'edil de Servicis Socials, Ángel Troncoso, que des de la seua àrea a nivell municipal és el primer escaló d'assistènica a la ciutadania tractant-se que és l'Ajuntament l'administració més pròxima als veïns i veïnes.

Intervenció dels portaveus de la Plataforma de jubilats i pensionistes de Biar

Es fa un recés en el què interé Toni Francés, portaveu de la plataforma per defensar la necessitat de la construcció d'un Centre de Dia a Biar. Francés va defensar que el centre s'obriria a altres municipis de la contornada. Segons el portaveu és important que la gent no se n'haja d'anar del poble -a residències o altres centres de la comarca-. La Plataforma va reclamar incloure una dotació pressupostària de cara a l'any que ve per poder fer realitat estes reivindicacions.

Precs i preguntes

En primer lloc es responen les preguntes del plenari anterior, entre altres sobre alguna reclamació per escrit d'algun veí, sobre alguns tràmits o sobre els cursos de l'EPA que es retardaren en el seu inici, per haver de canviar la normativa, segons la regidora d'Educació, per tal de convertir l'EPA en una extensió de la de Villena de cara a l'any que ve. També sobre la sol·licitud d'una comissió de servici en el cos de Policia Local, tot i que l'alcalde indica que no ha sigut possible concedir-la tot i haver-ho intentat. Pel que fa a la pregunta sobre la museïtzació i millora d'accessos al castell segons l'alcalde de la Vila es pagarà per part de la Generalitat una vegada licitades les obres.

Pel que fa al futur de l'alberg segons l'alcalde s'està parlant amb l'IVAJ, propietari de les instal·lacions, segons el primer edil s'està parlant i s'està treballant perquè isca a licitació i puga gestionar-se com fins ara.

Pel que fa a les preguntes del plenari de novembre per part del Grup Popular es va preguntar pels motius que no es registren els documents pel que fa a les obres en la Torreta. També sobre algunes factures registrades en l'Ajuntament. També sobre per la no publicació en la web de l'Ajuntament d'algunes subvencions de la Diputació d'Alacant. També sobre algunes millores mobiliàries que caldria fer a nivell de manteniment, o bé la convocatòria d'un acte per explicar de cara al poble la convocatòria d'una xarrada per explicar el contracte d'aigua per part de l'Ajuntament.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

   yt    Instagram

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Xarxes socials

BiarDigital El coronavirus ha complicat que l'autobús s'òmpliga tots els dies d'alumnes com succeïa anys anteriors. Biar bellez… https://t.co/CZzHXUP5wZ
18hreplyretweetfavorite
BiarDigital 😷Estos dos últims casos sumen un total de tres en els últims 14 dies a #Biar. Departamento de Salud de Elda, Consel… https://t.co/YBxjETKnLF
BiarDigital 📌Este mes en "La Columna de les Associacions" de Biar Digital en paper trobareu la col·laboració de la Penya Madrid… https://t.co/SdF53z8cuC
BiarDigital El llibre ja està disponible en les papereries-llibreries de #Biar. https://t.co/lkIkW5x7zu

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Enquesta

Molt positiu - 15.4%
Positiu - 12.8%
Regular - 17.9%
Negatiu - 20.5%
Molt negatiu - 33.3%

Total votes: 39
The voting for this poll has ended on: Juliol 16, 2020
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com