1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

El ple municipal d'octubre aprova el contracte d'aigua potable per a Biar per un termini de 20 anys

El passat 30 d'octubre va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar, a banda de l'aprovació de l'acta anterior per part dels membres de la Corporació Municipal, es va donar pas a la lectura dels decrets i informes d'alcaldia per part del primer edil Julio Sanjuán, entre altres:

Que s'ha rebut una subvenció de 81.000 € per contractar sis mesos a huit persones de peons forestals i un capataç. També per a contractar pel mateix temps a un auxiliar administratiu, la subvenció és de 26.000 €.

Sobre Educació s'informa entre altres de l'inici dels cursos de valencià, com de les xarrades que s'estan realitzant a l'IES per previndre el bullyng escolar.

Des de la Regidoria d'Esport es va felecitar entre altres a totes les persones que van fer possible la I Gal·la de l'Esport de Biar, la qual va ser tot un èxit.

Pel que fa a Igualtat es van anunciar els actes amb motiu del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la violència masclista.

Des de Cultura es va informar dels actes a la Casa de Cultura, entre altres, amb motiu de la XXXIII Setmana de Música per la festivitat de Santa Llúcia, patrona de la música.

Informes trimestrals de morositat

El punt que no deixa de ser un tràmit s'aprova per part dels membres de la Corporació Municipal.

Adjudicació del contracte per a proveir d'aigua potable

Per part de l'alcalde de la Vila, Julio Sanjuán, explica que una vegada entra el nou equip de govern es troben la proposta damunt la taula, amb una proposta per fer un pou nou d'abastiment d'aigua que tindria un cost d'un milio d'euros, allargant el contracte a 25 anys -en lloc de vint-, i que hi hauria un encariment de les tarifes d'un 10%, no contemplant-se el pagament de cap cànon per a l'Ajuntament, ni modernització o noves infraestructures hidràuliques, un projecte que venia de la legislatura del Partit Popular (2011-2015), segons el primer edil. Val a dir que serà l'empresa Valoriza qui finalment ha sigut la seleccionada després del procés de contractació.

L'alcalde també explica que es va buscar un nou plec de condicions presentant-se deu empreses per optar a la concessió. Fet sobre el qual l'alcalde va fer incís afirmant que al llarg dels vint anys de concessió hi haurà un benefici de més de tres milions i mig d'euros. 

Per la seua part, l'edil d'Esquerra Unida, Ángel Troncoso, va afirmar que havia sigut la seua formació qui va fer una denúncia del contracte i que ja havien passat quasi dos anys, posant en antecedents per saber "d'on venim i fins on havíem arribat". Llegint a continuació un escrit sobre la privatització de l'aigua a Biar que podeu llegir a continuació.

A continuació va agafar la paraula Joan Lluís Escoda, qui va afirmar que l'equip de govern havia vingut a solucionar el que el PP no havia solucionat amb el problema de l'aigua a Biar. I que amb el nou contracte hi hauria una major fiscalització del treball de l'empresa i que el benefici repercutiria en el poble.

La rèplica va vindre des de la bancada popular, per part de la seua portaveu Magdalena Martínez qui va afirmar que abans de les eleccions no havia donat a entrar a negociar una solució pel canvi de contracte, i que sols s'estava començant a demanar informes i entrant en negociacions. Per la seua part Martínez va fer un recorregut pel procés de contractació públic, mostrant els seus dubtes pels problemes que s'han trobat pel camí, qui va posar en dubte que en l'informe econòmic no apareguera la proposta econòmica de les empreses que estaven concursant a fer-se amb el contracte públic, posant en dubte la transparència de la qual fa gala l'equip de govern, com tampoc de participació ciutadana, un dels eixos que també es defensa per part de l'actual equip de govern municipal.

Des del PP també es va posar en dubte la postura d'Esquerra Unida que va votar al principi del procés en contra del procés -sent regidor Vicent Galvany- i quan les bases polítiques de la formació d'esquerra són precisament la municipalització de serveis. La portaveu popular també va preveure una pujada de tarifa amb el nou contracte de cara als usuaris. Finalment es va demanar que es deixara el punt damunt la taula sense aprovació recorrent per les "incongruències i dubtes" sobre el contracte, als tècnics de la Diputació d'Alacant per fer un informe que puga donar a conéixer l'empresa més beneficiosa per fer-se'n càrrec de la contractació del servici.

La rèplica al Partit Popular va vindre per part de l'alcalde, dient que sí que hi havia un inici de negociació per part de l'anterior govern, titllant de "mentides" algunes de les afirmacions de l'edil popular, també criticant les suposicions que havien llançat sobre el contracte actual. Sanjuán va recordar una de les clàusules del contracte, que en el cas que l'empresa no compleixca es podria reprendre per part de l'Ajuntament donar el servici de l'aigua a nivell local.

També la portaveu socialista, Asun Gregori, va replicar a l'edil popular afirmant entre altres que hi ha igualtat d'oportunitats pel que fa a contractar l'empresa actual, situada a Múrcia, i que igualment tenia oportunitat siga empresa més pròxima o no, o més gran o més xicoteta de poder fer-se amb el contracte si és la millor oferta per al poble. Gregori va defensar que no toleraria cap agravi a l'horonalitat de l'equip de govern ni el d'ella en concret. Gregori també va replicar que durant l'alcaldia de Martínez des del Grup Socialista es van haver de buscar altres tècnics de fora de l'Ajuntament per a assessorar-se sobre el contracte de recollida de brossa i neteja viària.

Finalment i després d'un nou torn de rèplica entre els diferents grups polítics es va aprovar el punt amb els sis vots a favor de PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida i els cinc vots en contra del Partit Popular.

Aprovació de la delegació de competències en matèria d'infraestructures educatives. Pla Edificant de la Generalitat Valenciana

Segons Asun Gregori, com a regidora d'Educació va narrar el procés de posada en marxa del Pla Edificant a Biar, afirmant que era una reivindicació de dècades per part de la comunitat educativa el fet de pujar el col·legi d'infantil al recinte de la carretera d'Alcoi, creant un nou edifici i noves instal·lacions, com és natural, amb me´s de 2'4 milions d'euros que no costarà ni un euro a l'Ajuntament, una construcció que s'allargarà durant els pròxims anys. Demanant un vot de confiança per al govern de Ximo Puig als populars.

Per la seua part, el regidor d'Esquerra Unida va posar de manifest la seua satisfacció pel projecte, així com va deixar la porta oberta per respondre a la proposta de la Plataforma de Jubilats i Pensionistes de Biar, de crear un Centre de Majors a Biar i més concretament en les instal·lacions que quedaran lliures del col·legi d'infantil de la plaça del Convent.

El punt es va aprovar per unanimitat dels onze membres del plenari municipal.

Modificació de llocs de treball

El punt s'aprova per unanimitat justificant-se per l'augment de treball en l'àrea determinada.

Adjudicació del contracte de l'escola infantil

S'aprova per unanimitat el punt pels membres de la corporació pel que fa a este contracte que continuarà l'actual gestió.

Inici d'expedient de contractació de neteja d'edificis

S'aprova per unanimitat el punt pel que fa a la contractació d'una empresa que es puga fer càrrec de la neteja dels edificis públics a Biar.

Desafecció definitiva i inici de permuta de camí de la finca de les Fanecaes

S'aprova el punt per unanimitat, amb l'aprovació no creuarà el camí per dins de l'hotel rural, sinó per les immediacions.

Condecoració a l'agent de Policia Local 

S'aprova per unanimitat el punt d'instar a la Generalitat a condecorar amb la Creu del Mèrit Policial amb distintiu blanc a l'agent José Miguel Ferriz Marchán, pels seus 25 anys de servici.

Modifiació de crèdits mitjançant suplements de crèdits

Cultura i Festes, i altres despeses són algunes de les partides que s'inclouen, diners que venen del remanent de l'Ajuntament. Tot i que al no ser necessaris invertir els diners per invertir en els terresys on estava situat el bar "Plachi", uns 75.000 €, són diners els quals ara estarien disponibles.

Per la seua part la regidora popular Magdalena Martínez va anunciar l'abstenció de la seua formació per no estar d'acord en les despeses de Cultura i Festes, però sí en les altres. El punt es va aprovar finalment.

Modificació de crèdits mitjançant crèdits extraordinaris

També s'aprova el tràmit i es passa al següent punt.

Inici del contracte de subministrament de llum

S'aprova també el punt per unanimitat dels membres de la Corporació Municipal.

Precs i preguntes

En primer lloc es responen les preguntes del plenari anterior, com ara sobre les millores en la urbanització d'El Navarro gràcies a una subvenció de la Diputació d'Alacant, entre altres, també sobre algunes queixes presentades per carta, o aclarint algunes factures, com també sobre una reunió mantinguda a Beneixama amb diferents responsalbes i membres d'ASAJA sobre que s'havia parlat de la millora dels camins.

Pel que fa a les preguntes del ple d'octubre, van ser entre altres sobre algunes factures sobre les què l'oposició demanava un aclariment, també sobre la contractació del personal per a donar les classes de l'Ecola de Persones Adultes (EPA), també sobre algunes peticions de millora de camins. També si s'executaran les millores en el polígon industrial, pendents d'una subvenció sol·licitada, i la qual s'ha demanat allargar el termini. També sobre la futura contrucció d'un Centre de Dia a Biar, l'oposició pregunta per què es farà sobre el tema. També sobre un reglament de festes entregat als presidents i presidentes de les comparses, i des de l'oposició se sol·licita saber si s'ha de proporcionar al Grup Popular i si passarà per participació ciutadana, entre altres qüestions.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    Instagram

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Xarxes socials

BiarDigital "Roberto Canessa y Nando Parrado, sin mapa ni equipo apropiado, bajan a la desesperada y finalmente encuentran a un… https://t.co/aC4Bi2tD40
BiarDigital 📌Nota de premsa de l'Ajuntament de Biar. https://t.co/XUbYxk6Wwb https://t.co/V6nKiZl5uw
BiarDigital Anna manté la huitena posició en el rànquing d'Espanya en 100 metres tanques, al que se suma la tercera plaça en 40… https://t.co/14NlbHtm2f

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Enquesta

Molt positiu - 15.4%
Positiu - 12.8%
Regular - 17.9%
Negatiu - 20.5%
Molt negatiu - 33.3%

Total votes: 39
The voting for this poll has ended on: Juliol 16, 2020
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com