• Inici
  • Política
  • El Seminari d’Estiu del Consell té una bona acollida entre els partits polítics de Biar

El Seminari d’Estiu del Consell té una bona acollida entre els partits polítics de Biar

| Pablo Ortín Perpinyà | Política
El Seminari d’Estiu del Consell té una bona acollida entre els partits polítics de Biar

La vinguda de tot un Govern Valencià a Biar per a unes reunions de treball semestrals genera un volum d’informació al qual no estem acostumats. Al mateix temps també dóna peu a un seguit de reaccions per part dels representants polítics locals.

Els Consellers i Conselleres que han vingut al nostre poble bé formàvem part del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), bé de Compromís, les dos agrupacions polítiques que governen de manera conjunta la Generalitat. Des de Biar Digital recollim les reaccions dels representants d’aquests dos partits a l’Ajuntament i també de l’oposició del Partit Popular.

En primer lloc, l’Alcalde Julio Sanjuán va afirmar en declaracions a Intercomarcal TV el passat dissabte 21 de juliol estar satisfet perquè el Consell havia vingut “ple d’idees a treballar en un seminari, per analitzar i estudiar les necessitats que té la societat”. A més, va dir que quan han vingut sense un seminari de per mig també s’han “assentat en una taula per debatre les necessitats reals que pot tindre Biar o els pobles com Biar”. Ximo Puig, en la tercera vegada que venia com a President de la Generalitat al nostre poble, va destacar que “l’Ajuntament està vinculat a totes les polítiques que es fan conjuntament amb la Generalitat”.

Per la seua banda, el primer Tinent d’Alcaldia, Joan Lluís Escoda, va valorar a Biar Digital de manera positiva la vinguda del consell pel que fa a la imatge i “perquè la Generalitat conega el patrimoni, els serveis, les instal·lacions i el funcionament del poble”. També es va mostrar satisfet per haver pogut parlar amb tots ells, no només amb la gent pròxima al partit, i haver pogut “conèixer les persones més enllà de parlar de política i qüestions administratives”.

Per últim, com a representant de l’oposició, Magdalena Martínez, va declarar –també a Intercomarcal TV- que “independentment del partit polític és un honor per a Biar tindre al President i als Consellers i Conselleres”. Un Consell amb qui, va dir, “la cordialitat i la relació és perfecta”.

Obsequi de l’Ajuntament al Consell

Com una mena de souvenir, l’Ajuntament va entregar una bossa a tots els membres del Consell amb diferents productes i articles representatius del nostre poble de part de les diferents associacions i el ventall de les activitats culturals de l’estiu.

Entre d’altres, s’hi podien trobar CDS de Kontaminació, de la Colla de Dolçaines, de la Societat Unió Musical, dos CDs de Sagueta Nova i el llibre “La chicharra” per reflectir la part musical i etnogràfica. També hi havia un castell de ceràmica, la imatge dels Espíes, d’un quadre que va fer Esparza, i un pergamí en commemoració de la visita del President a veure el Rei Pàixaro. D’aquesta manera estaven presents tres dels elements identitaris del nostre poble.

A més, l’Associació de Dones va donar un colom teixit en punt en relació amb el Projecte Madejas Contra la Violencia de Género, pel que Mónica Oltra es va interessar. Les representants de l’Associació de Dones van acabar demanant la col·laboració de la Generalitat en el documental que es presentarà al Festival de Donosti, en el qual sí col·labora l’Ajuntament de Biar.

L'article té 28 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).