1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

El nou contracte de l'Escoleta Infantil i la revisió del salari d'alguns funcionaris i funcionàries principals temes del plenari de maig

En el Ple ordinari de l’Ajuntament de Biar corresponent al mes de maig i que es va celebrar el dia 31, en primer lloc es va celebrar l'aprovació de les actes de les sessions anteriors per a procedir seguidament amb el segon punt de l'ordre del dia, la lectura dels anuncis i decrets d'alcaldia per part de l'alcalde de la Vila Julio Sanjuán:

Entre altres sobre la compra de tres ordinadors nous per a l'Agència de Lectura per part de la Regidoria de Serveis Socials, pel que fa a dependència han sigut 6 usuaris nous que han començat a tramitar els seues expedients, sent nou valoracions les realitzades durant el mes de maig. També es va informar sobre el curs de telefonia mòbil impulsada per la Regidoria de Serveis Socials i Noves Tecnologies en col·laboració amb l'Associació de Pensionistes de Biar, que va començar el passat 23 de maig amb 45 persones inscrites. També felicitant-se per part de la Regidoria de Serveis Socials als professionals del Centre de Salut pels 25 anys que ha complit recentment el centre.

Pel que fa a la Regidoria d'Igualtat es va informar de la participació de Biar en les jornades d'igualtat d'Elda i Villena com a model de bones pràctiques municipals, així com la participació en les jornades contra la violència sexista a Suècia, a través de l'Associació de Dones de Biar, Consumidors i Usuaris. També es va informar sobre la proximitat a la presentació de la programació "Estiu Biar", entre altres.

Per part d'Educació, les activitats es van centrar en la passada Trobada d'Escoles Valencianes de l'Alcoià i el Comtat a Biar, que se celebraren el 9 de juny.

Pel que fa a la Regidoria de Festes, es va donar en primer lloc l'enhorabona als festers pels dies passats del 9 al 13 de maig. Pel que fa a Turisme es va parlar de la promoció del comerç i turisme local en Ràdio Barcelona, en un programa amb una hora de duració. També sobre les primeres jornades gastronòmiques a Biar.

Pel que fa a esports, es va informar entre altres la primera jornada de mini-pàdel amb una participació de 23 xiquets i xiquetes de Castalla, Onil, Ibi i Biar. Des de la Regidoria també es va felicitar al Club de Patinatge pels èxits recents que han aconseguit, així com a Ángela Palazón, campiona d'Espanya de futbol sala en el campionat universitari, així com sobre algunes millores sobre el Poliesportiu Municipal.

 

Reconeixement extrajudicial de crèdit

Per part de l'alcalde Julio Sanjuán s'explica que són unes despeses de l'any passat i que cal pagar enguany, i és per això el reconeixement.

La rèplica va vindre per part de Magdalena Martínez sobre una factura del Moviment de Pintura Biarense de 1.500 € que encara no s'havia pagat, des de fa cinc mesos. Fet al qual Joan Lluís Escoda va replicar que se li havia pujat la subvenció a l'associació local en 1.500 €, sent la factura de l'any passat presentada pel Moviment de Pintura, tardant en pagar-la quasi un any segons Martínez. Finalment es va aprovar el punt per unanimitat dels quatre grups representats en el plenari.

 

Modificació en relació a llocs de treball

La petició és per modificar el lloc de treball de la secretària-interventora per la major càrrega de treball de la secretària, i motivat pels canvis en la llei, segons el primer edil. Per altra banda abans de que acabe l'actual tècnica de cultura la internció de l'Ajuntament és que continue la persona contractada, al ser necessari que signe les factures de la Regidoria, a banda de la gestió de subvencions, coordinació de l'àrea, etc... buscant la descongestió de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, segons Joan Lluís Escoda.

Des de la bancada popular es va recordar que Subdelegació del Govern va posar impediments a esta pujada de la RPT, fa tres anys. També va replicar la pujada d'11.000 € a l'any per als salaris dels funcionaris i funcionàries de l'Ajuntament, superior a l'1% que contempla la llei enguany, segons Martínez, qui anunciava el vot en contra per estar en el mateix punt que fa tres anys, i repassant punt per punt la petició de pujada de la RPT.

Pel que fa a la creació del lloc de treball de la tècnic de cultura dins de la promoció interna que es vol fer, Martínez va qüestionar que si alguna altra persona treballadora en l'Ajuntament es presentara a eixa plaça es podria quedar sense cobrir la plaça que eixa persona cobria fins a eixe moment, també qüestionant la pujada salarial per al pressupost de l'Ajuntament de Biar.

La rèplica va vindre per part del senyor alcalde, qui va afirmar que la secretària-interventora té un lloc de responsabilitat, sent necessari millorar la seua situació laboral en l'Ajuntament. La tensió habitual dels plenaris va pujar de to quan l'alcalde Julio Sanjuán va fer menció al lloc que recentment va fer menció del lloc de treball que va obtindre la senyora Martínez en l'Agència Provincial d'Energia, un fet que va ser replicat per la portaveu popular que no li acceptava la comparativa de l'alcalde i que entrara "en temes personals".

Per la seua part, Joan Lluís Escoda va replicar que la pujada no era tanta i va recordar que no es poden fer contractacions d'altra forma, posat que la llei estatal d'equilibri pressupostari ho impedix, Escoda va lamentar que els anteriors legisladors del govern central a Madrid, "no pensen en els pobles xicotets".

Les rèpliques a la bancada popular van continuar per part de la portaveu socialista, Asun Gregori, qui va demanar a Martínez que retirara l'afirmació de que "els funcionari no volen fer el seu treball", finalment l'alcalde Julio Sanjuán no li va donar la paraula a la senyora Martínez per poder replicar a l'edil Asun Gregori per al·lusions. El punt es va aprovar amb els vots a favor de l'Equip de Govern i els vots en contra del Grup Popular.

 

Escoleta infantil 

En veu de la regidora d'Educació, Asun Gregori, va defensar la necessitat de donar l'opció de que les famílies del poble puguen tindre esta opció, i és per això que posat que està finalitzant el contracte actual s'ha de renovar per part de l'administració. Un nou plec de condicions per poder concursar per part de les empreses interessades que segons Gregori compleix amb la nova llei de contractació que dictamina el govern espanyol, molt restrictiva segons l'edil. Defensant també l'educació d'1 a 3 anys per part de l'edil, pels beneficis en la sociavilització i aprenentatge en el comportament per als xiquets i xiquetes.

Gregori va proseguir enumerant els serveis i instal·lacions que s'ofereixen des de l'escoleta infantil, així com horaris, i altres. Gregori també va comentar que l'empresa concessionària havia de fer una inversió de 1.000 € amb IVA inclós de forma anual en l'escoleta.

Després de l'exposició d'Asun Gregori es va anar preguntant per part de la portaveu popular Magdalena Martínez per assumptes com ara el menjador escolar, també pel que fa a la continuïtat del personal actual en l'escoleta, un tema que va fer palés Martínez que és important, com és natural, pel que fa a que les persones que treballen actualment continuen en el seu lloc de treball. També sobre la inclusió de l'anglés en les matèries que es treballen pels menuts i menudes, també pel que fa a les baixes,  entre altres.

Finalment el punt es va aprovar amb els sis vots a favor de l'Equip de Govern i les quatre abstencions del Partit Popular -ja que Ana Campos continua de baixa-.

 

Moció del Partit Popular respecte a la Policia Local

La moció de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies el·labora la moció que presenten els populars a Biar per buscar la millora de condicions laborals de la Policia Local a nivell autonòmic. Una moció que mesos enrere s'hauria de presentar, tot i que no s'havia fet per diferents motius, Martínez va replicar a l'alcalde que estava esperant un informe que el primer edil li havia promés, però que encara no ho havia fet.

Per la seua banda l'alcalde va replicar que segons una llei de la Generalitat en el termini de dos anys els professionals interins han d'acabar-se per a convertir-se progressivament en personal funcionari, i per eixe motiu la moció ja no tindria sentit. 

La moció finalment no va eixir avant amb els vots a favor del Grup Popular, i els vots en contra de PSPV-PSOE, Compromís i EUPV.

 

Adaptació lloc d'oficina a la nova llei de coordinació de Policies Locals 

En paraules de l'alcalde Julio Sanjuán és una llei que ve del govern estatal, on es dóna l'oportunitat dels caps de policia local a passar del grup C al grup B, pel que fa al seu lloc com a funcionari públic. Tot i això segons Sanjuán hi ha encara alguns aspectes de la llei que s'han de tancar entre l'administració autonòmica i la central.

Per la seua banda la portaveu popular, Magdalena Martínez, va dir que s'hauria d'haver rectificat la RPT des del mes de gener, que s'aprova la llei, tot i això el punt es va aprovar per unanimitat de totes els grups.

 

Precs i preguntes

El plenari es va tancar amb els precs i preguntes de l'oposició per a l'Equip de Govern, on entre altres la portaveu popular Magdalena Martínez va preguntar sobre la precària il·luminació de dos faroles al passeig del Plàtano, també sobre la col·laboració entre l'IES i l'Ajuntament de Biar pel que fa al FPB. També sobre un dels temes més importants al poble, com és les reivindicacions de la plataforma de jubilats i pensionistes i les firmes que han reunit per aconseguir un centre de dia i una residència de majors a Biar. 

Per part de la portaveu popular també es va preguntar per l'execució de l'aval de la planta fotovoltaica, Martínez va preguntar si l'alcalde "anava a carregar-se el projecte". Martínez també va preguntar per les raons de que estiga tancada l'oficina de turisme el cap de setmana. Finalment l'edil popular va demanar respecte a l'oposició, un sentiment que l'alcalde va dir que era recíproc.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    Instagram

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Xarxes socials

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Enquesta

Del 9 al 13 de Maig però en 2021 - 30.7%
Coincidint amb la Festeta de Setembre - 21.1%
En el pont del 9 al 12 d'Octubre - 34.8%
En altra data d'enguany - 11%
Indiferent - 2.3%

Total votes: 925
The voting for this poll has ended on: abril 28, 2020
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com