Els Centres Educatius d’Infantil i Primària s’unificaran gràcies al pla Edificant de la Generalitat

L’equip de Govern pretén unificar els Centres Educatius d’Infantil i Primària que actualment es troben situats a la plaça del Convent i a la carretera d’Alcoi, respectivament. Per tal de fer-ho s’han acollit al Pla edificant de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, que segons el Decret Llei 5/2017 busca “la cooperació amb les administracions locals per a la construcció, ampliació, l’adequació, la reforma i l’equipament de centres públics docents de la Generalitat”. Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros per al 2018 en matèria d’infraestructures educatives.

Segons la Regidora d’Educació, Asun Gregori, a Biar “tenim un problema perquè és un dels pocs pobles en què el centre educatiu està dividit en dos zones prou apartades”. Per aquesta raó, la principal despesa del pla anirà a parar a la unificació d’ambdós edificis, amb un cost de 2.260.054,04 €. Aquesta important inversió es dedicarà a aplanar el terreny del CEIP Mare de Déu de Gràcia per salvar el desnivell del centre, alçar murs de contenció i a la construcció del nou col·legi, amb pati i entrada propis pels membres d’infantil. Segons la regidora, aquestes són unes demandes per les que han lluitat llargament les mares i pares però també el claustre de mestres del centre.

La inversió compta amb una segona intervenció per canviar les envolvents (les finestres) del col·legi de primària, que són de l’any 1978, i adequar-ne els banys, les porxades i les rampes i eliminar algunes barreres arquitectòniques. En total, aquestes obres costarien 233.344,36 €, d’acord amb la partida pressupostària que s’ha enviat a Conselleria. El nou finestral, segons ha afirmat Gregori, és per “millorar l'eficiència energètica, amb l’estalvi de calefacció, i insonoritzar les aules dels sorolls de l’exterior”.

Per tal de portar a terme el pla de Conselleria cal passar per tres fases. Una primera, en què cada consistori pregunta als Consells Escolars de cada centre quines necessitats d’infraestructures, de millora o adequació tenen. Després s’ha de pujar a la plataforma de Conselleria i s’ha de passar per plenari municipal. A Biar, al passat plenari d’abril va rebre el vot favorable de tots els partits de l’Ajuntament, i actualment es troba en la segona fase.

Ara, la regidoria ha de presentar la memòria de la nova edificació, seguint les pautes de Conselleria, del col·legi d’Educació Infantil. Finalment, en la tercera fase,  es demanarà la delegació de competències a Conselleria i s’iniciarà la licitació de totes les obres a realitzar mitjançant un concurs públic d’acord amb la Llei de Contractació. La delegació de competències també s’ha d’acceptar en sessió plenària.

Amb tot, es tracta d’un procés lent, però, tot i que no hi ha una data de començament, Gregori ha manifestat “el desig de començar amb les obres abans de maig de 2019”. Aquest treball, això sí, s’haurà de fer en període no lectiu perquè “les obres i els xiquets en horari escolar no són compatibles”.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital D'altra banda s'haurien registrat quatre altes mèdiques. @GVAsanitat https://t.co/nlbAwpVZHV
18hreplyretweetfavorite
BiarDigital En total, #Biar compta amb 11 entitats reconegudes per aquest certificat de qualitat. @Biarsensacion, @GVAturisme,… https://t.co/r4gG3Jiy6z
BiarDigital L’equip mèdic hauria administrat sèrum en compte de la vacuna a 25 persones no identificades d’un torn de 38.… https://t.co/pGrP6EKeA1
BiarDigital Trenta anys després, a través de notes de premsa, fotografies i del relat de les activitats, han deixat plasmat la… https://t.co/hIiSpebc6I

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com