• Inici
  • Política
  • Sol·licitada una subvenció de 202.000 € per a la millora i modernització del polígon industrial de Biar

Sol·licitada una subvenció de 202.000 € per a la millora i modernització del polígon industrial de Biar

| Eduard Garcia Molina | Política
Sol·licitada una subvenció de 202.000 € per a la millora i modernització del polígon industrial de Biar

A iniciativa d'Alcaldia i la Regidoria d'Indústria juntament amb l'equip tècnic de l'Ajuntament s'ha volgut aprofitar la instal·lació de la fibra òptica en tot el municipi per part de la Cooperativa Elèctrica Ntra. Senyora de Gràcia per portar-la també al polígon industrial, beneficiant-se per tant les empreses instal·lades allí i aprofitant les subvencions que s'han fet públiques per part de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), organisme dependent de la Generalitat Valenciana.

La quantia de la subvenció que s'ha sol·licitat a l'IVACE ascendeix a un total de 202.543,70 €, una subvenció per la qual es va informar al plenari municipal extraordinari on va ser aprovat pels quatre grups representats en la Corporació Municipal. Un pressupost que es desglossa en 165.000 € de pressupost per a execució de les obres, béns i equipaments sumen uns 27.000 € i el cost de la redacció de projectes i obra són altres 10.000 €, el que fa un total de poc més de 202.000 €, un import que s'ha demanat de forma íntegra a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial.

La regidora d'Indústria, Cristina Hernández justifica haver demanat esta subvenció perquè no era de lògica no instal·lar la fibra òptica al polígon i per la necessitat de modernització en les instal·lacions, unes millores que arribaran a tota la infraestructura tecnològica: il·luminació pública, fibra òptica per a una connexió a Internet molt més ràpida, càmeres de vigilància, sistema electrònic d'identificació, senyalització horitzontal, separativa d'aigües fluvials, i el disseny d'una aplicació web per a millora del polígon.

 

Motius per a quedar-se a Biar

Per part de l'edil d'Indústria es va assenyalar que quan arriba una empresa a Biar ha de tindre "motius per a quedar-se", en atenció a la sèrie de millores que tindrà el polígon una vegada concedida la subvenció per part de la Generalitat. També es va assenyalar que des de la regidoria també s'està treballant per l'ampliació de sòl industrial dins d'una "aposta molt important per la indústria" per part de l'administració local, ja que "Biar no sols és turisme" va apostillar l'edil Cristina Hernández.

 

Sense data d'inici

70De moment una vegada demanada la subvenció no hi ha data per a l'inici de les obres de millora i modernització del polígon. Hernández va afirmar estes obres van a fer-se i són "una aposta molt forta per part de l'Ajuntament", tot i que ha preferit ser prudent pel que fa a l'inici de les obres ja que primer s'ha de superar el tràmit burocràtic i quedar aprovada la subvenció per part de l'administració autonòmica.

 

Aposta pel sector primari

Pel que fa a la Regidoria d'Agricultura, l'edil va posar de relleu els cursos que estan fent-se des de fa tres anys pel que fa a l'ús dels plagicides -dividits en dos nivells- així com per l'existència al nostre municipi de l'interés per l'agricultura ecològica, per la qual cosa s'han posat en marxa cursos formatius. En la línia del treball de la Regidoria d'Agricultura també es va posar de manfiest la lluita contra l'avespeta de l'ametlla i la possible arribada de la xilella fastidiosa. 

D'altra banda, segons l'edil, també es va explicar que el pròxim 26 d'abril tindrà lloc a Biar una conferència sobre el festuc atenent a les demandes d'alguns agricultors del poble sobre la compatibilitat de l'ametlla amb el festuc, o bé sobre la possibilitat de canviar un fruit sec per l'altre a l'hora de cultivar-lo o la seua reproducció en relació a altre tipus d'arbres. També assenyalant que la regidoria està oberta a noves demandes de la població.

 

Aposta per la diversificació econòmica

En esta línia de suport als diferents sectors: primari en l'agricultura, secundari en la indústria, i terciari en el sector serveis (turisme, comerç...) la regidora de les àrees va defensar l'aposta de l'ajuntament entre altres per ampliar la capacitat de dormitoris a Biar de cara al turisme, afegint tot el que s'ha dit anteriorment pel que fa a l'agricultura i la indústria i apostant per la instal·lació d'empreses al poble així com de persones que vulguen dedicar-se a l'agricultura i vulguen quedar-se a Biar, i en definitiva "crear una projecte econòmic i social per al poble".

Finalment, també va hi haver referència per a la campanya de COVACO que s'està portant a terme a Biar a través d'AEBI per posar de rellevància la importància de l'ofici del comerciant a través de la seua experiència i coneixement de la professió, explicant que el creixement econòmic ha de redundar necessàriament en el comerç local, posant èmfasi en que el comerç és "fonamental" per a que el poble tinga vida i la gent del poble no haja d'anar-se'n fora.

 71

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

L'article té 16 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).