• Inici
  • Política
  • La moció relativa al Decret de Plurilingüsime en l'Ensenyament i el reglament del servei escolar infantil municipal principals temes del Ple de juliol

La moció relativa al Decret de Plurilingüsime en l'Ensenyament i el reglament del servei escolar infantil municipal principals temes del Ple de juliol

| Eduard Garcia Molina | Política
La moció relativa al Decret de Plurilingüsime en l'Ensenyament i el reglament del servei escolar infantil municipal principals temes del Ple de juliol

En el Ple ordinari de l’Ajuntament de Biar corresponent al mes passat que es va celebrar el 27 de juliol, en primer lloc es va celebrar l'aprovació de les actes de les sessions anteriors i seguidament es va passar a la lectura dels decrets i anuncis de l’alcaldia per part de l'alcalde de Biar, Julio Sanjuán.

 

Dessignació dies festius locals

S'aprova el tràmit de donar el vist i plau als dies festius que com altres anys seran el 9 d'abril, Sant Vicent Ferrer i Sant Cristòfol, 10 de juliol.

 

Modificació del reglament de serveis de subministrament d'aigua potable i clavegueram

Una modificació que ja s'ha dut als últims Plens i que superava l'últim tràmit. Per la seua part la portaveu popular va avisar del vot en contra del seu grup per la taxa de 2'5 € per usuari i trimestre i per l'alt cost del contracte, tot i que la rèplica va vindre per part de l'alcalde aportant xifres d'entre 29.000 i 30.000 € per al manteniment de la xarxa del clavegueram amb el contracte anterior del govern popular, uns diners dedicats a fer obres segons la portaveu popular. La modificació va eixir avant amb els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra del grup popular.

 

Informe trimestral de morositat

Una línia de pagament que cal seguir, ja que segons l'alcalde està pagant-se en menys de deu dies les factures als proveïdors i serveis que necessita l'Ajuntament. El tràmit també s'aprova per part del Plenari.

 

Modificació de crèdit mitjançant un crèdit extraordinari

Una modificació de crèdit que s'ha fet segons la titular de Parcs i Jardins Cristina Hernández per a arreglar el parc que hi ha baix d'El Plàtano per la necessitat de fer-ho, es farà un parc nou. Per la seua part la portaveu Magdalena Martínez en nom del grup popular va afirmar que el seu grup votaria a favor tot i que havien dit moltes voltes en els plenaris que calia atendre a millorar este parc. La proposta es va aprovar per unanimitat.

 

Moció del Grup Popular relativa el Decret de Plurilingüsime en l'Ensenyament

La portaveu popular Magdalena Martínez va defensar la moció per a instar a la Conselleria d'Educació a que es complisca la sentència del TSJCV de no aplicar-se per a este curs el Decret fins que no es resolguen els diferents recursos que hi ha interposats. Per la seua part la regidora d'Educació, Asun Gregori, va afirmar que són els centres qui trien el model lingüístic, deixant en les mans dels professors i professores i finalment en el Consell escolar la tria del model per aplicar el que es diu en el decret, segons Gregori també està seguint-se models com el de Finlàndia -model pioner a Europa en l'aprenentatge de llengües-, més quan està "garantit l'aprenentatge de les tres llengües", referint-se a que els xiquets i xiquetes "no mostren cap prejudici sobre les llengües".Gregori també va lamentar que el PP "vulguera tornar al passat amb l'alt fracàs escolar de l'etapa del PP en la Generalitat".

Per la seua banda Joan Lluís Escoda com a portaveu del grup de Compromís va titllar de "vergonyosa" la moció popular, lamentant la diligència del PP en posar este tipus de recursos i no de defensar l'infrafinançament que pateix el País Valencià lamentant també que els populars demanen la dimissió del conseller Marzà, "vergonya perquè vostés pensen que el valencià no val per a res" va afirmar Escoda, recordant també els barracons i alguns casos de corrupció de l'etapa del PP en la Generalitat a través de retalls de premsa. 

Per la seua part en el seu torn de rèplica, la senyora Martínez va lamentar que el decret "lleva la llibertat i que els pares puguen triar", a banda de "discriminar" sent els col·legis qui han triat però en base als que els han donat des de la Conselleria, lamentant que els membres de l'equip de Govern parlaven d'altres temes i no de la moció, i que no es podien "desobeir els mandats". Després de les rèpliques del PSPV-PSOE i Compromís la moció no es va aprovar perquè tot i que el Partit Popular va votar a favor, socialistes, Compromís i Esquerra Unida van votar en contra no aprovant-se així la moció.

 

Aprovació del reglament del servei escolar infantil municipal  

Segons la regidora d'Educació Asun Gregori es defensa la necessitat de conéixer les normes i funcionament, així com els drets dels pares i mares a l'hora de matricular en este període no obligatori de l'ensenyament i regular-ho d'esta forma a través del reglament, coneixent així els drets i deures dels xiquets i xiquetes, mares i pares i docents, així com quotes, regulació del menjador escolar, etc... el reglament finalment es va aprovar per unanimitat dels quatre grups representats en el plenari.

 

Precs i preguntes per part de l'oposició

Finalment, el Ple Municipal es va tancar com és habitual amb els precs i preguntes, entre altres amb preguntes del Grup Popular en veu de la seua portaveu Magdalena Martínez sobre dos factures -corresponents a juny i juliol- sobre el gabinet de premsa de l'Ajuntament i assessorament amb un import de 1.710 € mensuals, un import que segons Martínez al no superar els 12.000 € anuals (al contractar-se des de juny) no cal que s'aprove pel Plenari, qüestionant-se la portaveu popular si és necessari un assessor per a un poble menut com Biar i on no es donen tantes notícies per a la necessitat de tal gabinet. Per la seua part l'alcalde va afirmar que l'assessor no sols fa les notes de premsa sinó també informa de tota la gestió de l'Ajuntament, així com assessora a la secretària i l'arquitecte, i també a tot l'Equip de Govern per part d'una persona que està "el suficientment preparada", un fet que va qüestionar la portaveu popular dient que tant la secretària o l'arquitecte estan suficientment preparats. Per la seua part Magdalena Martínez va continuar preguntant per algunes factures com ara un sopar de protocol de prop de 300 € -per als alcaldes i la representació institucional local el primer dia de la Fireta d'Estiu- o un desplaçament a València en taxi per 150 € per a una consulta amb la secretària d'Indústria i Comerç, uns conceptes que no estaven especificats en les factures.

D'altra banda l'estat dels parcs i jardins han tornat a ser motiu de queixa per part del Grup Popular per una factura de 880 € per servicis de jardineria per 15 dies de treball, a banda de tindre un jardiner en plantilla, afirmant que el manteniment dels parcs i jardins "deixen molt que desitjar" com ara l'estat de les canaletes de l'arbre del Plàtano on s'acumulen les fulles, també repassant altres parcs i jardins del poble, així com sobre la fumigació de l'arbre del Plàtano realitzat a hores de migdia quan passen transeünts o poden trobar-se xiquets i xiquetes jugant per la zona, un fet que l'alcalde va reconéixer donant la raó a la senyora Martínez i comentant que ja s'havia traslladat anteriorment als responsables que calia fer-ho a la nit o de matinada per evitar-ho.

Per la seua part, Cristina Hernández com a responsable de parcs i jardins va afirmar que les canaletes es mantenien netes tot i el problema de la caiguda de la fulla -per les dimensions de l'arbre- i que s'espera per al dia següent del Ple la visita del tècnic de Diputació en esta àrea.

D'altra banda la portaveu popular va demanar queixes per la "massificació que s'està produint en el Poliesportiu" -cal recordar que els xiquets i xiquetes menors de 12 anys no paguen per poder utilitzar les instal·lacions del Poliesportiu Municipal-. També hi ha dos empreses com va explicar Martínez que havien fet sendes al·legacions sobre la falta de documentació per presentar-se a la contractació de servei d'aigua i clavegueram preguntant si anava a paralitzar-se el termini de presentació o què s'havia de fer, entre altres precs i preguntes a l'Equip de Govern.

L'article té 33 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).