Laura Valdés: “La dificultat més gran és la d’entrar a un Ajuntament que ja du quasi dos anys treballant”

Entrevistem a Laura Valdés, nova regidora de Compromís a l’Ajuntament de Biar que s’encarregarà de les regidories d’Esport, Joventut i Promoció Lingüística. Li preguntem sobre el paper de la seua formació, la relació amb la resta de membres de l’equip de govern i les dificultats amb que s’ha trobat.

 

 • Quin paper juga Compromís a l’Ajuntament de Biar?

Des que hem entrat a l’equip de govern Compromís juga un paper de motor, dinamitzador i d’estar al servei del poble.

 

 

 

 

 • Després de la passada dimissió del regidor Josep Xufre, es manté la relació amb l’equip de govern tal qual estava o ha canviat?

Sí, la relació és la mateixa, una relació molt bona. Josep ha deixat un buit molt gran perquè ha fet una feina molt gran a l’Ajuntament, com per exemple tota la millora al poliesportiu, tant d’instal·lacions com d’oficina. També la creació del Consell d’esports i un llarg etcètera.

 

 • Aleshores les relacions amb el PSPV i EUPV no han canviat?

No han canviat. De fet, som un govern tripartit, això està clar, i quan hi ha diferències, es posen damunt la taula i busquem la millor alternativa en favor del poble.

 

 • Quina valoració fas de l’actual legislatura fins el moment?

En l’actual legislatura pense que s’ha fet un pas molt gran, en passar d’un Ajuntament on tot es feia de portes cap a dins a un altre on tot està dialogat i totes les coses es consensuen amb el poble.

 

 • Hi ha marge encara per a fer més coses en el que queda?

Clar, projectes sempre hi ha. Ens podem equivocar, hi ha projectes a llarg plaç, però sempre intentem fer el millor possible.

 

 • En tot això, quines són les responsabilitats tant bones com roïns de Compromís?

Compromís la responsabilitat que té és sempre fer el treball el millor possible, treballar pel poble i intentar dinamitzar a la població. Per exemple s’ha creat el Biar Fest, que va tindre una gran acollida, també múltiples concursos, etcètera, que intenten és dinamitzar i fer partícip el poble.

 

 • En una societat com l’actual en què les diferències i les desigualtats entre homes i dones encara hi són presents, trobes alguna dificultat per ser la regidora més jove i a més a més dona?

Dificultat realment no trobe. Tal vegada la dificultat més gran és la d’entrar a un Ajuntament que ja du quasi dos anys treballant i haver d’aprendre-ho tot en tan sols unes setmanes. Però pel tema de ser jove pense que per a mi és més un avantatge de cara a la regidoria de joventut estic més preparada i conec més les necessitats de la joventut. A més, la meua formació en magisteri m’ajuda molt per a tractar amb la gent jove. Pel fet de ser dona no pense que hi haja cap dificultat pel fet de ser dona, en el segle XXI no pense que haja d’haver cap dificultat pel fet de ser dona. A nivell local, en l’Ajuntament, tots som iguals i treballem igual i el tracte és igual per a tots. Des de Compromís s’ha creat la regidoria d’igualtat, tant de gènere com sexual, etcètera. Des de Conselleria hem rebut un gran recolzament però des de Diputació continuem amb una política antimunicipalista. A més d’això, des de Madrid, si es saldara el deute històric que hi ha amb els valencians es podria invertir més en polítiques d’igualtat, així com en evitar el tancament d’hospitals o escoles.

 

 • I com és el fet d’incorporar-se a un Ajuntament que ja està en marxa?

És complicat perquè has d’aprendre-ho tot en molt poc de temps, però jo pense que estic preparada i que vaig a poder assumir allò que em vinga.

 

 • Concretament, quines competències has assumit com a regidora?

He assumit les mateixes competències que tenia el meu company Josep, que són joventut i esports. A més he assumit també la de promoció lingüística.

 

 • Hi ha algun pla per a promoció lingüística per exemple?

Projectes hi ha, clar. Ara falta mirar, estudiar-los i intentar dur-los endavant.

 

 • Quins objectius et planteges en el càrrec?

Els objectius principals són intentar dinamitzar el poble, la joventut i l’esport. Col·laborar amb tots els equips esportius, amb els clubs. Intentar que Biar siga un poble capdavanter i estar sempre al servei de la gent del poble.

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Projectada una segona rotonda en la intersecció amb la carretera de La Canyada”. @Biarsensacion @generalitat https://t.co/kZ05w6HNRm
21hreplyretweetfavorite
BiarDigital La incidència és molt baixa o nul·la també als municipis veïns. @GVAsanitat, @generalitat https://t.co/aUcBnor6AS
BiarDigital 🏀Resultats dels equips federats locals. CD Biarense Biar https://t.co/SUXtHg5Xk2
BiarDigital Tot i això cal continuar amb les mesures per evitar nous casos. https://t.co/up71auDrNp

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com