• Inici
  • Opinió
  • "Un govern municipal sense futur", per Josep Maria Pérez Romero

"Un govern municipal sense futur", per Josep Maria Pérez Romero

| Josep Maria Pérez Romero | Opinió
"Un govern municipal sense futur", per Josep Maria Pérez Romero

Sessió del ple de l'Ajuntament d'estiu de 2021 | Fotografia: Canal 3 TV Biar

Com en totes les festes, arriba el moment d’apagar els llums i donar gràcies a la mare naturalesa pel bon temps que hem tingut. Deixem enrere les emocions, els llums de colors, l’alegria de les marxes cristianes i la solemnitat de les marxes mores, el confeti, les serpentines i l'olor de pólvora. Les felicitacions pel bé que ha eixit tot i, no cal dir-ho, d’un merescut descans. I tornem a la realitat. A una realitat política que no és com ens expliquen, ni com volen que la vegem. És un altra i no sempre és de colors, llums, alegries i fanfàrries.

Es podria dir que aquesta legislatura municipal és la més curta de la història democràtica. Dos anys que es poden considerar inhàbils a efectes polítics per la pandèmia de la COVID-19 i els seus efectes devastadors sobre tota la societat. Però, a poc a poc, tornem a la normalitat.

També a la normalitat del mal govern municipal del Partit Popular. La veritat és que el balanç que es pot fer de la seua gestió no es precisament esperançadora, malgrat el curt espai de temps en què realment estan governant. És realment difícil trobar una decisió municipal que siga coherent o amb perspectiva de futur. Exemples hi ha d’aquesta realitat.

Perquè des del Partit Popular són incapaços de solucionar una simple alteració de la convivència ciutadana a causa d’un “botelló” d’àmbit local, perquè no tenen voluntat política, ni projectes ni solucions lúdiques de presentar als més joves. O, potser volen preservar la ideologia més ultramuntana entre els més joves quan un sector minoritari d’ells, presumeixen d’escoltar i cantar l’himne de l’antic règim, encara que el sol estiga amagat.

Un govern Popular, que compra per 300.000 euros la nau de l’antiga munyiqueria Jesmar, al carrer General Azcárraga, però s’obliden d’invertir un euro en els pressupostos del 2022, per començar a executar les obres més urgents. Però tot té una explicació lògica. Ara mateix no saben què faran amb la major inversió pública municipal que s’ha fet en els darrers temps. No saben si la nau servirà per centralitzar totes les oficines municipals, el convertiran en un auditori, en un centre juvenil o, qui sap, si es podrien ampliar els serveis municipals amb la construcció d’un Tanatori. Ni planificació, ni projecte de poble.

Tots sabem que el Partit Popular és un govern incapaç de gestionar amb claredat, transparència i amb la participació de tots els actors polítics i socials locals (el Consell de Participació Ciutadana, hauria de ser un actor principal de consulta municipal), el projecte de Centre de Dia-Residència per a Biar i comarca. La seua actitud antidemocràtica i prepotent d’exercir el poder municipal, els inhabilita per exercir amb responsabilitat i encert la gestió dels interessos públics que ens afecten a tots i totes.  

Totes aquestes decisions esmentades anteriorment, passen pel plenari municipal sense pena ni glòria. El que importa als nostres representants municipals és… la taxa turística!!! Són capaços de sotmetre a escarni a tot un poble, amb una discussió inútil i una picabaralla impresentable, en un assumpte que no té cap transcendència econòmica, social ni laboral per a Biar.

Per si hi havia algun dubte sobre la incapacitat manifesta d’aquest govern municipal, hi ha l’exemple de la rehabilitació de la piscina municipal.

Amb una subvenció de 52.380 euros del Pla+Esport de la Diputació d’Alacant, l’Ajuntament ha reformat el got principal de la piscina municipal. A més, a l’últim ple del mes d’abril, es va aprovar ampliar la quantia econòmica en 28.000 euros per a condicionament de la zona de platja de la piscina, que no estaven pressupostats a la subvenció de la Diputació (la improvisació mana a l’Ajuntament).

Personalment puc dir que em sembla una inversió necessària (que es podria haver ampliat a la piscina mitjana i xicoteta i haver deixat en unes condicions òptimes el conjunt de les piscines) que millora notablement les instal·lacions que podran gaudir la majoria dels veïns i veïnes de Biar (i d’altres poblacions veïnes) que usen habitualment aquestes instal·lacions als mesos estiuencs.

I dic majoria de veïns i veïnes perquè no totes les persones que vulguen podran fer ús d’aquestes millorades instal·lacions. Com sol passar en aquests casos, on la inoperància política es fa més evident, s’han oblidat d’adaptar la piscina per a les persones amb alguna dificultat de mobilitat o, per ser majors, ja no tenen l'habilitat i força per fer servir les escales verticals que donen accés a la làmina d’aigua de la piscina, el que representa una barrera arquitectònica insalvable per a moltes persones. Es troba a faltar que no s’haja habilitat (com sí obliguen en altres establiments públics i privats) l’entrada a la piscina mitjançant la rampa corresponent, escala convencional d’obra o metàl·lica o qualsevol altre sistema, perquè les persones majors, que també tenen dret a l’ús de les instal·lacions municipals, ho pugen fer amb garantia i completa seguretat. Mentrestant, com sempre, l’oposició municipal en la més completa inòpia política.

L'article té 265 lectures

Biar Digital no subscriu necessàriament les opinions dels seus col·laboradors i col·laboradores.

Pots enviar els teus escrits juntament amb alguna fotografia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).