[IES Digital] Una etapa que s'acaba, una altra que ara comença...

El final sempre és un bon moment per mirar enrere. I només quan et gires és quan eres conscient del temps que ha passat i et preguntes com. Jo no ho sé tampoc. El cas és que sí, han passat molts anys des que tot va començar. I per això mateix és que cal fer referència al lloc que ha acollit tants i tants moments.

L’IES de Biar es troba situat, geogràficament, en un lloc de molt difícil accés. Els de Biar ho poden confirmar, doncs han estat durant anys pujant l’empinadíssima costera de la Mare de Déu. I pel que fa als dels pobles, han hagut d’arriscar la seua vida creuant la carretera amb els autobusos per un costat i els cotxes per un altre. Però hem de dir que, uns més prompte i altres un poc més tard, hem arribat a classe sempre sans i estalvis.

124

No cal fer referència a com d’interminables ens han resultat alguna vegada a tots les classes. Però a l’institut hem fet molt més que estar asseguts en una cadira mentre escoltàvem explicacions que, al cap i a la fi, no sempre ens interessaven massa. Ha sigut un punt de trobada on hem fet amistats, hem conegut gent, hem viscut moltes emocions i, per damunt de tot, hem crescut com a persones.

De manera que tots els records que conservem d’aquesta etapa aniran lligats sempre, bé als corredors, bé a les taules, a les finestres o a les reixes. Però sempre tindrem alguna imatge, cadascun la seua, que ens trasllade, per molts anys que passen, a l’IES de Biar.

125

Serà inevitable esmentar, d’ací un temps, quan quedem per contar-nos com ens va tot i les nostres aventures més recents, els professors. Abans de res, gràcies, profes, per tot. A alguns vos recordarem per frases característiques, o bé per les vostres qualitats sobrehumanes com divisar sèpies des d’un avió o per atreure poals d’aigua cantant. D’altres tindreu sempre reservada l’estrela al passeig de la fama per ser, en aquest cas, tan bona actriu i hi haurà als que, en lloc d’això, vos guardaran una parcel·la al cel.

Quan rememorem alguns dels moments ho farem sempre amb molt d’afecte. Perquè de tots aquests anys ens emportem coses molt positives encara que no sempre ho hagem demostrat. Queixes, males cares o actituds de deixadesa han estat sempre a l’ordre del dia. Però forma part de la nostra tasca com a alumnes, de la mateixa manera que ser professor o professora de segon de bat inclou repetir unes deu vegades diàriament la paraula PAU.

126

Pel que fa a aquesta última paraula és, potser, la que més hem arribat a odiar tots els alumnes de segon de batxillerat. Gràcies a l’existència d’aquesta, el curs d’enguany ha estat especialment complicat. I per eixe motiu ha sigut més important que mai fer pinya i ajudar-nos mútuament. Gràcies també a vosaltres, companys i companyes.

I del que ja ha passat no cal dir molt més. Cadascú tindrà per sempre els seus propis records els quals, indubtablement, seran molt bonics de compartir. Però cap a on hem de dirigir ara les nostres mirades és cap al que tenim davant. I per molt que ho tinguem davant, és una incògnita. No podem saber què passarà ara. Tots tenim plans de futur, de segur, però el futur no el podem prevenir mai amb exactitud.

127

Així que ens encaminem cap a la incertesa. Però ho fem amb il·lusió i amb passos ben segurs. Serà difícil que ens tornem a reunir tots una altra vegada com ho hem fet hui, perquè en som molts i anem a prendre camins ben diversos; però tindrem en comú tots els anys en què ens véiem de dilluns a divendres a les huit del matí sense energia i compartint les poques ganes de fer res. Se’ns farà estrany, després de passar tantes hores junts separar-nos tan sobtadament. En fi, és el que toca.

Encara ens queda per fer l’agraïment més important de tots. Per suportar-nos sempre, per ajudar-nos, per aconsellar-nos, per ser tan propers, per no rendir-vos. Gràcies a tots els pares, mares o tutors legals qui, a més d’en tots eixos paperets que heu hagut de signar, heu estat sempre tan presents. Gràcies.

Els finals sempre van acompanyats d’adjectius com nostàlgia, tristesa, amargura... Aquest és millor que vaja lligat a l’afany per començar allò que el segueix. Perquè no, ací no s’acaba. Ens queda encara molt per recórrer. I tenim moltes ganes.

128

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Els més joves del CD Biarense portaven un any sense jugar a causa de la pandèmia de la #Covid19. https://t.co/6hEXEtaFHH
BiarDigital Tot i les bones dades cal continuar amb les mesures preventives contra la #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/9ZBM2mHmlE
BiarDigital "¿Qué artista español ha conseguido que gente tan chauvinista como los franceses tarareen (se los saben de memoria)… https://t.co/IKfymdIaxA
BiarDigital Tornem als #EstatsUnits per portar-vos una nova entrevista de l'espai Estudiant fora, amb la nostra jove veïna Carm… https://t.co/lPmiJArzNj

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com